10-11 Ekim Sazan Avı Aytekin&Erdem&Umut

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında esabi tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    GECİKMİŞ BİR AV RAPORU

Avın yapıldığı tarih:10-11 Ekim 2009
    Avlak yeri:İstanbul'da bir yer
    Av yöntemi: Kıyıdan dip
    Kullanılan takım: Klasik sazan takımları (1 ve 2 numara tek iğne)
    Kullanılan Yem: Kuru Adapazarı mısırı
    Yakalanan balıkların cinsi-boyu-kilosu :Pullu sazan 2350gr+Kasna 28cm

10 Ekim 2009 c.tesi günü öğleden sonra işyerinden çıkar çıkmaz rotamı doğru Erdemlerin eve çevirdim Erdem hazırlanmış beni bekliyordu malzemeleri yüklediğimiz gibi yola çıktık yolda bir noktada Umutlada buluşup güzergahı avlağımıza çevirdik niyetimiz iki hafta önce kaçırdığımız kuzuları livarımızda ağırlamaktı saat 16:00 sularında göle ulaşmıştık hemen iki koldan roketlerimizle yemlememizi yaptık ve oltalarımızı hazırlayıp suyla buluşturduk son oltalar suya indirilirken değerli dostumuz Kemal Yaman yanında kardeşi ile bereber ziyaretimize geldi birkaç hoş sohbetten sonra iyi dilekleri ve dualarıyla yanımızdan ayrıldı çayımızı demledik peşinden Erdemin evden getirdiği mis gibi yaprak dolmaları ve börekleride akşam yemeği olarak tükettik yemekten sonra ziyaretimize gelen dört bacaklı dostumuzuda sıcak bir şekilde karşıladık:D:D
    ardından tekrar çay demledik sohbet muhabbet derken yakın bir bölgede görevli olan arkadaşımız Mustafa yanımıza çay içmeye geldi onada çayımızı ikram edip ateşin başında birkaç muhabbetin belini kırdıktan sonra uğurladık ve artık sabah yapacağımız mücadelenin hayelleri ile çadırımıza geçtik bir kaç saatlık uykudan sonra tekrardan oltalarımızın başına geçtik yemler tazelendi artık heyecanlı bekleyiş başladı bu arada çay demlendi güzel bir sabah kahvaltısı yapıldı ve bu arada ilk vuruş geldi bu öyle bir vuruştuki (Erdem'in oltasına) önce biraz kalama aldı sonra kamışı almaya kalktı ama kamış bu sefer arkadan bağlı olduğu için götüremedi:D ve Erdemin güçlü makinasına dayanayıp kendini benim kotrölümdeki kepçede buldu:cool: bu balığa iyi bir karşılama merasimi hazırladık öptük kokladık tarttık resimledik livarımızı açtık tam o esnada diğer kamışın zili çalmaya başladı :eek::eek:Erdem ve umut hemen oltanın başına geçti Erdem abi fena kafa atıyor demezmi:eek:elimde sazanla onları izliyordum o esnada Umut, abi sen kepçele bu işi iyi yapıyorsun demezmi:confused:elimdeki sazanı hemen livara koyup livarın ipinin sürgüsünü çektim ve suya salladım ve hemen kepçeyi kaptım tabi Erdem çeke çeke 28 santimlik bir kasna çekti:D:D neyse olsun dedik onuda kepçeleyip aldık elimde kasna ile livara bir yanaştım ne göreyim livarın ağzı açık :eek::eek::eek: bir kaldırdım livar bomboş:confused: :confused: ipi kilitleyen sisteme elimi bir dokandım tık deyip kilitlendi :eek: :eek: ufacık bir kasna koca sazanı kurtarmıştı:( artık yapacak birşey yoktu kaçanla ölünmüyor dedik ve yeni sazanlara bakalım zaten bu ufaktı dedik:) aradan yaklaşık bir saat geçmiştiki müthiş bir vuruş daha aldık ama bu öyle böyle bir vuruş değildi ben diyim sekiz siz deyin on kilo kalamayı ha bire boşaltıyor müthiş kafa darbelerini peş peşe vuruyordu oltanın kontrolü bu sefer bende kepçede Erdem'de idi balık öyle bir inatçı idiki malesef bu balığıda kıyıya yaklaştıramadık tahminimce balığın dudağına saplanmış olan iğne sağlam bir şekilde geri geldi balık ise kendini bize göstermeden kayboldu gitti:( morallerimiz iyice bozulmuştu:( birer çay daha içip Umut'la ben hemen üst tarafımızdaki kestane ormanına biraz kestane toplamaya çıktık Erdem'ide oltaların başında bıraktıkı gerekirse seslen seni duyarız dedik aradan en fazla yarım saat geçmiştiki Erdemin acı çığlıklarını duydum koşarak gittim yetiştiğimde ise Erdem kıpkırmızı olmuş elindeki oltada iğnesiz bir köstek sallanıyordu:( :( tekrardan kestane operasyonuna geçtim ve işi bitirip geri döndük bu arada 6800gr kestane toplamışız hemde kuzu kestane:cool: artık öğlen olmuştu saat 13:30 suları idi yemekte patetes kızartması yemeğe karar verdik tavada az yağda kızartmayı yaparken müthiş bir vuruş daha aldık bu balık diğerlerinden daha güçlü idi kalamayı öyle bir boşaltıyorduki artık makinadaki misina neredeyse bitmek üzere idi balığı kontrol altına alabildiğimizde artık iş işten geçmiş balık istamediğimiz bölge olan sol tarafımızdaki otluk ve ağaçlık bölgeye girmiş hatta bununlada yetinmeyip oltayı bir ağaça dolamıştı bile oltayı artık çekemiyordum ama boşluk verdiğimde ise balığın kafa darbelerini görebiliyordum bir umutla misinayı arasıra gerip gevşetiyordum ama sonunda korktuğum oldu köstek tam ortadan kopmuş idi:( :( devamında başka bir vuruş alamayıp günü bol heyecanlı az balıklı olarak kapadık ve önümüzdeki haftalarda tekrar görüşmek üzere göletle ve sazanlarla vedalaştık.....

EEEEEEE atalarımız ne demişler yenilen deve güreşe doymazmış uygun bir hava durumu yakaladığımızda orayı mutlaka tekrar ziyaret edeceğiz:rolleyes:

şimdide görselleri izleyelim (midesine güvenmeyenler izlemesin:D:D )

Erdem ve Umut oltaları hazırlıyorlar

Gece ve sabah bizi buz gibi orman havasında donmaktan koruyan teneke sobamız:)

Erdem'in evden getirdiği leziz nevaleler (yaprak dolması ve peynirli börek)emeği geçenlerin ellerine sağlık

Akşam yemeğinden sonra ziyaretimize gelen bir dost:D:D

Akşam yemeğinden sonra tatlı niyetine:D:D

Yarasın kardeşime şifa olsun:D:D

Günün fotoğraflanabilen tek sazanı kepçecisinin kollarında 2350 gr geldi:eek:

Aynı sazan oltacısının kollarında:)

İşte günümüzün medarı iftarı kasna celladının ellerinde 28 cm :)

iki hafta önceki avımızda aynı gölette çektiğim manzara fotoları :)

umarım çok yakında bu kuzularla tekrar görüşeceğiz ama bu sefer avlağın daha temiz bir bölgesinde olacağım

Son düzenleme: 16 Ekim 2009
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Oooo Üç Eski Dost...

Ayıptır sorması kurbağayımı yedin.?

.

Son düzenleme: 15 Ekim 2009
  3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Ustalar avınız daim olsun güzel görüntüler. Fakat sakın ola misafir çağırmayın gelmem size gelen misafirlerin hali iyi değil...:D :D

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yav hiç sorma bir butu zor kurtardım:( :(

5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Fero dostum iki ayaklılara birşey yapmıyoruz korkmana gerek yok bak orası iki ayaklılarla doluydu (ördek'ler);) ;) :) :)

6. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    abi burası bana hiç yabancı gelmedi ama :confused:

acep orasımı :p :p

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yok Ercan'ım orası değil orasıyla arası yaklaşık 150km;)

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Abi tebrikler. Ama midem kalktı :)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Sağolasın kardeşim:)
    mideni düşünme alışırsın:D :D

10. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Balık bakımından kaçırdıklarınıza bakılırsa oldukça şanssız bir gün olmuş oranın oldukça bereketli bir yer olduğu belli yamyamlar için adres vermemek iyi bir düşünce bence bu arada kurbağa butu oldukça lezzetlidir bundan sonraki avlarınızın bereketli geçmesini dilerim rastgele

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Eee ustam, bu iş niye böyle oldu?:confused: :D :D

Resimlediğiniz sazanın hınzır bakışları beni öldürdü. O benim sazanım, tanır beni:D :p

Siz kestaneyi kurtardığınıza şükredin abiler. Geçmiş olsun.:cool: :eek:

12. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    guzel fotolar,bu arada kurbaga limit disi gibi geldi:D,icimizde fransizlarin oldugunu bilmiyordum

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Sağolasın Eşref abi, abicim seninde dediğin gibi o avlak özellikle bu aralar coştu iri sazanlar kış öncesi oltalara resmen saldırıyorlar :) :)
    abi diğer konu olan kurbağa bacağı mevsim dolayısı ile kıtlık döneminde yaz aylarında bir gecede 15-20 olurken bu mevsimde tadımlık oluyor:(
    Nuri abicim sağolasın var olasın ama bir tek kestane değil birde kasnamız var:cool: :cool:
    Yok Adem fotodan boyu tam anlaşılmıyor ama bacağın teki 10 cm'den uzundu:cool:

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi, hayırlı olsun. Kısa günün karı. 3 babayiğit avcıya 28 cm bir kasna, Allah bereket versin.:D :D

15. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Aytekin tebrikler, bu arada soru 1 , kurbağa su kurbağasımı , kara kurbağasımı, 2. kurbağayı ne tür takımla yakaladınız ,3. sanki azmı pişmişti.

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Erdemcim, kurbağa pozun için yılın en iğrenç pozu ödülünü sana, kalan butları yediği içinde yılın en pis boğazı ödülünü Aytekin' e veriyorum:eek: Pes doğrusu pes :eek: İkiniz de görünmeyin gözüme :mad: :p Zaten aldığınız sazan da bi şeye benzemiyo, hoş ağzınızla kuşta tutsaydınız, kurbağa olayından sonra bana yaranamazdınız :p

17. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Aytekin, Erdem, Umut kardeşler, herşey tek keşime ile harika, esasında çok şeyler yazmak isterdim, ama zaten fotoğraflar anlatıyor, hoşçakalın.:):):)

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Abicim tebrikler. İnsan bir but ta bize gönderir değil mi?:p

19. fiyakali

fiyakali cihan güdücü

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4.20 200gr
    Tebrikler güzel bir av günü olmuş İstanbul yakınlarındaki böyle avlakları asla deşifre etmemek gerekiyor.Aman dikatli olun

20. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Sazan oldukça yakışıklı da, kurbağa iğrenç.