En sonunda 1 nisan geldide balığa gidebildim. Sabah saat 8:30 da Ankara'dan yola çıktım. Hava 20-22 derece arasında, güneşli bir gündü. Bala üzerinden Karakçilli-Köprüköy istikametinden gittim. Yol durumu çok kötü. 5-6 yerde yol bozuluyor, özellikle Bala'yı geçtikten sonra yol durumu felaket. Saat 10:00 gibi avlak yerine ulaşabildim. Su seviyesi inanılmaz derecede yüksekti. İlk olarak gölden şansımı denedim. Her renkten her boydan farklı farklı şasierle şansımı denedim ama hiç vurmadı. Saat 14:00'a kadar durmadan at-çek yaptım ama balık yoktu. Daha sonra avlak yerimi değiştirdim. Kaman yolu üzerindeki Kızılırmak restaurantın altındaki yerden saat 17:00'a kadar şansımı denedim ama buradan da kısmetimiz çıkmadı. Konuştuğum diğer avcılarda da durum aynıydı. Canlı yemle avlaan olsun, botla avlanan olsu pek bir şey yoktu. Dönüş yolunu Bahşili-Kırıkkale-Elmadağ-Ankara istikametinden yaptım. Yol durumu burada oldukça güzel. Yaklaşık 110km mesafe var. Bala yolundan ise yaklaşık 100km ama yukarıda yazdığım gibi Bala yolu tam bir felaket. Resimlere gelince;
Tuna Bey sezon başında genelde böyle oluyor. Balıklar normalde yumurta dökümünden sonra vücut olarak zayıflayıp düşerler ve toparlanmak için daha çok besine ihtiyaç duyarlar diye düşünüyorum ama burda esas olay sanırım suların hala serin olması. Kısa zaman zarfında güzel haberlerinizi bekliyoruz. Resimlerde gayet güzel. Kullandığınız sahteleri ve özellikle renk tercihlerinize bahsederseniz en azından ona göre deneme yanılma tercihlerimiz yönlenebilir.. Selamlar..
Bir göl manzarasının verdiği keyfi ne deniz ne orman hiç bişey vermiyor valla İlk rapor da böyle olur zaten inşallah sezonun devamı güzel olacak..Rastgelsin...
Ilk Turna raporu geldi Karamsarliga dusmeyin bencede, her sezon ilk raporlar boyle verimsiz geliyordu ancak bir iki hafta sonra Turnalarin uzerindeki mayisiklik gider. Denemeye devam Rast gele.
Erdem çok haklısın, göl bir başka. Deniz zaten yokta, -olsa da farketmez sanırım- çok kere balık tutamayacağımı bile bile yine de gölü, akarsuya tercih etmişimdir. Bütün amatör balıkçı dostlara hayırlı sezonlar dilerim.
Tuna bey kullandığınız malzemeleri göndermişsiniz,saolun. Şimdi burda acizane bir tavsiyem var. Ben silikon balıkla avlanmayı bırakalı bir seneden fazla oluyor ama sağ alt köşede görünen sırtı siyah karnı sarımsı olan renk kombinasyonunu silikon balıklarda arayın, bulursanız kaçırmayın. Bahsettiğim renklere sahip silikonlar benim favorimdi. Özellikle en kötü günlerimde bile bir balık aldığımı bilirim. Bu malzeme tavsiyem. İkinci acizane önerim ise suların soğuk olduğu durumlarda sahteyi çekerken verilen aksiyon. Lütfen beni mazur görünüz, bilmeyen arkadaşlara tavsiyem olsun en azından. Amaç nihayetinde paylaşım. Soğuk sularda yemimizi çok hareketli ve aynı tempoda sararsak nazlı ya da uyuşuk durumdaki balığımız için yakalanması zor bir av halinde sunup şansızımızı azaltırız. Bunun yerine zokanın ucundaki kurşun ağırlığı ve dipteki ilişkenleri göz önüne alarak malzememizi taktırmadan birkaç tur sarıp biraz çökmeye bırakın. Sahtenize can çekiştirin. Fazla uzağa gidemeden suyun üstüne çıkmaya çalışan ama bunu başaramayacak bir yaralı balık edası ile deneyin. Bazende bu yaralı balık son bir hamleyle su üstünde ufak bir dalgalanma yapsın. Turnanın özellikle çene altındaki algılayıcıları bunu kaçırmayacaktır. Yeminizin hareketi kadar balığın olabileceği su katmanlarını tarayın. Sabah erken saatlerde su üstü daha soğuk olacağından biraz daha derin, öğlene doğru biraz daha yukarı gibi. Bir de ben turna avımda kesinlikle çelik tel kullanmıyorum. Bu konuda bazı satıcıların (iyi niyetli olanları tenzih ederim) olmazsa olmaz gibi sunudğu bu malzemeden kullanmadığım halde misinamı kıran bir balık olmadı. Çelik tel eğer sunduğnuz yemi bütünüyle yutacak kadar ve kuvvetli bir turnaya denk gelirseniz bence elzem. Eh o büyüklükte turnalarda pek nadir. Başarılarınızı diliyorum..
inşallah bundan sonra kısmetiniz bol olur.fotolar şahane özellikle 2. fotografı resim yarışmalarına göndermenizi tavsiye ederim,şahane gerçekten.
Tuna bey köprüköy benim favori mekanımdır. Balık tutamamanıza üzüldüm ama sezonun ilk zamanları böyle olması normaldir. inşallah önümüzdeki haftalar güzel turnalar alırız. bu arada yol olarak da kırıkkale üzerini tavsiye ederim her zaman.
cuma günü köprüköydeydim 3 tane turna alabildim. 1 tanesi yaklaşık 1 kg. diğer ikisi limit. durum pek iç açıcı değil biraz daha suyun ısınmasını beklemek gerekiyor. 10-15 gün sonra yavaş yavaş toparlanacak gibi geldi bana.
merhaba ben sitenize yeni kayıt oldum 4 nisanda ben de köprüköydeydim fakat dediğiniz gibi yollar berbat sabah 7 de ordaydık ama maalesef köprünün üzerini bir grup tutmuş ve yaklaşık 30/35 tane şamandıralı olta atmışlar canlı yem gerisi yalan biz sasi ile 5 kişi sabahtan akşama kadar attık ve bir tane 60 cm tutabildik yanımızdaki çubuklu dayı gümüş ile 10 tane aldı ve gitti köprüköye gidenler canlı yem almadan gitmesinler benden bir tavsiye ve kanunun ön gördüğü bir kişi en fazla 3 tane atsın gerçekten balık tutmak hırs değil zevk olmalı
turna kardes ben ankaradan oktay kopru koyde cok var komur ocakları tarafında 1 nısanda 10 tane yakaladık en sevdım balık yayın yayında kızılırmak elmadagını gecınce cok var gecen sene 2 tane tekı 42 kılo tekı 18-20 kılo orda arkadaslarda ıyı yayına tavuk takın
sa üstadlar. turna avında canlı yem kullandığımız zaman ortalama derinlik ne kadar vermemiz gerekir bilgilendirirseniz sevinirim.saygılarımla,,, avlak yeri = adapazarı molla köyü