1 Nisan Köprüköy Turna Avı Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında TUNA tarafından paylaşıldı.

1. TUNA

TUNA Tuna Önder

En sonunda 1 nisan geldide balığa gidebildim. Sabah saat 8:30 da Ankara'dan yola çıktım. Hava 20-22 derece arasında, güneşli bir gündü. Bala üzerinden Karakçilli-Köprüköy istikametinden gittim. Yol durumu çok kötü. 5-6 yerde yol bozuluyor, özellikle Bala'yı geçtikten sonra yol durumu felaket. Saat 10:00 gibi avlak yerine ulaşabildim. Su seviyesi inanılmaz derecede yüksekti. İlk olarak gölden şansımı denedim. Her renkten her boydan farklı farklı şasierle şansımı denedim ama hiç vurmadı. Saat 14:00'a kadar durmadan at-çek yaptım ama balık yoktu. Daha sonra avlak yerimi değiştirdim. Kaman yolu üzerindeki Kızılırmak restaurantın altındaki yerden saat 17:00'a kadar şansımı denedim ama buradan da kısmetimiz çıkmadı. Konuştuğum diğer avcılarda da durum aynıydı. Canlı yemle avlaan olsun, botla avlanan olsu pek bir şey yoktu. Dönüş yolunu Bahşili-Kırıkkale-Elmadağ-Ankara istikametinden yaptım. Yol durumu burada oldukça güzel. Yaklaşık 110km mesafe var. Bala yolundan ise yaklaşık 100km ama yukarıda yazdığım gibi Bala yolu tam bir felaket. Resimlere gelince;

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Nisan 2009
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Tuna Bey sezon başında genelde böyle oluyor. Balıklar normalde yumurta dökümünden sonra vücut olarak zayıflayıp düşerler ve toparlanmak için daha çok besine ihtiyaç duyarlar diye düşünüyorum ama burda esas olay sanırım suların hala serin olması. Kısa zaman zarfında güzel haberlerinizi bekliyoruz. Resimlerde gayet güzel. Kullandığınız sahteleri ve özellikle renk tercihlerinize bahsederseniz en azından ona göre deneme yanılma tercihlerimiz yönlenebilir.. Selamlar..

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Bir göl manzarasının verdiği keyfi ne deniz ne orman hiç bişey vermiyor valla :) İlk rapor da böyle olur zaten inşallah sezonun devamı güzel olacak..Rastgelsin...

4. TUNA

TUNA Tuna Önder

Kullandığım malzemeler bunlardı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 3 Nisan 2009
  5. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Ilk Turna raporu geldi :)

Karamsarliga dusmeyin bencede, her sezon ilk raporlar boyle verimsiz geliyordu ancak bir iki hafta sonra Turnalarin uzerindeki mayisiklik gider.

Denemeye devam :) Rast gele.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Erdem çok haklısın, göl bir başka. ;)

Deniz zaten yokta, -olsa da farketmez sanırım- çok kere balık tutamayacağımı bile bile yine de gölü, akarsuya tercih etmişimdir. :rolleyes:

Bütün amatör balıkçı dostlara hayırlı sezonlar dilerim. :)

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Tuna bey kullandığınız malzemeleri göndermişsiniz,saolun. Şimdi burda acizane bir tavsiyem var. Ben silikon balıkla avlanmayı bırakalı bir seneden fazla oluyor ama sağ alt köşede görünen sırtı siyah karnı sarımsı olan renk kombinasyonunu silikon balıklarda arayın, bulursanız kaçırmayın. Bahsettiğim renklere sahip silikonlar benim favorimdi. Özellikle en kötü günlerimde bile bir balık aldığımı bilirim. Bu malzeme tavsiyem. İkinci acizane önerim ise suların soğuk olduğu durumlarda sahteyi çekerken verilen aksiyon. Lütfen beni mazur görünüz, bilmeyen arkadaşlara tavsiyem olsun en azından. Amaç nihayetinde paylaşım.

Soğuk sularda yemimizi çok hareketli ve aynı tempoda sararsak nazlı ya da uyuşuk durumdaki balığımız için yakalanması zor bir av halinde sunup şansızımızı azaltırız. Bunun yerine zokanın ucundaki kurşun ağırlığı ve dipteki ilişkenleri göz önüne alarak malzememizi taktırmadan birkaç tur sarıp biraz çökmeye bırakın. Sahtenize can çekiştirin. Fazla uzağa gidemeden suyun üstüne çıkmaya çalışan ama bunu başaramayacak bir yaralı balık edası ile deneyin. Bazende bu yaralı balık son bir hamleyle su üstünde ufak bir dalgalanma yapsın. Turnanın özellikle çene altındaki algılayıcıları bunu kaçırmayacaktır. Yeminizin hareketi kadar balığın olabileceği su katmanlarını tarayın. Sabah erken saatlerde su üstü daha soğuk olacağından biraz daha derin, öğlene doğru biraz daha yukarı gibi. Bir de ben turna avımda kesinlikle çelik tel kullanmıyorum. Bu konuda bazı satıcıların (iyi niyetli olanları tenzih ederim) olmazsa olmaz gibi sunudğu bu malzemeden kullanmadığım halde misinamı kıran bir balık olmadı. Çelik tel eğer sunduğnuz yemi bütünüyle yutacak kadar ve kuvvetli bir turnaya denk gelirseniz bence elzem. Eh o büyüklükte turnalarda pek nadir.

Başarılarınızı diliyorum..

8. TUNA

TUNA Tuna Önder

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi bir sonraki sefer uygulayacağım.

9. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    inşallah bundan sonra kısmetiniz bol olur.fotolar şahane özellikle 2. fotografı resim yarışmalarına göndermenizi tavsiye ederim,şahane gerçekten.

10. turnacıorcun

turnacıorcun ORÇUN

Favori Kamış:
    KLASİK DİP OLTASI ,REMİXON HURRİCANE KAMIŞ ALBA STAR DEGA MAKİNA
    Favori Makine:
    ALBA STAR DEGA
    En İyi Avı:
    23cm kaya balığı
    güzel manzara var ay yok :) :) Sezon daha yeni başladı ÜZÜLMEK YOK;)

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Manzara gerçekten çok güzel :) gelecek sefere balıkta kısmet olur inşallah.

12. turna

turna

Tuna paylaşım için çok teşekkürler.

Rıfat değerli ilgiler için çok teşekkürler.

13. rkarabork

rkarabork OĞUZHAN RAMAZAN

Favori Kamış:
    2,40 kamış Alba star makina
    En İyi Avı:
    70 cm Turna
    Tuna bey köprüköy benim favori mekanımdır. Balık tutamamanıza üzüldüm ama sezonun ilk zamanları böyle olması normaldir. inşallah önümüzdeki haftalar güzel turnalar alırız. bu arada yol olarak da kırıkkale üzerini tavsiye ederim her zaman.

14. fender

fender Köksal

Favori Kamış:
    Shakkespeare Kamışlar
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 7.4 kg , Turna 112 cm
    cuma günü köprüköydeydim 3 tane turna alabildim. 1 tanesi yaklaşık 1 kg. diğer ikisi limit.
    durum pek iç açıcı değil biraz daha suyun ısınmasını beklemek gerekiyor. 10-15 gün sonra yavaş yavaş toparlanacak gibi geldi bana.

15. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Tebrik ederim.

16. mmtyc

mmtyc mehmet yüce

merhaba ben sitenize yeni kayıt oldum 4 nisanda ben de köprüköydeydim fakat dediğiniz gibi yollar berbat sabah 7 de ordaydık ama maalesef köprünün üzerini bir grup tutmuş ve yaklaşık 30/35 tane şamandıralı olta atmışlar canlı yem gerisi yalan biz sasi ile 5 kişi sabahtan akşama kadar attık ve bir tane 60 cm tutabildik yanımızdaki çubuklu dayı gümüş ile 10 tane aldı ve gitti köprüköye gidenler canlı yem almadan gitmesinler benden bir tavsiye ve kanunun ön gördüğü bir kişi en fazla 3 tane atsın gerçekten balık tutmak hırs değil zevk olmalı

17. ybingol

ybingol Yasin

Favori Kamış:
    alamadığım shımano bx 240 kamış
    En İyi Avı:
    balikavi.net dostluğu
    gümüşü nereden bulabiliriz arkadaşlar ben ankara demetevlerden gitmeyi düşünüyorum

18. ank_06

ank_06 OKTAY

turna

kardes ben ankaradan oktay kopru koyde cok var komur ocakları tarafında 1 nısanda 10 tane yakaladık en sevdım balık yayın yayında kızılırmak elmadagını gecınce cok var gecen sene 2 tane tekı 42 kılo tekı 18-20 kılo orda arkadaslarda ıyı yayına tavuk takın

19. çömez_54

çömez_54 süleyman

Favori Kamış:
    albastar/çelik sargı
    En İyi Avı:
    hayalimdeki balık ;)
    sa üstadlar. turna avında canlı yem kullandığımız zaman ortalama derinlik ne kadar vermemiz gerekir bilgilendirirseniz sevinirim.saygılarımla,,,
    avlak yeri = adapazarı molla köyü