Hala makina almış değilim biraz fikirlerim değişti. 100 lira altı surf makinası almayı düşünür oldum. 100 lira limitli surf makina tavsiyeleriniz ne olurdu acaba ?
Merhaba Sahibinden.com da temiz 2. el surf makınalar mevcut bir bak derim.Alacağın sıfır tabiri caizse dandık makina yerine bilindik belli başlı ürünlerin temiz 2. elini almak senin için daha kârlı olacaktır. tabiki yinede son söz senındır,hayırlısı olsun.
boğazda 50 tl makinalarla bile balık alanlar var. balığı makina almıyor sanırım. ha dayanımı az mı olur. oda tartışılır. ama direk boğazda kullanamazsın gibi kanıya varmak yanlış olur.
Okuma Avenger 55 veya 65 makinelere bakabilirsin. Tam anlamıyla surf makine değil ama, bu bütçeyle boğazda her türlü işini görür sanırım. fiyatlarının da 100 TL civarında olması gerekir.
Avenger 65 bende 1 senedir kullanıyorum ama bu bir surf makinası olduğu anlamına gelmez genel amaçlı kullanım için iş görecek bir makinadır sıfır fiyatıda 100 tl sanırım
10 liralık makina ile de Boğaz'da balık alınabilir; ancak neresinde ve ne şekilde??? Arkadaş surf makina ile ilgilendiğine göre mesafeli atışlar düşünüyor; bu durum yemli için gereksiz; herhalde çapari ve sahte ile at-çek yapacak diye düşünülüyor haliyle... Bu durumda balığın bulunabileceği meralar genellikle akıntılı sular; eh....! Ağır kurşun ve akıntı; oldukça zorluyor makinaları... Mantıken bakınca 100 lira altı bir surf makina alınırsa paranızı doğrudan çöpe atmış olursunuz... Farklı seçeneklere yönelmekte fayda var bu durumda...
Erkan bey, 100 tl ye alacağınız bir Surf makina Hakan abi ve Haluk abinin belirttiği gibi pek kullanışlı olmayabilir İstanbul suları için... Bu nedenle bende surf değil genel kullanıma uygun olarak Ryobi Oasys 8000 veya Ryobi Ecusima 8000 öneririm.. Bu makinaların etiket fiyatları 125 tl civarında ama gidip malzemeciden peşin paraya alırsanız indirim yaparlar tahminimce... Tavsiye ettiğim oasys makineyi kendimde boğazda rapalada da, çaparide de kullanıyorum ve o paraya alınabilecek en iyi makinalardan biri... Bunların haricinde OKuma Avenger 65 makinayıda tercih edebilirsiniz, yine bu makinayıda boğazda kullansanız bile işinizi görür ama kısa sürede sarma telindeki rulmanı değiştirmek durumunda kalabilirsiniz...
70 tl lik shimano alivio makineyi 4 senedir tek bakım dahi yapmadan halen kullanıyorum. demek istediğim 100 tl ye boğaz kullanımı için makine alınmaz kullanılamaz demek doğru değil. boğazda avlanan arkadaşlarımıza baktığımızda 10 tl den 1000 tl ye kadar makine kullanan var.yeri geldiğinde bizden daha iyi balık yakalıyorlar. örnek ben shimano ultegra ile ki fiyatı 400 tl gibi sanırım 2 palamutu zor çekerken okuma avenger 55 ile yandaki adam 2 balığı hiç zorlanmadan çekti. ömrü tartışlır doğru ama o paraya 5 tane avenger alınır.
Elimin altında daha yeni altığım Silstar Tierra 2830 950 ve Remixon Wonder 40'lık makinemda mevcut. Belirttiğiniz gibi rapala ile avlanma yapacağım esnada makinayi yada oltayı değiştirme imkanım elimin altında mevcut. Teşekkür ederim, iyi bir fikir fakat güven hususunda insanlara pek güvenim olmadığı için tanımadığım bilmediğim kişilerden pek kullanılmış ürün alma taraftarı değilim ne yazıkki... Aslında o bahsettiğiniz kişilerin içinde bende yer alıyordum hemde uzun uzun yıllardır. Değindiğiniz konudada sonuna kadar haklısınız hemde çok haklısınız. Biraz kendimden bahsedeyim ; Aldığım malzemeleri çok çok iyi kullanıp gerekli bakımlarını yapan biriyimdir. Ama ne varki bu zamana kadar ne kadar iyi ve bakımlı kullansamda makinalardan yana şansım yaver gitmedi. Hepte trim parçalardan arıza yapıyorlar. En ufak bir yayı kırılsa dahi ne bulabiliyorum nede yaycıya yaptırabiliyorum. Aslında böyle bir konu açıp yardım dilememin ilkesi, uzak atışlar için uygun ve sağlam bir makina seçmek. 100-130 gr kurşun atıp onu çekerken artık sorun yaşamak istemiyorum. Benim için asıl önemli olan kafası surf tipi olmasada olur önemli olan uzak atışlara imkan vermesi. Avenger modelleri hakkında uzun zamandır bilgi edinmeye çalışıyorum gerçektende güzel makina. Sadece çevirme kolu olarak Okuma safina Pro daha çok hoşuma gitti. Yanlız bu iki modelde maşallah acayip misina alıyorlar Spotbalik, Avmarketi gibi sitelerden baktım Safina Pro 55 80 lira, 65 130 lira, Avnger 55 105 lira, 65 ise 120 lira. Bu modelleri uygun fiyata alacağım yer biliyorsanız yönlendirirseniz sevinirim. Silstar'ın makinalarıda hoşuma gidiyor. Daha yeni aldığım ve hiç kullanmadığım Tierra 2830 950 modeli elimde mevcut. Surf tipi Silstar makinalara baktım ama başlangıcı 115 lira ( Vertex FD 8000 ). Döviz yükseldiği için güncel fiyatı 120 lira civarlarında. K. bakmayın aslında kullanmak istediğim yerler ve koşullar hakkında açıklama yapmamışım. Yemli avlanma yapmıyorum, dediğiniz gibi çapari yada sahtelerle avcılık yapıyorum. Genelde boğazda akıntının bol olduğu yerlerde 100-130 gr arası kurşun kullanıyorum. Şimdiye kadar kullandığım makinalarımla ( İsimlerini söylemeye bile değmez ) hem akıntı hemde 3-5 balık geldiğinde makina sarmıyordu. Zorladığımda ye kolu kırıldı ya kol pimi koptu ( Defalarca tamir ettim ), diğer yay yada trim parçalar kırılınca yedeği olmadığı için hep yedek parça yapar oldum. Diğer 3.50 mt'lik surf kamış içib Silstar Tierra 2830 950 modeli makina aldım ( 60 lira ), onunla uzak atım yada ağırlığı fazla olmayan atışlar yaptığım için uygun bir makina diyebilirim. Şimdi ise uzak atışlar için makina arıyışındayım. Aslında makina illa surf kafa olmasada olur, sağlam ve uzak atış yapmama el vermesi dahada önemli. Sizden ricam etsem 100 lira limitle uygun makina tavsiyesinde bulunurmusunuz ? Teşekkür ederim, ama önerdiğiniz makinalar nette 150 lira civarlarında, uygun fiyata alabileceğim yerler önerirseniz sevinirim. Genelde ya Karaköy'e yada İstoç'a gidiyorum oradada kaliteli markaların makinaları pek yok olan yerde sadece özkurtav vardı iskonto yapmayan bir yerdi. Rulman beni için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum, işim gereği rulmanlarla iç içe olduğumdan temin edebilirim diye ümit ediyorum. Genel olarak birşey sormak ve öğrenmek istiyorum Okuma makinaları için ömür boyu garanti olduğu söyleniyor. Bu garanti paröa temin garantisi mi yoksa arızalar için mi olduğu..
Ryobi ecusima 8000 vi alın pişman olmazsınız, sadece klavuz rulmanını balıktan döndükten sonra temizleyip yağlayın, kolay kolay sorun yaratmaz 150 gram kurşunuda kolaylıkla çeker.
100 lira civarı bildiğim ve ve önerebileceğim makinalar Ryobi Ecusima 6000 veya 8000 ila Okuma Avanger 65 veya Shimano Hyperloop veya Alivio 6000-8000'den ibaret; elbet farklı öneriler de gelecektir... Okuma garantisi parça ve tamir hususunda bildiğim kadarıyla; duruma göre ücretli ya da ücretsiz olabiliyor bu garanti...
bahri bey merhaba, yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın ama kesinlikle balık tutulmaz gibi genelleme yapmadım, sadece küçük bir ikaz dı. ifade etmeye çalıştığım şey, konu sorf makina ve boğaz olunca aklıma rapala geldi ve rapaladan yola çıkarak ufak bir uyarıda bulunmak istedim. 2011 kasım ayında boğazda balık tutmaya başladığım dönemlerde tatlı su avlarımda kullandığım 30.tl lik albastar milenium 50 kullanıyorudum. hemde kışın kar fırtına, istavritte tuttum çinekopta, ama makinayı sadece 2 ay kullanabildim. bu makina boş bir makina değildir. kiloluk yayınlar çekti. boğazda durum farklı oluyor, boğazda makinayı yoran tek şey akıntıdır. bunuda akıntılı sularda avlanmadan anlamak zordur, başka yerde 200 gram kurşun ve 200 gram ağırlığındaki balığı yani toplamda 400gram ağırlığındaki yükü her makina çeker, ama işin içine akıntı girince bu iş çok farklı bir boyut kazanıyor ve her makina akıntıdan dolayı zorluklar çekiyor.
erkan bey, konunuya yardımcı olmak amacıyla küçük bir örnek vermek istiyorum ama asla tavsiye değildir. boğazda kullanılmak üzere 100.tl civarında biri sorf makina tavsiyesinde bulunursada almamanızda fayda var, illada alacam derseniz, albastar pasha60 kullanıyorum. internette arasanızda bulamazsınız, bu sörf bir makaradır. aynı zamanda yedek kafada mevcuttur. shimanonalarda bulunan arc özelliğine benzer bir yapısı vardır. tek kusuru klavuz rulmanının korumusız olmasından dolayı cabuk oksitlenmesi.temizlik yaparsanız sorun olmaz. yaklaşık 1 yıldır kullanmıyorum. öylece duruyor. 130 gram kurşuna kadar, çinekop dahil balık alıyor. ama makina sizi ve kendini yoruyor. bu tür makinaları kullanmanın en pratik yolu balığı aldıktan sonra yükü kamışla alıp boşluğu makina ile sarmaktır. ben buna doldur ve sar diyorum. bu şekilde avlanacaksanız makinanın ömrü birazdaha artar. yani kısaca bu makara sadece ileri atmak için avantaj sağlıyor.
İyide, okuma avenger'da, shimano alivio'da surf makine değil. Bu fiyata alınacak surf makineden hayır gelmez pek. Surf almak için en az bir 300, daha mantıklısı 500 TL'yi gözden çıkarmak lazım. Velakin, surf olmayan makineler alınıp elbette kullanılabilir 100 TL civarında bütçeyle. Ha, 100 TL'lik sıradan bir makinenin Shimano'dan iyi olması zaten beklenen bir sonuç. Shimano'nun ucuz modellerinden kaçınmakta fayda vardır her zaman, sınır 1500 TL filan burada.
Erkan bey, belirttiğiniz bütçeye göre önerilen Ryobi makineleri üsküdar da Rastgele Balıkçılık veya Yıldız balıkçılık'tan satın alabilirsiniz.. Bu işletmelerdeki kişiler peşin alımlarda gerekli güzelliği yaparlar diye düşünüyorum.. Ben Ryobi Oasys makinayla boğazda 200 gr kurşun ile rapalada çekiyorum ve fiyatına bakılırsa cidden performansıçok iyi, sadece makinenizi temiz kullanmayı göz ardı etmeyin, onun haricinde kolay kolay problem yaratmaz bence..
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...enger-av-65-makine-7bb-sifir-139480009/detay# Tam senın bütçene uygun olduğunu düşünüyorum sıfır ve okuma garantisi var yayına miline birşey olsa götür cengiz balıkçılığa hemen değiştirsinler kafan rahat olsun ilan 105 tl yazmıs ama sıkı bır pazarlıkla 80 tl ye bıle alabılecegını düşünüyorum(yanlış anlaşılma olmasın herhangi bir çıkarım yada tanıdık birisinin ilanı değildir amaç tamamen yardımcı olmak ).
bildiğiniz gibi palamutlar lüfer yada çinekop familyası gibi oltaya takıldığında zorluk çıkarmazlar. yoksa tarabyada 5 adet palamut çeken kişinin makinası elinde kalırdı. alivio surf değil örnek olarak verdim sağlamlık açısından