10 kg lık Yayın balığı avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında beyaz martı tarafından paylaşıldı.

1. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Tarih : 12 Kasım 2009
    Avlak yeri : Giresun ili Şebinkarahisar ilçesine bağlı Kılıçkaya barajı
    saati : Akşam üzeri 16,30 civarı
    Yakalanan balık : 120 cm boyunda 10 kg ağırlığında YAYIN

Avlağın derinliği 2 ila 5 mt arası

Kullanılan takım ve düzenek ;

1- Toprak zemine sağlamca çakılmış bir kazık.

2- Ana beden misinamızın sarılı olduğu kasnak.

3- Toprak zemine sağlamca saplanmış yaklaşık 2 mt boyunda yaş söğüt ağacı dalı ( özelikle yaş olması daha esnek olmasını sağlıyor)

4- Zil

5- Gezer kurşun.

6- Baraj gölüne akan çaydan tutulmuş canlı balık (yaklaşık 15 cm)

7- Ana beden misinamız (1,00)

Avın hikayesi;

Kayınbabamın vefatı nedeniyle iki günlüğüne memleketime gittiğimde, halen memlekette ikamet eden akrabam Saim'in akşam üzerine doğru '' hadi seni gölün kenarına götüreyim biraz kafan dağılır'' dediğinde, biraz gönülsüz birazda dağınık bir ruh haliyle tamam olur dedim ve traktörüne atladığımız gibi soluğu köyümüzden seyrine doyum olmayan Kılıçkaya baraj gölünün kıyısında aldık, ben gölü seyre dalmışken, Saim süprizini yaptı ve traktördeki sandıktan çıkarttığı düzeneği bana gösterip '' yeğen bir saat takılacaz burada, itiraz istemem, eğer şansımız varsa güzel bir yayın çekeceğiz '' diyerek düzeneği çabucak kurdu, bulunduğumuz konum hakikatten balık avlamak için biçilmiş kaftandı, Civar köylülerin Çat deresi ismini vermekte olduğu çayın göle aktığı noktadaydık ve akşam üzerleri Yayın balıkları dere balıkları ile beslenmek için kıyılara iyice sokulurlar ve suda çıkardıkları sesleri dinlemeyede doyum olmaz.

Saim bir çırpıda kurduğu iki düzeneğin son kontrollerini yaptıktan sonra, traktöründen hiç eksik etmediği 9 kg lık serpmesini yanına alıp çaya bir iki atış yaptı ve yaklaşık 10 tane kadar yemlik balığı bir anda yakalayıverdi, bize iki tanesi yeterli diyerek, balıkların arasından iki tanesini seçip diğerlerini geri bıraktı, artık Yayın balığı avı için herşey hazırdı, yemlik balıklarımızın boyları yaklaşık 15 cm kadardı, bu balıkları fazla hırpalamadan gagalık iğnesini üst dudaktan, üçlü iğnenin bir iğnesinide balığın orta kısımlarına denk gelecek şekilde yan tarafından monte ederek iki düzeneğide el oltasıyla atılabilecek kadar ileriye atarak, beden misinasını yarı bol yarı gergi vaziyete getirdikten sonra, miseneyi yere saplamış olduğu esnek söğüt dalından olan sırığın üst kısmına açtığı çentiğe hafifçe sıkıştırdı, bu sırığa zilin montajınıda yaptıktan sonra 2 mt kadar geride yere sağlamca çaktığı kazığa ana beden misinesinin sarılı olduğu yuvarlak kasnağı geçiriverdi, ikinci düzeneğinde aynı şekilde kurulmasını hemen hemen eşdeğer zamanlı olarak ben yaptım ve çok sessiz bir şekilde başladık beklemeye..

Bu bekleyiş fazla uzun sürmedi, tamda havanın kararmaya başladığı vakitler benim kurmuş olduğum düzeneğin zili çılgın bir biçimde çalmaya başladı, o anki manzarayı size tarif etmeye çalışayım
    Saim düzeneğe doğru koşmakta bir yandanda bana ''ne duruyorsun koş koş'' diye bağırmakta, ben afallamış vaziyette, söğütten kestiğimiz ince sırığı seyretmekteyim, aman Allahım o incecik söğüt dalı ne dayanıklıymış meğer, balığın her kafa atışında neredeyse suya değecek kadar eğilmekte sonra tekrar hafifçe doğrulmakta, saymadım ama bu esnemeler 5-6 defa oldu herhelde, Saim düzeneğin tam yanına geldiğinde misine sırığın üst çentiğinden kurtulmuş ve arka tarafa sabitlediğimiz kazığa taktığımız kasnak dönmeye başlamıştı bile, balık yol almış gidiyordu yani sizin anlayacağınız, işte tam bu esnada Saim yetişmiş çekiştirerek vücudundan ayırdığı kazağı ellerinin arasına alarak misineyide kavramış, bir nevi kalama yapıyordu, o halini görmeliydiniz

Biraz Saim, biraz ben misineyi alarak, balık yol istadikçe avuçlarımızı hafif gevşeterek yol verdik, balık sakinleştikçe de biz çekiştirmeye başladık, bu uğraş ne kadar sürdü bilmiyorum ama tahminen 20 dakikanın üzerinde uğraştık herhalde, en sonunda Yayınımızı kıyıya almıştık ama yanına yaklaşmak ne mümkün, sudan iyice uzaklaştırıp bir müddet bekledikten sonra Saim parmaklarını balığın alt çenesinin hemen alt kısmındaki yumuşak gerdan kısmına geçirerek Yayını kavrayıverdi ve çuvalın içine koydu,
    Düzeneklerimizi kurduğumuz hızda toplayarak köyümüzün yolunu tuttuk, Köyde Yayınımızın tartım ve ölçüm işlerini yaptık, fotoğraf makinesi yanımızda olmadığı için ancak cep telefonu ile bir iki poz resmini aldıktan sonra Saim kırk yıllık kasap edesıyla, Yayınımızın kesim ve fileto işlemlerini yaptı, banada filetoları buzluğa atmak düştü

Evet bu av bana gerçekten de çok iyi gelmiş, yaklaşık 2 saatliğinede olsa ortamın hüznü ve kasvetinden sıyrılıvermiştim, Bu balık benim şu ana kadar yakaladığım en büyük ve ağır balıktı, her ne kadar ilk yakalandığında onu kavralamaya cesaret edemesemde ve bu avı Saim olmadan gerçekleştirmeme imkan olmasada bu avda benimde imzam vardı.

Tüm dostlarıma böyle avların nasip olması dileklerimle, sağlıcakla kalın..

Kılıçkaya barajı
    (bu iki fotoğraf bir önceki sene, memleket ziyaretim esnasında tarafımdan çekilmiştir)

Derenin baraj gölüne aktığı bölgeden bir manzara

Bu fotoğraflar için kusura bakmayın, makinemiz olmadığı için cep telefonu ile ancak bu kadar oluyor.

2. biglbwsk

biglbwsk Ozan

Muhabbetlerimizde de bahsi geçiyordu bu canavarın. Detaylı ve şairane anlatımın sayesinde o anı ordaymışcasına yaşadım. Rapor için eline sağlık, o koca yayın için de tebrik ederim.

Her avcının hayalini süsleyecek güzellikte bir av olmuş. Umarım daha iyilerine de imza atarsın dostum.

Selamlar,

3. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim dostum,

Evet sana bahsettiğim kuzu işte bu idi :)

Yaklaşık 27 yıldır balık avı ile uğraşırım, şu ana kadar yakaladığım en büyük ve heyecanlı avımdı bu, o halimizi görmeliydin, misine elimizi kesmesin diye üzerimizden sıyırdığımız palto ve kazakları avucumuzun içine alıp, bu kuzu ile öyle bir mücadeleye giriştik ki :):):):)
    Yayını kıyıya aldığımızda, ben kavralayıp çuvala koyayım dedim ama ne mümkün :)

Umarım sanada böyle bir av nasip olur.

4. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Serbülent Bey,

Güzel ve detaylı bir anlatımla paylaştığınız raporunuz için teşekkür ederim. Düzeneğin çizimle olan anlatımı hele ki yaş söğüt dalı unsuru ile daha da ilginç. Avınız için tebrik ediyorum, şanslı gününüzdeymişsiniz.

Ancak

Saim Beye mümkünse iç sularımızda canlı yem yakalamak için bile olsa serpme kullanımının yasak olduğunu, yemlik balıklar için yemlik ağların mevcut olduğunu olmadı sinek oltası tabir edilen basit takımla canlı yem temin etmesini bizim adımıza tavsiye ederseniz seviniriz. Gerçi her ne kadar Saim Bey evet 2 balık alıp diğerlerini salmış, güzel bir davranış göstermişse de bu konuya hassasiyet göstermesi bizim için en az sizin raporunuz kadar memnuniyet vericidir.

Selamlar..

5. biglbwsk

biglbwsk Ozan

10 kg diyorsun. Mücadeleyi, hem de el oltalarıyla, tahmin etmeye çalışıyorum :). Gerçekten iyi iş çıkartmışsın.

Güzel temennilerin için de ayrıca teşekkür ederim ;)

6. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Rıfat bey ilgi ve uyarınız için teşekkür ederim,
    Şimdi konunun başka yere kaymaması için fazla uzatmayacağım lakin yöre insanının yemlik balık için kullandığı yöntemdir bu, kim ki bu yöntemle kova dolusu balık yakalamaya kalkarsa inanın köylülerden bu işi bilen ve takip edenler muhakkak uyarır ve izin vermez, ben özellikle iki adet balığın alınıp diğerlerinin geri salındığını da yazdım.
    Saygı ve sevgilerimle.

Son düzenleme: 18 Aralık 2009
  7. deePblue

deePblue na

serbülent abi bu balık hakkındaki efsaneleri hep duyardık işte şu kadar kilo yayın çektik, şu kadarı misina koparttı falan..Ama böyle detaylı bir yayın hikayesini ilk kez ve büyük bir zevkle okudum.Düzenekten tutun da kullandığınız yeme kadar vermiş olduğunuz detaylı bilgiler de işin ekstrası olmuş.
    kayınpederinizin ölümü için başsağlığı diliyorum.
    bu muhteşem av için ise koca bir tebrik.

8. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    Serbülent Bey,

öncelikle başınız sağ olsun. allahtan rahmet gerıye kalalara mutluve guzel omur versın...

hakıkaten raporunuz cok guzel ve içten (olmasaidi saten serpmeyı yazmazdınız herhal..) sizeteşekkur ederım.

uzunzamandır boyle ayrıntılı bır rapor okumamıştım.. arada ufak bir iki hata var ama samımıyetınıze dayanarak bir daha olmuyacagına emının.

bu guzel avı bizede yaşattıgınız için cok teşekkurler.....

saygılarımla.....

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Serbülent, öncelikle başınız sağolsun; allah sabırlar versin.

Heyecan verici ve çok başarılı bir av gerçekleştirmişsiniz. Tebrik ederim :) İnşallah devamı daha mutlu günlerinizde gelir.

10. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Sevgili Ahmet,
    İlgi, beğeni ve övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim,
    yakaladığımız bu yayın aslında orta büyüklükte bile değil inan, benim kanıma girip de ortamın kasvetinden biran için olsun sıyrılmamı sağlayan Saim'in bu sene yakaladığı yayınların biri 52 biri 35 kg gelmiş, köyde bana fotoğraflarını gösterdiler inanamadım vallahi :):):):) 52 lg lık yayının boyunu 2,10 cm olarak ölçmüşler :eek: :eek:

Bu yayın ise Saim'in de yardımlarıyla benim hayatımın avı oldu :)

Takip ettiğim kadarı ile Kalender ve Tarabya arasında avlanıyorsun yani bu civarlarda oturduğunu tahmin ediyorum, bende doğma büyüme Sarıyerliyim, umarım bir gün birlikte avlanabilmek de kısmet olur.
    Sağlıcakla kal.

11. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Serbülent abicim ellerine saglık.Bende bu gece ruyamda ole bır yayın yakaladım ruyada bile cok heycanlı ve guzel oluyor.Emınım cok eylenmişindir.He bu arada başın saolsun alah sabır versın abıcm.

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    ooo süper abi tebrikler :D

13. Haki

Haki Hakan

Bu güzel av ve raporunuz için teşekkürler Serbülent kardeşim:)
    Ayrıyetten Allah’tan rahmet, tüm ailenize ve yakınlarınıza başsağlığı dilerim.

14. LapinCash

LapinCash

Gerçekten taktire değer bir av zevkle okudum.

15. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Güzel bir yayın ve sizin için de unutulmaz bir av olmuş.Tebrik ederim.

16. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tebrikler..:)

17. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok açıklayıcı ve öğretici bir rapor olmuş,balık da süpermiş,ellerinize sağlık.

18. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Teşekkür ederim Kadri bey.Allah razı olsun.

İnşallah daha güzelleri tüm site sakinlerine nasip olur

19. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Allah razı olsun Güney bey.
    Raporu elimden geldiğince detaylı bir şekilde anlattım, belki serpme kullanımını hiç yazmasa idim daha sağlıklı olacaktı haklısınız.

20. beyaz martı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg

Sevgili Ömer kardeşim, inşallah sen daha büyüğünü daha keyifli bir ortamda yakalarsın
    Sağlıcakla kal.