10,05,2009 Abant

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ekavakli tarafından paylaşıldı.

1. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    Bu yaptığımız balık tutmaksa tutmayalım olsun!! neden orman bekçileri 15 tl alıyor anlamadım kendileri bişekilde tutsunlar gelen avcıya balık versinler sizin yerinize biz avladık diye.. yada kuralları uygulasınlar..sürkülerden haberdarlar canlı yem yasak bileti keserken hatırlatıyor ama uyardığımız zaman kafasını çeviriyor.. ben bişiy anlamadım inanın 2 kişi ve 14 adet olta saydım hepsi kavak ağacı gibi dikili ve olta atacak yer YOK inanın.. sen çok yakışıklı ağabisin bir resmine çekelım dedik verdiği cevap süper ben artıstmıyım ki beni çekesın. yani anlıycağınız işlerini çok iyi biliyorlar yoldan kornaya basıp gel biletini verelim demelerınden başlıyo hayır oraya gelip ödemem siz buraya lütfen deyip gelmeyışı ve ikinci turunda yanıma gelmeleride hoş.. bu sitede bolulu olup abant gölünde av yapan arkadaşlar varsa onlar sahip çıkabilir belki.. o bolgenin avcılar ekipman olarak süper ama bilinç anlamında, benim bu gün gördüğüm çok zayıf.. birde yarışma vardı sanırım neyine yarışıyorlarsa? centılmenliğin olmadığı yerde yarışmamı olur? bir balık tuttum onuda sevip suya bıraktım:)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Yerden ğöğe kadar haklısın sevgili ERcan.Bu endemik türe yapılan eziyet beni kahrediyor.İlişikte sana 41 sene evvelsine ait bir resmimi gönderiyorum.
    Sevgiyle kal

Abant gölü sene 1961

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    41 değil 48 sene. yarım asır neredeyse. ayaklı tarih gibisiniz vedat bey. tebrikler.

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Ahmet
    Kırk seneyi devirmiş bir Abant gölü avcılığım vardır.Ercan kardeşimizin bahsettiği durum yüzünden 5 senedir oraya avlanmaya gitmiyorum.Ancak giden kardeşlerime en iri balıkları ne zaman avlamalı,neresinde ve hangi suni yemlerin etkin olduğu konularında verdiğim destekler sayesinde evvelki sezon göl rekorları nerdeyse altüst olacak seviyede 60 cm'yi aşkın Abanticuslar yakalanmıştır.Bu sene ise maalesef trofe seviyesinde alabalıklar yakalanmamış olsada 35 cm seviyelerinde bazılarını bu kardeşlerim yakalayabilmişlerdir.
    Sevgiyle kal

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    [​IMG][/QUOTE]

vay be bu ne yakışıklılık:D:D balık değil yanlış anlaşılma olmasın........

6. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    Vedat abi birşeyi daha farkettım belki yanılıyorumdur göl çok temiz bir sudan ibaret.. balık tutabilmeleri için oranın (yerliavcıları olduğunu tahmın ettığım şivelerınden anladım sadece) at çek av yontemıyle avlanan kişiler yemi uzağa atabilmek için kaç grm olduğunu kestiremediğim epeycene iri kurşun takmaktalar ve bunlar kopup duruyo kurşunun suya verdığı zarar bilinmekte iken neden izin veriyorlar? birde benim bu abanta ikinci gidişim av için daha önceleri alabalık diyince bizim oraların balığından başka balık beğenmezdım.. ama bu balık inanın benım için bir başka güzellik sizin resmi gördüm 48 sene evveli olması ve bilmiyorum belki siz biliyosunuzdur kaç yıldır o balık türü orda var? ve başka sularımızda yetişmezmi?

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

vay be bu ne yakışıklılık:D:D balık değil yanlış anlaşılma olmasın........[/QUOTE]

Sağol Koral birde bugünki halime bak

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ercan
    Abantın suyu temiz ve berraktır.Ancak kendini bilmez doğa katliamcıları esas bu aydan sonra orasını cöplük haline maalesef getireceklerdir.Bunların bir kısmı gölün berrak sularının icindede görülür.
    Anlayamıyorum,bu denli şanlı tarihe sahip bir millet bu kadar duyarsız nasıl olabilir.
    Abant alabalığı tamamen Endemik bir türdür.Varolduğundan bu yana alabalık barındırdığı varsayılır.Başka göllerede taşınmıştır.Örneğin Yedi Gölerde,Gölcükte ve Sülüklü Göldede vardır.Ancak Abanttaki boya erişmeleri seyrek olsada vukuubulmaktadır.
    Sevgiyle kal

9. ekavakli

ekavakli ercan KAVAKLI

Favori Kamış:
    olta sadece olta
    En İyi Avı:
    turna 9 kg
    vedat ağbi tşkrler verdiğin bilgiler için:)

10. emreert

emreert EMRE ERTABAK

selamlar,

ben bolu da yaşıyorum abant gölüne her yıl bir iki defa giderim nisan ayında 10-15 parça balık alıyoruz,sabah erken kaşıkla iri balık tutuluyor,balığın oltaya az vurmasının nedeni göle kadife balığı salmaları,abant alası sarı balığı yiyip yatıyor.görevlilerin kestikleri makbuz hakkında bişey diyemicem,parayı veren düdüğü çalıyor :)

11. emreert

emreert EMRE ERTABAK

tamda sizin konu başlığına uygun bende bu balığı geçen sene tutmuştum,20 grlık siyah beneki pembe kaşığa vurdu sabah erken,1 bucuk kılo civarı güzel bir abant alası.