100tl bütçe ile sazan turna yayın avı için en iyi makine tavsiyesi istiyorum... kullanıcı tavsiyesi olsun lütfen... sağlam olmasıda önemlidir... zira arkadaşın 3 oltasını hurdaya çıkardım... acayip acemiyim acil tavsiyeeeee...
size tavsıyem acemi iseniz makınenizi daha mutavazı fiyata almanızdır. zira sazan , turna , yayın makınaları , kamışları , misinaları, iğneleri farklıdır. site içerisinde biraz dolaşir iseniz çok deyerli bilgilere ulaşa bilirsiniz. rastgele...
Sazana, turnaya ve yayına aynı makine olmaz. Tavsiyem bir tane, BANAX SX 3000 alın. En azından sazan ve yayın için gayet iyi netice verir. Hele cır cııır ötmesi, yayında çok faydalı olur. Ama sanırım onlarında fiyatları 100 TL'den fazla. Ha, başka bir şeyler alabilirsiniz. Tercih size kalmış. Velakin kendi adıma ben başka birşey tavsiye edip mahçup olmak istemem, bu rakamlara.
Burada ustalar varken yorum yapmak biraz ayıp oluyor ama, Öyle hem sazana, hem turnaya hem de yayına kullanılacak kombine bir makine yok. Birinden başla derim. Kolay gelsin.
bir de bu makinaya bir bak derim.tatlı su için çok iddialı bir makina http://www.mcavmarketi.com/Urun/SPRO-HARDLINER-LCS-PRO-1060-pmu745.html
Neden yok,.ha bu paraya iyi makina yok deseniz anlardim ama misina kapasitesi cok olan her makina ile bu üç balikta tutulur...
okuma longbow 65.. sazan ve yayın için yanına birde sanırım lineaffle ın big fish vardı 360 lık kamış ..onunla kombine edersin ilerde. bide iyi misina eklersen boş zamanlarında inşaatlarda 2. kata çimentoda çekersin tabi işin espirisi bi yana makine kamış bence uyumlu. kamış bende yok ama denedim . makine bende varda.
Ahanda makinanın kralı bu http://www.avmarketi.com/asp/product/3169/Ryobi-ECUSIMA-4000Vi-makine tek geçerim
Sizin ilaciniz çift kalomali daiwa regal 5000. Arka kalomayi gevsetiyorsunuz iyice, mandali açiyorsunuz. Balik takimi çekmeye baslayinca mandali kapiyorsunuz, yük ön kalomaya biniyor.
acemi acemi olman kötü, basit, mütevazi vs. makine kullanmanı gerektirmez. aksine kötü malzeme soğutabilir. bütçene uygun en iyisini al. 100 tl az para değil.