AV YERİ : Anadoluda herkesin bildiği bir yer AV TARİHİ : 01.Mayıs.2009 HAVA VE SUYUN DURUMU : Açık ve güneşli AVLAKTA KALINAN SÜRE : 10 Saat KULLANILAN EKİPMAN : Yemli olta takımı , zaman zaman mepps YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI :20 adet Gökala 30-35 cm YAPILAN AVIN HİKAYESİ : Perşembe günü arkadaşımın gidelimmi? demesi ile cuma gününden tüm hazırlıklar tamamlanarak yola çıkış saatini beklemeye başladık. Sabahın ilk ışıklarında öncelikle çorba sefamızı yaptık ve yola devam ettik. Malzemeleri yüklendikten sonra dere tepe avlanma alanımıza vardık. Önce güzel bir yemleme yaptıktan sonra oltalarımızı suya attık. Daha ne oluyor demeden ilk gökala oltamıza takıldı. Bu güzel günün habercisi gibiydi. Zaman ilerliyor kimi gökalayı livara ufak gökalaları suya iade etmeye devam ediyorduk . Bu arada oltalarımızı ziyaret eden davetsiz kadifeleride zarar vermeden suya geri iade ettik.Kendimizi o kadar kaptırmışız ki saatin öğlen olduğunu karnımızın zil çalması ile fark ettik. Artık bizi bu kadar yeter diyerek yemek faslına geçtik. Öğlen yemeğinden sonra acaba meppsle ne yapabiliriz diye atçek yapmaya başladık. Gökalalar çıldırmış gibi meppsin peşinden koşturuyordu.Aralarından iri olanları seçtikten sonra avımızı günün mutlu yorgunluğu ile tamamladık. RAstgele Resimler:
mükemmel bir av günü geçirmişsiniz.tebrik ederim.allah bize böyle avları sizede daha iyilerini nasip etsin.rastgele...
merhaba öncelikle bu güzel av için sizi tebrik ederim TUNCER Bey. hakıkaten son zamnlarda görmeye hasret kaldığımız bi av olmuş. size birkaç soru sormak istiyorum. resmini gösterdiğim gölette de tatlı su kefali ve gökala var. bunları nasıl bir olta düzeneği ile avlayabilirim. daha once gittim av için. resmi çektiğim tarihte 1adet kefal yakalayabildim. kurban bayramı sonrası da sabah erken saate olmasına rağmen hiç vuruş bile alamadım. rüzgar vardı onun için vuruş alamadığımızı düşünüyorum. vereceğiniz fikirler için şimdiden teşekkür ederim. lapinavcısı_bursa A Rh (+) 1982 Küçük İnsanlar Polemiklerle Ayakta Kalır
Tebrikler arkadaşlar. Sizlerin avlarınızı gördükce kendi tabularımı yıkıp galiba tatlı su avcılığına başlıyacağım.
Tebrikler.İyi bir av olmuş.Şamandıralı takımın düzeneği ve hangi renk mepsle yakaladınız bilgilendirirsen sevinirim.Oltalar boş kalmasın.
Herkese çok teşekkürler. Şamandıralı takımı ana beden üzerine stoper-şamandıra(3-4gr)-stoper-kıstırma kurşun-iğne sırasına göre hazırlıyorum. Şamandırayı derinliğe göre stoperden ayarlayabilirsiniz. Yem olarak alabalık hamuru kullandım. Abdullah genellile hafif çırpıntılı su beni her zaman mutlu ediyor.Çok verimli geçiyor avım.tabiki herşeyin fazlası zarar. fazla dalga rüzgar olunca bende avllardan verim alamıyorum. Nevzat bey teşekkürler.Meppsin modeli 1 numara gümüş üzerine rainbow trout deseni. İsmail bey siz deniz avını bırakmayın ama bir ucundan da tatlısuya el atabilirsiniz.
Tuncer Bey. hava güzel olursa ve işimiz olmazsa yarın sabahtan bahsettiğim avlağımıza gideceğiz. ama hava kapalı yağmurlu olacağını düşünüyorum çünki bahsettiğim yerde rakım:1700 m muhtemelen yağmurludur. mepsimizi aldık ama kısmet diyelim artık...
cok hos olmus! Tebrikler, ya kendi kendime söz vermisdim ama Gökala sansini denemege deger))))), acaba yarin gisemmi Yarinda cocuklara söz verdim, ama hafta arasi kacacam, gökalaya selam....
Tuncer abi raporların gerçekten çok renkli sıkı takipçinim Harika av,harika fotoğraflar,paylaşım için çok teşekkürler,rastgelsin...
Teşekkürler bu da video haline getirdim resimleri. umarım beğenirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=-4qX10BvDXo