10 Haziran 2016 Astana Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Merhabalar Yine ben evet :D . Bir önceki günden kamışların arasında gördüğüm turnalar aklımı çeldi ertesi gün yine gittim bu sefer başka bir kurbağa aldım 2 iğneli olandan onunla güzel bişeyler yakalarım diye .

Hava açık olunca güneş çok fazla hissetiriyor kendini adeta yakıyor belkide buraya daha dik açıdan geldiğinden olabilir yine turnalar güneşleniyordur diye tahmin ettim ve avlağa varınca söyle bir baktım kimsecikler yok botu hazırlayıp suya girmem 20 dk sürmedi .

Direk kamışların arasına daldım ve yeni kurbağa ile denemelere başladım . Bazen atışlarda turnalar saldırmak yerine ürkü kaçıyorlar belkide daha büyük birisinin yemesinden korkuyorlar :) . Yarım saatlik denemelerden sonuç çıkaramadım daha sonra daha böyle açık alan buldum ve oraya doğru bir kaç deneme yapayım dedim daha ilk atışta suya düşer düşmez kalama cırlaması aldı gitti . Kamışlara taksada ip misinaya güvenerek asılarak çıkardım 45 cm civarı bir turna iğneyi üst damaktan almıştı .

Daha sonra ki atışlardan kamışlardan birşey çıkaramayınca açığa yöneldim ve altı yosunlu fazla derin olmayan burunda denemeler başladım yılan yine yaptı yapacağını 60 cm lik güzel bir turna yılanı komple aldı kepçe ile aldım taktım kıtkaya onuda . Akşama doğru 2 tane daha ufak yine yılan la aldım ve avı sonlandırdım .

Bundan sonra Turna için akşamı beklemek yok gün ortası kamışların arasını yoklamak lazım . Telefonumu arabada unutmuşum ondan av sırasında foto çekemedim karada 2 resim çekip eşyaları toparlayıp evin yolunu tuttum .

Av Yeri : Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.18 Örgü PowerPro
    Stil : Spining
    Sahte : Döner Kaşık , Slikon
    Hava Durumu : Güneşli , Yer Yer Bulutlu , 28 Derece
    Saat : 19.00 - 21.00
    Tarih : 9 Haziran 2016
    Hedef Balıklar : Trofe Turna

Resimler :

Herkese Rastgele reeling reeling reeling

2. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Senol tebrikler cok guzel resimler ve baliklar , afiyet olsun demiycegim genelde dagitip yemedigin icin :D , yarin kismetse bizde gitmeyi dusunuyoruz ayni avlaga . Bakalim guneslenenler bizede denk gelicekmi :eek: :laughing:

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kısa kol giysilerle av yapmanın dayanılmaz hafifliği bu olsa gerek.:p Sizin oralarda rakım nedir abicim? Daha bir ay öncesine kadar "havalar ısınsın, buzlar çözülsün de balığa gideyim" diye dert yanıyordun. Şimdi +28 derecelere vurmuş hava sıcaklığı.:eek:

Bugün biz de kefale gittik. Aynen kış şartlarındaki gibi giyinip kuşandığımız halde elimiz ayağımız buz kesti yine. Canımızı zor kurtardık valla.(avlak rakımı 2200 metreler):eek:

Nicesi güzel gönlünce olsun, gayet güzel turnalar.;)

4. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Eyvallah Timucin inşallah yakalamışsındır bişeyler :)

Astana bildiğin dümdüz bir yer Nuri abi güneş o yüzden çok geç batıyor zaten 10 u geçiyor havanın kararması . Hava da hiç belli olmuyor bir bakarsın buz keser burada da )) . Senin raporlarida bekliyoruz abi artık :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Hasret çektiğini yazmıştın da hiç eve gidiyormusun merak ettim. :D 9 - 10 - 12 haziran turna raporları yollamışsın. Emeğine sağlık. :) 11'inde gidememişsin sanırım. :D Şaka bi yana güzel avlar, niceleri rastgelsin. :)

6. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Eyvallah , Kim demiş gitmediğimi 11 inde hihi . Sadece diğer tarafta yeni avlak aradım biraz ondan dolayı bulamadım ama sağlık olsun . Google earth de biraz daha araştırma yapıp öyle gidicem bundan sonra :) .

7. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    Tebrikler hocam coşturmuşsun yine :)

8. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Eyvallah zaman kısa burada spin avı için ondan dolayı her imkanı değerlendirmeye çalışıyorum . Dahası oltanızdan eksik olmasın reeling