11.03.2011 Video & Resim nasip buymuş

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında macir_ertan tarafından paylaşıldı.

1. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Eyvallah abi güzel dileklerin için meriç nehirini maf ettiler burda balıkların yatakları değişti boşuna uğraşıp duruyoruz işte

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu balık Amerikanın bazı güney ayaletlerinde suları nerdeyse istila eden,gürültüden korkup sıçrayan o balıklardan değilmi Macir.

3. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Guzel av olmus, tebrikler. Selamlar.

Baligin cinsi gecenlerde videosu yayinlanan asian carp-asya sazani, hani su amerikali vatandaslarin sopalarla avladiklari yada katlettikleri baliklar...

4. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Suyun sıcaklığını ölçmedim Özkan ama diğer balıkçıların dediğine göre sabah 8 civarı gölün kıyılarında ara ara buz varmış,ben saat 12 gibi gittiğimde toprak donuk vaziyetteydi gerisini sen tahmin et artık

5. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teşekkür ederim Engin inşallah kardeşim,uzun zamandır ilk defa güneş yüzünü gösterdi bende duramadım evde değerlendirdim

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna

Sağol Erol teşekkür ederim inşallah sende yakalarsın madem sordun zemo neden özele girsin bende sana tek tek açıklayayım forumdaki merak eden arkadaşlar da varsa öğrenmiş olurlar,benim yaptığım tolostolop yeminden bahsedeyim:
    bayat ekmek içi küflenmiş olursa daha iyi rondodan geçiriyorum,vanilya aromalı süt tozu(tarım ve hayvancılık malzemeleri satan mağazalarda hani burada agroapteka dedikleri yerlede var)yeni doğmuş buzağalara verilenden içinde ek olarak envai çeşit vitaminler olan o vitamin kokuları da zaten acaip ayrı bir koku veriyor buna paketi açınca hastaneye kokuyor,yani kısacası bildiğimiz bizim mutfaklardaki süt tozundan değil,çok önemli ince kıyılmış maydanoz iri olursa maydanozun yaprakları hamurun açılmasını ve iğnede uzun süre durmasını engelliyor,anason yağı,star bait's in boilisinden havanda ezip sıkı hamur haline getiriyorum hamuru yaparken suyuna çok dikkat etmek lazım kesinlikle sert hamur olmalı hepsi bu.Misina Carp Expert multıcolor monoflament 0.40.Olta düzeneğim 3'lü iğne ve ona montajlı 3-4 cm altta ameliat ipliğine bağlı wmc 2 numara tek iğne hani hırsız diye tabir edilen ama bu tek iğne hamurdan dışarıya sarkacak ve boşta olacak 40-50 cm aşağıda 50gr. kurşun,takımın en üstüne de benim tabirimle seyyar strafor bıçakla bir tarafına kesik atılmış yani balıkla mücadele esnasında kolayca düşssün diye çünkü diğer sabit iri mantarlar bugüne kadar başıma çok iş açtı mücadele esnasında bir an denk geliyor mantar misinaya burgu yapıp balığın ani çekmesi esnasında yanıp kopabiliyor bu arada strafora mı mantara mı diyelim artık herneyse en fazla 30-40cm. boy veriyorum malum bu balıklar orta su veya suyun hemen hemen havanın durumuna göre 30cm.altında bile gezen balıklar,hamuru 3'lü iğneye hertarafını kapatacak şekilde sıkıyorum dediğim gibi tek olan hırsız iğne de hamurun dışında boşta sarkıyor mesele bu.Dil de baya gitmiş usta uzun anlatımlardaki eski Türkçemin akışı yok gibime geliyor:) Rastgele abi umarım sizi tatmin edecek bilgiler vermişimdir

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Aynen dediğin gibi Vedat baba benim taktik olta atacağım yere sessizce yaklaşıp tolostolop varmı yokmu diye elime bir pet şişe yada konserve kutusu alıp sopayla birkaç kez vurmak yada sert öksürüp aynı anda el çarparım eğer varsa sürü suyun üstü fasulye tenceresi gibi kaynıyor değil öyle şaldır şuldur daha gizemli bir hareketlilik oluşuyor su üstünde:) ama hataya düşüp daha uzun süre davul çalar gibi vurup ses çıkartırsan :p o zamanda sürünün yer değiştirmesine sebep olunur.Birkeresinde sazana gitmiştim salladım oltayı kurşun suya değer değmez hemen yanında bir tolostolop varmış bir zıpladı ki sudan en az bir metre havaya kocamandı da kendisi hayvancazın havada gözlerimle resmini çekmiştim:eek:

8. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teşekkür ederim Göksun Amerikalılar mı? onlar herşeyi avlamaya çok meraklılar zaten izlemiştim o görüntüleri insan avını bırakıp ırakta nasıl balık avladıklarını.Kenyaya selamlar

9. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Hay maşşallah Ertan Abi..
    Ne tolostolopmuş yaa harika zorlu bir balığa benziyor..
    Geç gördüm kusuruma bakma abim, Ama bunun kocamanlarıda var demiştin geçenki rapordada, onlar için farklı bir yöntem şekil düşünüyor musun Ertan abi malum tatlı su balığı bu illaki bir yolu olmalı bence yakalamanın..
    Rastgele ve Selamlar Abime..

10. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Tebrikler Ertan Abicim,
    Hayran kaldım video'na çok güzel, zevkli ve adreanalin dolu bir av olmuş, İlk kez görüyorum bu cins balığı Türkiye 'de aynı balıktan olan avlak mecvutmu acaba merak ettim?

11. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Eyvallah Fatih:) Olmazmı abi büyük balık var tabi,takım taklavat aynı yöntem yem de aynı :( kısmet işte bir tek büyük balık gelmesi için dua etmek lazım acaba balık büyüdükçe dahada mı kaşarlaşıyor tecrübesi mi artıyor zılgıtı yiye yiye boy kilo babında kendi aralarında guruplaşıyorlar mı anlamadım gitti:) valla usta havalar biraz daha ısınsın yapacaz bir pazarlık onlarlada bu iş böyle gitmez;)

12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teşekkür ederim Mehmet Türkiyede hiçbir avlakta rastlamadım bu cins balıktan Erzuruma sevgiler:)

13. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Aynen abi..
    Ver coşkuyu o büyük olanlara.. yakışır...
    Şimdiden bol şanslar inşallah en büyüğü hangisiyse o gelir abim oltana..
    selamlar..

14. erols

erols Erol Safak

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX240M 10-30gr, Daiwa CrossFire CFS270MH 10-40gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet II G4000F, Shimano Nexave 4000RB, Daiwa Laguna 3000-5Bi, Spro Passion 740
    Çok teşekkür ediyorum Ertan Bey; ellerine, gönlüne sağlık! Eminim, verdiğin bu bilgiler benim gibi bu konuyla ilgilenen diğer arkadaşlar için de çok yararlı olacaktır. Tekrar teşekkürler, avların daim olsun! Saygılar...

Son düzenleme: 13 Mart 2011
  15. angelmen33

angelmen33 GÖKHAN

Favori Kamış:
    REMİXON
    Favori Makine:
    REMİXON
    avınız daim olsun hocam masallah

16. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Teşekkür ederim Gökhan,bu pazar gitmeyi düşündüğün avdan güzel bir rapor bekliyoruz senden balık olsun olmasın hikayesi ve resimleriyle bizlerle paylaşırsan çok memnun oluruz rastgele kardeşim

17. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    tebrikler harika bir av olmuş avlarınızın devamı dileğiyle...

maşallah:)

18. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Çok teşekkür ederim Turan kardeşim bende sizin güzel paylaşımlarınızın devamı dileğimle,açtığınız konulardaki olağanüstü güzellikteki av resimlerinize ve yaptığınız avlarınızın takpiçisiyim Haskovo'dan selamlar :)

19. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Ertan, çekim falan tutulan balık, hava her ne kadar soğukta olsa deymiş yani.
    Güzel çekiminden dolayı Hüsmen aga'yı da tebrik ederim.

Daha keyifli avlarını izlemek dileklerimle selamlar.

20. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Ah be Bate... neden bende orda değilim diye iç çekiyorum. Çok güzel bir av daha yapmıssın. Emeğine sağlık. Artık havalar da ısınıyor bol bol video ve resimlerini görürüz artık. En kısa zamanda görüşmek dileği ile....