10 Haziran Ankara/Kurtboğazı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kamil alkan tarafından paylaşıldı.

1. kamil alkan

kamil alkan kamil

Cuma günü yapmayı düşündüğümüz avı meteorolojik sebeplerden dolayı Perşembe gününe aldık. Zira Cuma gününün oldukça yoğun yağışlı olacağı istihbaratı almıştık.Saat 16.30 gibi kurtboğazına indik. İlk mevziimiz E-5 üzerindeki araç seyir yerinin alt tarafında kalan dik yamaç oldu. Hedef balık turna idi. Yaklaşık 60 dakika boyunca muhtelif kaşık ve sasilerle çalıştık. Bir arkadaşımız (ibo) limit altı bir turna çekti (35 cm); son derece canlı ve hareketliydi… Üçlü iğneyi çıkarırken balığa zarar vermemek için bayağı bir uğraştık. Ve başarıyla suya iade ettik. Sonra arabanın teybini sonuna kadar açan bir grup gelince ve içtikleri bira şişelerini aşağı atmaya başlayınca, başımızı belaya sokmamak için mevzii değişikliğine karar verdik. Turnanın derine yakın yerlerde olduğu ve tekne olmadan avının bereketli olmayacağı bilgisini oradaki yerel avcı arkadaşlardan alınca; Az daha ilerlerde kıyıya indik ve takımları levreğe çevirdik. Zira herkes harıl harıl levrek çekiyordu. 2 numara mepsleri donandıktan sonra atçek yapmaya başladık. Saat 18.20 ile 20.00 arasında 27 adet levrek aldık. 5,65 kg geldi. Rakam daha fazla da olabilirdi ama sakin ve insaflı olmayı tercih ettik. Bizim için keyifli bir av oldu. Balık kıyıya çok yakında. Attığımız mepsler rüzgardan dolayı ancak 8-10 mt. Uzaklığa gidebiliyordu ve kıyıya birkaç mt kala balık yapışıyordu. Bu arada oltamıza takılan 3 adet tırıvırıyı üzerindeki onlarca ziyan zebil olmuş balıkla beraber sudan çıkartıp yaktık. Yağmur atıştırmaya başlayınca avı sonlardırdık.

Şunuda ayrıca belirtmek istiyorum. İnsanlar doğal ortamları öylesine hızlı ve acımasızca kirletiyorki bugün birkez daha şahit oldum. Gölün kıyısı kırılmış boş içki ve pet meşrubat şişelerinden görünmez durumda. Hayrımıza 3 adet battal boy çöp poşeti doldurduk. Daha onlarca poşeti dolduracak çöp vardı. Ailesiyle balığa gelmiş 12 yaşlarında bir çocuk ‘amca şuralarda da çöp var toplayacaksanız eğer’dedi. Bizde öğretmenine selam söyledik :mad:
    Böyle giderse ne göl kalacak nede deniz!!!

Fotoğraf makinemizi şarj etmeyi unuttuğumuz için fotoğraf çekemedik. Cepten çektiğimiz fotolarda pek net çıkmadığı için yayınlamamayı tercih ettim. Pazar günü Kızılcahamam tarafına alabalık olduğu söylenen çok özel ve yolu zor bir avlağa gideceğiz. Fotoğraflı sıkı bir rapor hazırlayacağım inşallah. Herkese bereketli avlar dilerim.:rolleyes:

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aviniz ve ornek davranisiniz icin tebrik ederim... 12 yasindaki cocugun verdigi tepki de gosteriyor ki cevre bilinci konusunda daha kirk firin ekmek yememiz lazim... isin aci tarafi su ki her yeni kusak bir oncekini aratiyor... alttan gelen gencler daha bilincli olacagina daha duyarsiz... ailede, okulda, sosyal cevrede egitim zayif, hatta yok belki de... bunda hepimizin sucu var elbet...

Pet siseler, plastik torbalar, turlu pislik kiyilarimizi kaplamisken, suyun ici ise tiriviri doluyken hala balik var, hala tabiat ana bize sirtini donmuyor... bu gidisin bir sonu var elbette, hem de aci bir son, cok da uzakta degil boyle giderse...

3. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Güzel bir av günü geçirmişsiniz tebrikler.Birde bu raporu fotoğraflarla süsleseydin bizim içinde bir göz zevki olurdu.Malum okullar daha kapanmadı:eek:
    Bu arada öğretmenine selam söylemişsin:p bende bir öğretmen olarak üstüme alındım ama bu işler sadece okulda öğretilmiyor malesef okulda öğrendiklerini kendi ailesinde görmüyorsa çocuk onu ayıplamamak lazım ailelere daha büyük görevler düşüyor çocuk 6 saat okulda geri kalan 18 saat ise ailesinin yanında ona göre değerlendirme yapmak lazım;) ;) ;)

4. kamil alkan

kamil alkan kamil

sayın öğretmenim lütfen alınmayın:) dediğiniz gibi herşey okulda öğretilmiyor. Bu konuda sonuna kadar haklısınız. Zira çocuk ailesiyle beraber olduğu için öğretmeninden başka bir seçenek aklımıza gelmedi:)
    Ellerinizden öper 2 evladım var. 1. ve 7.sınıfa giden. Şahsen biz ebeveyn olarak çocuklara mümkün oldukça iyi örnek olmaya -ki biz yanlış yapıyor olsak bile- doğrusunu göstermeye, doğrusunu yaptırmaya çalışıyoruz. Ne mutlu ki; çevre bilinci olan, çevre kirliliğine karşı kaygılanan, yaşanan bu dünyanın kendi malı değil bizden sonra geleceklere miras olduğunu farkeden çocuklar yetiştirme konusunda kararlıyım, ve vicdanen rahatım.Saygılar.

5. modena

modena

çevreye karşı olan duyarlı tutumunuz için çok teşekkür ederim...bence bu avdan daha güzel olmuş...tekrar sağolun...umarım burada yazılan bu türdeki raporlar insanlarımıza iyi birer örnek teşkil ediyordur...

6. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Güzel bir gün olmus demek istiyorum, ama detaylar benim burdan bile canimi sikmaya yetiyor. Egitim sart mi demislerdi?

En azindan güzel bir levrek avi olmus.. Tebrikler..

7. KızıLcahamamLı

KızıLcahamamLı ahmet

Av için TebrikLer.. Yazıda Bahsettiğin konuLarda Bende Daha Önce Sitem etmiştim ama NafiLe.. Konu YanLıs anLasıLmasın Tırıvırı da ÖnemLi Ama ondan Önce Çevre BiLinci GeLiştiriLmeLi Kurtboğazına Gittiğiniz Zaman çevrenizi görüyorsunuz rakı coLa Bira şişesi Yediğimiz YemekLerin MangaLLarın ArtıkLarı BunLar GözLe GörüLen Ama İnsanımızın Umursamadıgı DurumLar Birde Kurtbogazına GidenLer BiLir Pazar Köyü Gidişte Kınık Çayının Baraja DöküLdügü Kısım Vardır ÇayLa Barajın BirLeştigi Yerde EkiLi aLanLar Var MaaLesef BaLık için Av için Yada Piknik için GeLenLer Barajın iç KısımLarına GirebiLmek Adına KöyLüLerin Ektigi EkinLeri Harap Etmektedir.. Bu o insanın MaLına Tecavüz DegiLmidir ForumLarda DiLe GetiriLir KöyLüLer Ağ atıp BaLıkLarı Yokediyor Diye Ama Sizde EğLence İçin KöyLüLerin TarLaLarını Mahvediyosunuz Ben Bu KonuLarda Çok ikiLemdeyim.. KöyLü PiknikciLerden AvcıLardan Rahatsız Balık avcıLarıda KöyLüLerden Rahatsız.. Her Kesim Birbirine Zarar Verdigi Sürece Ne Tırıvırı Ne ağ Nede köyLüLerin EkinLerinin harap ediLmesi Bu Sorun asLa çözüLmez.. oLayın Görünen Kısmı HaLLoLmadığı Sürece oLayın Görünmeyen Kısmıda asLa HaLLoLmaz Diye Düşünüyorum... Görünen Kısmından Kastım KöyLüLerin TarLaLarı Ve Sağa SoLa atıLan pisLikLer.. oLayın Görünmeyen Kısmıda Tırıvırı Ve Ağ.. Derdimi anLatabiLmişimdir umarım SAYGILAR.. (Sözüm MecListen Dışarı)

8. erto

erto erol

En İyi Avı:
    turna 6 kg 1mt.
    geçen pazar bende ordaydım el kadar levrekleri alıyolardı.yarım saat kadar at çekten sonra geri döndüm .

9. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    Kamil abi güzel bir rapor olmuş resimde olsaydı çok güzel olacaktı ama olsun tebrikler. çevreye duyarlılığınızdan dolayı da ayrıca tebrik ediyorum. bizim gibi ankarada yaşayanların balık avlayabileceği nadir yerlerden kurtboğazı umarım herkes sizin gibi guyarlı olur.

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Fotoğrafı eksik bi rapor ama güzel yazılmış rapor.tatalı su levreğinin yakalama zevki olan mücadeleci bir balık olduğunu düşünüyorum nekadar baraj bu balıkla dolu olsada boş dönmemekten iyidir. olayın zevkini çıkarmışsınız.

Küçük çocuğunun davranışıda çok doğru bir söz olduğunu düşündüğümbir sözü söylmek istiyorum ( çocuklar ailesinin aynasısır) bu çevre bilinci okulda öğretilecek yada özel bir eğitim sisitemi gerektirmeyen sadece çocukların örnek aldığı ve cevresindeki arkdaşlarının nasıl davrandığıyal ilintili doğal olrak kişiliği tam olarak oturmamış bir çocuğun daha gelişme ve kişilik edinme yolunda yanlış örnekler aldığının (şuradada çöpler var) göstergesini yaşamışsınız. Belkide sizleri yanlış algılamış

Örnek davranışınız için sizi taktir ettim

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ahmet bende o yere gittim.ben balığa gittiğimde 3 tane tırıvırı gömülüydü çıkarıp yakyık,1 tane balık tuzağı vardı onuda yırtıp attık,ama araçla ekinlerin gidenlerde vardı izlerden anladık.sıkıntı bence tavuk- yumurta tartışması gibi olmasın fakat her iki kesimde yanlış yapıyor o bölgeyi jandarma kontrolü sıkı yapmalı ne aracı tarlaya sokmalı nede ağ-tırıvırıcıya rahat ettirilmeli