11.07.2009 Beyşehir Sazan Av Raporum.

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında sehzadem82 tarafından paylaşıldı.

1. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    11.07.2009 Cumartesi Günü Tüm hazırlarımızı tamamladıktan sonra Beyşehir gölüne dogru konyadan Yola cıktık. Öncelikle şunu itiraf etmem gerekir
    1. Ava gideceğiniz kişi ve onun özellikleri
    2. Ava gideceğiniz yer konusunda yapacağınız keşif inanın çok önemli Av ortağım gercekten beni rezil etmek için baya uğraştı. Yalnız avlanmak yada gercek bir av dostu bulmak daha akılıca olacak sanırım. Başkalarının sözüne kanarak 2 saatlik yolu 5 saatte gitmemmiz da cabası. Her neyse saat 16:00 da yola cıktık gittiğimizde saat 23:00 geliyordu. 5 Kişi farklı yönleri tarif edince en sonunde en başta benim ısrar ettiğim BEYŞEHİR / YEŞİLDAĞ a ulaştık. Küçük bir tarif yapmak istiyorum Yeşildağ / İskele tarafı harika Balık açısından Eğer amac balık tutmaksa fazlasıyla doyuyorsunuz. :( Neyazıkki kimse tebliğe uymuyor uyardığınız zamanda tersleniyorsunuz. Beyşehir e ulaştınız şehir merkezinden 15 km sonra YEŞİLDAĞ köyü geliyor. Köye girince köyün içindeki yol sizi direkt avalağınıza götürüyor. Kurucaova- sütcemaldede türbesi ayrımından sütcüdede türbesi tarafına. Köyden yaklaşık 7-8 Km daha gidiyorsunuz. Gece saat 23 Göl çarşaf gibi su o kadar harikaki balıklar bile dans ediyor. Avlaktaki tüm balıkçıların filesi dolmuş durumda:eek: bazıları tebliğe uymadığı gibi balıkları kıyıya atıp ölüme terk etmiş.:mad: Bizde kendimize bir yer bulduk yer bulmak çok zor her 5 metrede 1 ekip var. Beyşehirde avlanacaksanız SOLUCAN ideal solucan varsa başka dert yok. Oltaları ilk suya bıraktık kontrol ediyorum bir baktım Katil :( Tırıvırı ve içinde 2 balık ölmüş durumda sevgili ortağım yanına fotograf makınası almadığı ve benım telefonumda kamera özelliği olmayan millattan kalma 3310 olduğu için fotograf cekemedık ibret olurdu. İlk balığımı 24:00 e yakın aldık sazan vardı ama küçüktü bıraktık sonra bir daha sonra birdaha derken yakalığım balık sayısı bıraktıklarımızın yanında miniciik bir topluluk kaldı çünki solucan yerine hamur vardı. Raporumda asıl anlatmak istediğim bölüme gelince biz verimli bir av alamdık ama çok iyi bir abiyle tanıstık misafir olduk ve beyşehirde balık nasıl avlanır onu öğrendik.
    Solucan olmazsa olmaz diyor. Avlağını seçtikten ve oltaları attıktan sonra 1-2 metreye kadar atıyor. Kovaya toprak , civ civ yemi, küspe kırıntısı, ekmek içi ve birazda mısır unu koyuyor. su ekleyip hafif çamur yapıp oltaların olduğu bölegeyi yemliyor. Gece avlanmayı çok seviyormuş dip oltalarını 30-40 metreye şamandıraları 1-2 enfazla 3 metreye atıyor. Biz çayımızı içerken daha dogrusu içmeye çalışırken olatalar durmuyor. O bırakıyor balıklar geliyor. Balık çok fazla ancak çapak denilen küçük balıklar ve bazende büyükler çıkıyor derken Acı bir zil sesi gecenın karanlığını yarıyor gelen balığı tarttılar tam 3 kg. Gece sabaha karşı 03:00 de başlayan asıl av macerası sabah toplamda 9 balık olarak bitti ve en düşük 1 kg en fazla 3,5 kiloluk sazan ve birtane kadife. almayı başardı. bizde 5 balık alabildik ama en buyugu 600 gramdı. Dikkkat ettiğim ve çok üzüldüğüm bir konuda hemen yanımızdaki balıkçının 50-60 balık yakalamış :eek: olması ve tamamının 30 cm dan küçük ve yavru balık olmasıydı üzücü :eek:. Beyşehir gölünde işimiz bitmişti çünki yalnış zamanda yalnış yerde yalnış yemle avlanmaya çalıştık. Şuandan itibaren ilk işim küçük bir fotoğraf makinası almak. Ve artık avlak ve av arkadaşı secerken daha dikkatli olmak. Diğer balıkçının fotograflarını alacaktık konyaya dönüşte ancak sizi kandırmış olurduk av yapamadık ama ilk defa gideceklere bir kaç tüyo vermiş olduk. Bu ilk raporum ve inşeallah devamı gelecektir.
    Hepinize Rastgele..

2. makyavelli

makyavelli Taner YAMAN

Favori Kamış:
    2,70 DAM
    En İyi Avı:
    2,5 kg lık alabalık
    sevgili barış avınız için ve duyarlı düşünceleriniz için sizi tebrik ederim.
    ama senin orda gördüğün küçük balıklar israil sazanı denilen adi sazan türüdür.o balıkları tekrar suya salmak doğru değil. beyşehir gölü bu sazan cınsinden biran önce kurtarılmalıdır.o yüzden ne kadar çok tutlursa o kadar ii.küçük büyük farketmez yani.ama aynı şeyi beyşehir gölümüzün sazanı ve sudak balığı için söyleyemem.sana iyi avler dilerim .bu arada iyi bir partner bulmanı da temenni ederim. inşallah bi ara beraber avda yapalbiliriz.

3. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    barıs abı tebrık ederım.su vurgun cok hosumagıttı.avcagıttıgınkısıler decok onemlı cve o katlıyama cok uzuldum.nesegun gelır bu donemleerde bıter

4. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Taner abi istediğin zaman avlanırız senin tecrübelerinden yararlanmayı çok isterim yalnız sadece hafta sonları ava gidebiliyorum haberin olsun haberleşelim.

5. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Sevgili kardeşim ava gideceğin kişi senin gibi ava aşık olmalı yani hissetmeli tıbki bir şaiir gibi şiiri kendi yazmalı yyazdığına aşık olmalı..
    Yakında bomba gibi fotoğraflarla döneceğim.

6. bahriyeli_42

bahriyeli_42 İbrahim Camgöz

Favori Kamış:
    remixton
    Favori Makine:
    Dam
    En İyi Avı:
    7,8 kg Levrek, 3,4 kg Kofana vs.
    Mrb. Barış kardeş, bizde ordaydık. İskelenin sağ tarafında kamışların yanında dikkatini çektiyse beyaz kartal araba. Bizim av pek bereketli geçmedi israil sazanı (çin sazanı) dediklerinden tutmaktan bıktık ama sarı sazan 1 ad. 47 cm 1,15 kg. 2 ad. 41 cm 880 gr. limit altı çapak dediğimiz çok saymadım. Oraya gideceksen birdaha sezonu bitti diyebilirim. Şansına bikaç parça çıkabilir ama yem yemlemeyi mutalaka yap. Belki başka zaman karşılaşırız. hadi rast gelsin.

7. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan

Usta beyaz kartalı gördüm. Keşke tanışsaydık :) israil sazanı çok çıkıyor evet ama daha ilerde balıkçı kulubesi var kayıkların oldu yerde bir arkadaş öyle bir av yaptıki harika 2 kg luk kadife gördüm bir sürüde aynalı sezon bitmemiş gibi sanırım bizim önümüzde ağ vardı o yüzden küçükler bize kaldı sabah ağı topladılar gördünmü bilmyorum ancak yeni yerler bulmamamız lazım? keşif yapalım haberleşelim.
    saygılar

8. LapinCash

LapinCash

Duyarlılığınız için tebrikler..Ordaki avlananlar tebliğ nedir bilmiyorlarki..Bir dahaki seferre iyi bir hazırlıkla güzel balıklar alırsınız inşallah..

9. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    abıcımsana canıgonulden katılıyorum.sende benım gıbısın balık olayına tamanlamıyla asıksın:D bende senın gıbıyım. belkıberaber bır organızasyonaımza atarız:)

10. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Barış hikayeni okudum sağlık olsun demekki ya şansın pek yoktu yada sana tembihlediklerimi uygulamadın???Yinede elin boş gelmediğine sevindim yeni ve daha şanslı & bereketli avların için;
    Rast gele...

11. sehzadem82

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Usta dediklerini harfiyen kazıdım beynime yalnız ben senin mesajını okudugumda avdan dönmüştüm.. Sağlık olsun gencim yakışıklıyım hırslıyım balıkçıklar korksun benden :) :D

12. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Barış sabırla devam et ,Daha keyifli avlar yapacağından eminim

13. mmaradona

mmaradona mehmet

merhaba

hocam yer sıkıntısı ,
    bı kısının 5o tane olta atması
    tırıvırı
    lımıt altı balıklar vs vs vs
    bunlar konya göllerının kronık sorunu oldu..mudahale edınce hır gur cıkıyo her seferınde..jandarma ılgısız arıyorum pek bı yaptırım olmuyor.bu arada
    yakaladıgınız ısraıl sazanlarını salmayın gerı.tehlıkelı bır tur dıye bılıyorum.dıger balıkların neslını tehlıkeye soktugu ıcın bulundugu yerde katli vacib:)