cuma gününden sonra hava şartları değişeceği için değerlendireyim dedim bu güzel günü. işyerimin camından şöyle bir baktım deniz güzel . bıraktım işi gücü saat 14 te doğru yemci hacının yanına teke almaya. (hacı yemci izmit marinada) plastik bardaklarla ölçüp dolduruyo kovaya bardağı 50 krş. genelde oltalarım arabanın bagajında duruyo. izmitten 30 km bursa tarafında herzamanki av yerim ulaşlıya gittim. orda yem sıkıntısı oluyo. her gittiğimde balıkçılar birbirlerinden yem istiyolar . bende fazla aldım giderken. izmarite olta atarken daha önce orda beraber olta attığımız yaşlı amca geldi yanıma . niye sen olta atmıyosun diye sordum cevabı bile bile yemi yok tabi. beraber kullanırız deyince oltalarını alıp geldi . izmaritte ışık yoktu. az ilerdeki mırmır yerine gittik beraber. mırmır çok hassas vuruşlar yapıyo . yakalaması zor tasmayı vurmak gerekiyo. amcanın yardımıyla 7 ad yakaladım. oda 7-8 tane aldı . sonuç aşağıda :
Yılmaz hakkaten mırmırlar harika. tekenin plastik bardak dolusu 50 kuruş mu . oyyy desene bize burda sağlam köstürüyorlar. 2 plastik bardak civarı teke 5 ytl burada.
ümit abi ve sümer abi teşekkürler. mehmet bizim burda tekenin en kıt zamanında bile 75krş geçmez. bizim tekeciler duymasın bu dediklerini .
abi diliskelesi tarafında balık olacağını zannetmiyorum denemedim. gölcükten sonra d.dere-halıdere-ulaşlı-ereğli-karamürsel diye devam eder gider