Merhaba Arkadaşlar 1 mayısta gerçekleştirdiğim balık avı anımı paylaşmak istedim... Aslında çok fazla rapor yazmıyorum ama gerçekten güzel bi anı oldu benim için... 1 mayıs sabahı 5 te kalkıp ava gitmeye karar verdim akşamdan... Sabah eşim uyandırdı hadi kalk saat 5 oldu diye kalktım yüzümü yıkadım bide camdan bakayım hava nasıl acaba dedim aa bi baktım bayaa bi rüzgar var... Cıx bu havada turna falan olmaz dedim uykuda fena bastı zaten başka bi gün giderim diyerek yattım... Kalktığımda saat öğlen 13:00 olmuştu... Aheste ve miskin bi şekilde kahvaltımı yaptım çayımı alıp salona geçtim... Sonra yine aklıma düştü turnalar... Saate baktım 14:30... Şimdi çıksam 15:30 gibi avlakta olurum tamda akşam suyu diyerek biraz gaz verdim kendime sonra apar topar kendimi arabada buldum Avlağa tahmin ettiğim saatte varmıştım.. Hemen kamışımı ve çantamı alıp gölün yanına indim... Sahte olarak silikon seçmiştim (savagear 8 cm limon) ve 10 gr jig takmıştım... attığım yer sazlık ve otluktu çok fazla oynayamıyordum silikonla... Şimdilerde drop shot muydu neydi öyle bi sistemle avlanırım yıllardır şimdi isim takmışlar neyse 2. atışımda bi vuruş aldım ama balığı alamadım... Bi kaç atış daha derken yarım saatte 10 tane vuruş aldım ama balık takılmıyordu uyuz oldum kendi kendime söylenmeye başladım bi yerde yanlış yapıyorum ama nerdee idk Sonra aklıma bi fikir geldi; genelde hazır alınan turna silikonlarının altında 3lü iğne bulunuyor bende takmalıyım dedim... Balık silikona atlıyor komple ağzına almış bile olsa jig head in iğnesi üstte olduğu ve turnanında üst damağı sert olduğu için alamıyordu.. Çantamdan hemen bi üçlü iğne çıkardım ve iğnenin sap kısmını silikonun alt kısmından soktum sonrada jig iğnesini 3lü iğnenin halkasından geçirdim... Şimdi olmuş gibiydi hemen denemeye başladım... 5 dk sonra 1 vuruş ve balık üstünde... ama attığım yer biraz yüksek olduğundan (köprü üstü) balığı kaldırdığımda düştü... O zamana kadar yalnızdım ama sonra başkaları geldi ve aynı yerde durmayı pek sevmediğimden 20 metre ileride sazların arasında küçük bi boşluk görüp oraya gittim... Daha ilk atışım yaklaşık 30 mt... 10 mt kala balık takıldı oltama reeling çok fazla uğraşmadım açıkçası günün ilk balığının heyecanıyla hemen çıkardım sudan... yaklaşık 55 cmlik güzel bi turnaydı... Yarım saat kadar takıldıktan sonra daha önce keşfettiğim kimsenin gitmediği bi yere gitmeye karar verdim ama gittiğim yerde atış yapılacak çok yer yoktu... Neyse bindim arabaya 5 dk sonra gitmek istediğim yere yakın bi yerdeyim arabayı mecbur bıraktım çünkü araçla giriş yok o bölgeye... 15 dk yürüdükten sonra ilk açıklık yere ulaştım... Ormanda yürümenin vermiş olduğu yorgunlukla oturup bi sigara yaktım... sonra baktım ki sudaki küçük balıklar sürü halinde zıplıyorlar belliki bişeyden kaçıyorlar hihi Sigarayı ne tarafa attım bilmiyorum hemen oltama sarıldım hemen fırlattım.. 1 kere çektim ama bişey yok... Bu arada yavru balıklar zıplamaya devam ediyordu.. Hemen 2. atışı yaptım... Tamda yavru balıkların zıpladığı yerde bindi sahteye reeling diğerinden biraz ufaktı 45 cm kadar yakışıklı bi turnaydı... Kıyıya çıkarıp dizgi dediğimiz aparata takarak suyun içine bıraktım... Bu arada saat 6ya geliyordu ve bi sonraraki atış yapabileceğim yer baya uzaktaydı ve 8de hava kararıyordu... Takımları toplayıp göl kıyısından yürümeye başladım. Çok sık orman çalılık ve göl kıyısı otluk... Yaklaşık 1 saat yürüdüm yani nerden baksanız 4 km vardır Bir açıklık buldum.. Önümdeki saz olmayan kısım 2 mt genişliğinde çok güzel bi yer ama üstümdeki ağacın dalları neredeyse göle kadar iniyordu.. Olsun dedim 1 saat yürüdüm en azından yan atışlar yaparım... Silikonum ve oltam hazır olda duruyorlar... İlk atışımı yaptım... Güzel bir vuruşşşş ama oltam durdu idk Alla alla heralde dedim ot kütük bişey vardı takıldı hooked tasmalama şeklinde sağlam bi çektim bir baktım balık suyun üstüne fırladı ağazı açık kafayı salladı ardından ip boşalmaya başladı kalama fazla açıkmış sıkıcam ama fazla ip boşalmaması için 1 sn ipi tutayım dedim ve işaret parmağını yardı anında banghead kalamayı sıkmayı başardım ama ... Sonra baya bi ağırlık binmiş şekilde oltamın ipi sağa gitmeye başladı ben asıldıkça sola gitti sonra yine sağa Her yer otluk! Bişey geliyor ama ne geliyor hadi hayırlısı dedim... Bi yandan balığı bulmuş olmanın heyecanı bi yandanda sazların arasına girerde kaybederim korkusu hızlı bi şekilde önüme kadar çektim balığı gördüm gözlerime inanamadım bacak gibi bişey önümde yatıyor aramızda 2 metre var... Buraya kadar çektim ama kıyıya çıkarmak için çekersem ya kamış kırılacak yada ip kopacak diye dize kadar suya girdim olduğu gibi.. Balığı solungac üstünden enseden tuttum kıyıya fırlattım... Sonra oltamı kenara koyup hiç bişeye dokunmadan bi sigara yakıp karşısına oturdum Adrenalin tavan yapmış, elimi kesmişim ve gerçekten trofe almışım keyfini çıkarmak lazım dimi hihi neyse 2 dk sonra balığın ağzından silikonu çıkardım ve altına taktığım 3lü iğnenin faydasını bi kere daha görmüş oldum reeling Balığı sanırım saat 7 gibi aldım... Yarım saat daha at çek yaptıktan sonra çıkmam gerektiğini düşünerek toplanmaya başladım ama bi sorun vardı şimdi balığı nereye koyucaktım çantaya koymaya çalıştım almadı poşete koydum yarısı dışarda kaldı yarısı dışardada olsa poşete koydum ve arabanın yanına doğru yola çıktım 1 saat yürüdükten sonra arabaya ulaştım ama bütün günün yorgunluğu ve sabah üstümde olan miskinlik gitmişti... Geçerken yol üstünde bi markette balığın kilosunu merak ederek ve rica ederek tartıya koydum... 5 kilo geldi... 1 Saat sonra eve geldim ve hemen metreyi elime aldım boyda 90 cm geldi...reeling Umarım böyle heyecanlar herkese nasip olur... Takım Bilgisi: Kamış: Daiwa Crossfire 240 (10-40) Makina: Ryobi kobe 4500 ip : 0.16 yeşil (çin malı) Sahte: Savagear silikon 10 gr jig ve 3lü iğne modifiyeli
Tebrikler Timur çok güzel bir balık almışsın . Savage Gear Cannibal gerçekten turna katili denilebilir . Devamını gelir inşallah rastgele .