10.10.15 Turnaları

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Huban tarafından paylaşıldı.

1. Huban

Huban Gökmen

Merhabalar, iki haftadır yeni bir olta seti kurmak için uğraşıyordum, Stanley Fatih abinin'de baya bir başını ağrıttım. Cuma günü İzmitte'ki Mutlu Balıkçılık'a gittim. OKuma v system 2.70 kamış, Okuma ceymar C-40 makine aldım. Artık Herşey için hazırdım.

Sabah 6.30 vaktinde meraya ulaştık botumuzu suya indirdik ve atışlarımıza başladık. Güneş doğduktan yarım saat sonra büyük turnayı tasmaladım, oltayı ilk defa kullandığım için debriyaj'ı biraz fazla açmışım. Biz 100 cm üzeri bi balık zannederken 70-80 cm civarı balık aldık. Debriyaj bizi baya kandırdı. :)

Daha sonra aynı gölün içerisinde farklı bir yere geçtik, Hayatımda daha önce hiç başıma gelmeyen bir şey oldu, arka arkaya 3 tane balık daha aldım. Şimdi diyeceksiniz fotoğraflarda 2 adet balık var. Balıkların 40-50 cm civarındaydı iki tanesi suya geri iade ettik. Diğeri 60-70 cm gibiydi, o arkadaşıda video çekerken otların içine gitmesine izin verdiğimizden ötürü kaybettik.

Bugün çok bereketliydi, en güzel kısmıda arka arkaya 3 adet balık almamdı.
    Makinede,kamışta ödediğimiz paraların hakkını verdi.

Herkese Rasgele..

Ekli Dosyalar:

2. hasanahsen

hasanahsen HASAN

Güzel bir av olmuş.:)

3. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bravo , bravo , bravo...

Gökmen Kardeş merhaba.Sizler gibi genç kardeşlerimizden trofe balık raporlarını görmek , bizleri mutlu ediyor.Trofe balıklarınız daim olsun inşaallah.Ayrıca limit altı balıkları suya iade ederek , örnek davranış sergilemişsiniz.Eğer uygun görürseniz , kullanmış olduğunuz yem veya sahte yem , yine bu takımda kullanmış olduğunuz misina veya ip misina hakkında bilgi gönderirseniz , çok çok memnun olurum.Herşey gönlünüzce olsun.Hoşçakalın , şen kalın.Bursa'dan kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA

4. Huban

Huban Gökmen

Abi çok teşekkür ederim yorumun beni mutlu etti.

Yasal limitlerin yanında vicdani limitlerde var, eğer herkes sirkülere uysa adapazarı gibi bir yerde ki Göletlerden Daha büyük trofeler çıkar.

Malesef suda ağ atan, limit,boy bilmeyen kişiler küçücük balıkları alıkoyuyorlar, jandarma ya da su ürünleride bu konulara çok duyarsız.

Avlanma şekline gelirsek, mercan marka 0,20 mm ip kullanıyorum. 25-30 TL fiyatı var.

Kaşık olarak klasik alba-star yada dam markasıyla bilinen parlak gri kaşıkla alındı balıklar.

Bu sene tuttuğum balıkları genelde iki kaşıkla aldım diyebilirim özellikle güneşin parlak olarak vurduğu yerlerde aşağıdaki linkteki 6 numara olan kaşık çok iş yaptı.

https://www.avmarketi.com/asp/product/225517/SilverStar-Hunter-30-GR-Kasik