Selam adım Mustafa .Mersinliyim.Hikayem Antalya Adrasandan kuzu diyarından..Nette geçen yıl akya ararken buldum Adrasanı..Fotoğraflarda özellikle bakir koyları ve muhteşem güzelliğine hayran kalmıştım.Kuzu 2. plandaydı..Bu yıl eylülde kısmet oldu gidebilmek..Zaten ailemle bir tatil yapılacaktı ve neden Adrasan olmasındı..Eylülün 4 ünde ordaydık.Otelimizin sahibi Mustafa Abi sağolsun hemen ertesi sabaha bir tekne organize etti..Sabah 6 da açıldık..Tabi antiem aldıktan sonra.Zira 4 yıldır bulantı yüzünden yeminliydim bir daha tekneyle açılmamaya..Saat 9 a kadar yemlik palamut peşindeydik.3 tane aldık ve tekne sahibi Ramazanın ince ayarlarıyla çift iğne yapıp kuzuya bıraktık..Bu benim ilk kuzu avım ve toplamında belki 5. tekne deneyimimdi.Sahilden zaten oldukça iyi bir balıkçı sayılırdım..Saat 930 gibi bi dokunuş oldu ama acemiliğimden veya kuzuya yakıştıramadığımdan ciddiye almadım..Çekip kontrol ettiğimde balığın yara aldığını gördük..Teknedeki diğer arkadaşım Şant Zargananın canlı kalma özelliğiyle daha şanslı olacağını söylemesiyle hemen 4 zargana aldık.Uygun boyda olan birini yine Ramazanın yardımıyla ayarlamalardan sonra suya bıraktım..Adaların etrafında turluyorduk.Bence balık merakı olmayanların bile görmesinin şart olduğu muhteşem manzaralar içinde zarganayı gezdirirken saat 1030 gibi sol elimde tuttuğum 120 lik misina inanılmaz bir güçle çekildi.Refleks olarak karşılık verdim.Hiç boşluk vermemeye çalışarak aralıksız çektim.Yani ilk 5 dakika çektiğimi sanıyordum ama aynı yerde olduğumu farkettim.yaklaşık 15 dakika sonra kuzu 10 m kadar derinden yansıma yaptı.balığı tekneye attık ve her ne kadar içmesemde birer cigara yaktık..En güzel yanı ise sahilde bekleyen kızım Buketin benimle olan gururunu görmekti.Kalabalığın arasında sanki 'işte benim babam bu' der gibiydi.[IMG]uzu1001gh6.th.jpg[/IMG][/URL]