% 100 dolgu kamış

Konu, 'Kamışlar' kısmında IxaN tarafından paylaşıldı.

1. IxaN

IxaN ihsan

Bir gün albastarın % 100 dolgu kamışını gördüm ve kıramayacağım en sağlam kamış olduğunu düşünerek aldım, severek kullanıyorum. Aynısından bir tane daha almak istedim ama sitelerinde yok 1005 GREEN RIVER KAMIŞ SERİSİ

Başka markaların böyle dolgu kamışı varmıdır ?
    Dolgu kamış zannettiğim gibi sağlam bir kamışmıdır?

2. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Dolgu kamışlar fiberden yapıldığı için sağlamdır esnektir ama karbon kamışlar kadar iyi toplamaz ve daha ağırlardır. Sheakespeare ugly stick taklidi, Pelican pelistick serisi de dolgu kamıştır. Uygun fiyatlı olsun derseniz pelicanı daha kaliteli olsun derseniz sheakespear'i tavsiye ederim.

3. IxaN

IxaN ihsan

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    İhsan kardesim, gectigimiz aya kadar hıc dolgu kamıslarla ilgilenmemis ve de almamıstım. Hep fiber,carbon teleskopik kamıslarım oldu. Taa ki bir arkadasımın tavsiyesi olana kadar. hepsidenizde com adresine gir. Parcalı kamıslar bolumunden FIRE FOX MİNG PIN dolgu kamıslarını incele kardesim. 1.55-1.65 -1.80 cm.boyları var.Ben degisik versiyonlu olarak mp-18 ve mp -19 serilerinden iki tane aldım.Son derece mukemmel. Urun yorumlarında siteyede yazdıgım gibi porselenler gercek fuji,kamısın baglantı yerleri 18/10 krom nikel paslanmaz vede bir o kadar zarif ve sık. En onemliside sitenin kapıda odeme sistemi var.Urun geliyor,bakıp ineliyorsun ve kargo gorevlisine odemesini yapıyorsun. Ayrıca sitede gorevli Ali ve Adnan kardeslerde son derece sıcakkanlı ve samimiler.Tavsiye ederim.Tevfik.

5. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    2.70 olanı ağır bir kamıştır.

6. IxaN

IxaN ihsan

Hocam sitedeki açıklamada 365 gr. diyor. Şu an kullandığım alba 450 gr. :)

Tevfik abi bahsettiğin kamışlar çok güzel gözüküyor ama ben şamandıralı takım kullanıyorum, o boylar atarken sıkıntı yaşatır gibi geliyor.

Son düzenleme: 15 Nisan 2011
  7. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Selam İhsan, bahsi geçen http://www.avmarketi.com/asp/product/8250/LONDON-PELISTIC-PARCALI-15-40-GR-270-CM kamış benim ilk spin kamışım olup senlerdir kullanıyorum yanılmıyorsam 2005-2006 yılından beri piyasada İlk serinin ürünlerinden birisini kullanıyorum. Yüzükleri korozyana karşı dayanıklı ve fuji dir. Arasıra WD40 la silerim bakımı bu şekilde yaparım. Bazen gözüme kirli geldiğindede ıslak bir bezle siler kurlarım. 40-45 ytl lik bir maliyeti var. o maliyetdeki bir kamış için piyasadaki marka olmuş kamışlara kök söktüren bir spin kamış. %100 dolgu konusundan şüpheniz olmasın. Emirin dediği gibi shakspearenin taklit ürünü diye biliriz.Hatta okadar taklitki karşıdan baktığınızda ayırt etmeniz zor. Kalite derseniz oda aynı şekilde. Balık çekmeyle o kamışı kramazsınız hatta kliloluk akyalar için bile güzel mücadeleler verebilirsiniz esneme oranı yüksek olduğundan hırçın kafa atan balıklarla mücadelsi kolay olur. Ani darbeleri absorbe eder. Size tavsiyem 270cm 15-40 atarlı olan modeli. Dolgu konusunda dediğim gibi şüpheniz olmasın kamış 2 parçalıdır uç kısmı stick(çubuk-kamış) denilen hangi madeyse o ile yapılmış bunada pelikan satıcıları london modeli için pelistick, shakspeare satıcıları uglystick olarak model ismi ermiştir ama ham maddeleri aynı. İkinci parça sap olan bölüm ise dışı grafit ve fiber kaplı, içi ise çam yünü gibi eva kaplıdır. Size benim kullandığım takım ile yapmış olduğum bir avdan link vereyim. Ora da kamış'ı , makinay'ı kullandığım sahteler ve misinayı tanıtmıştım.Fiyat olarak gayet cüzzi oranda yapılabilecek iyi bir takım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37808 Forumda ucuz maliyetli spin takım yapıcak her amatöre öner bileceğim bir takım. Ağırlık konusunda birşey diyemiyeceğim ama teknoloji ikişey demktir. Biri maliyet (para) diğeri hacimsel ve kütlesel olarak küçüklük. ( hafif - küçük - güçlü)

8. IxaN

IxaN ihsan

Teşekkürler Ali kemal listeye ekliyorum o kamışı.