11 Ekim 2012 Ankara'dan Kurtuluş kardeşim geldi.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Uskumrular da tek tük gelmeye devam ediyorlar, gerçi az da olsa bizi idare ediyor.
    Seni de en yakın bir zamanda yanımıza belkiyoruz. sevgiler hoşça kal Talip kardeşim.:):):)

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Orhan amca avlariniz bir tarafa misafir perverliginiz takdire şayan.. Ellerinizden opuyorum afiyet olsun..

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler sevgili Can kardeşim, ben de burada senelerden beri yaşıyorum ve beni sevenlerin ve tanıyanların sizler gibi burayı istisna bir balıkçı köyünü tanımalarını ve beraber balığa çıkmayı çok isterim.
    Sizleri her zaman bekliyorum.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler sevgili Sonay.:) :) :)

5. fuat33

fuat33 fuat

Duran Emmi'ye ve Sana selamlar Orhan Baba:).

Bilmeyenler için: Kurtlar Vadisi'nin ilk bölümlerinde Polat Alemdar'ın mafya hiyerarşisinde yer almasına yardım eden adam. Vadiciler iyi bilir:). Hatta okumadan fotolara baktım, arkadaşa dedimki aynı Duran Emmi dimi:). Meğer oymuş:D.

Bidaha selamlar:D.

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Doğrudur sevgili Caner, Kurtlar vadisinde de Duran Emmi'ydi.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Mert kardeşim, sana da güzel avlar dilerim, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Fatih kardeşim, avlarımı ve dostlarıma verdiğim değerleri beğenmene çok mutlu oldum.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

9. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Dün çok yorgundum :) bügün dinçim en sevdiğim avlardan birini gerçekleştirdim ( İstavrit ) :) daha sonrada av arkadaşım gel karagöz tutalım dedi gittik elimizde yem yok neyle tutacağız çapariylemi dedim yok deniz anasıyla dedi ara tara kıyıda birtane deniz anası yok :) senin gibi burdada çok sevdiğim bir abimiz var onu aradık dedik tekne yine lazım deniz anası bulalalım iyi bualalım dedi koca denizde 3 tane bulabildik aramadığımızda deniz anası kaynardı heryer neyse deniz analarını aldık şıpşıpla avımızı gerçekleştirdik iyide kedi besledik :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Fuat kardeşim, evet Duran Emmi, son dizide de baba rolünde, Kurtuluş Şakirağaoğlu.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili mert kardeşim bu deniz anasından yem çok ilginç onu bir rapor gibi yazarsan ilginç olabilir.

12. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Deniz Anası ile Karagöz Avı çok güzel ve başka balıkta tutma şansınız yok derecede kendi meramız adına konuşuyorum bizim meramızda lapin, ispari, maviş, iskorpit çokça çıkmakta boru kurdu yada tekeyle yapacağınız avlarda bunların hepsini yakalama şansınız % olarak artıyor.

Ancak deniz anası ile karagöz avında bunlardan tık yok gönül isterki merada videolu anlatım yapmak çok isterim bursalı avcı arkadaşlarım %99 u bu yöntemle avlanıyordur diye düşünüyorum.

Meramızda sabah 8 den sonra karagözleri çıplak gözle görebilmek mümkündür hatta yanımızda bir avcı arkadaşta deniz anası ile av yapmaktaydı bize dediği cümle şuydu benimkide deniz anası bana neden vurmuyor size vuruyor ve balığı dışarı alabiliyorsunuz demişti ben ve av arkadaşım kısmet demedik ve durumu kendisine anlattık.

Deniz Anası ile yapılacak avdaki en önemli husus ( kendi adıma ) Renkli Deniz Analarının yumuşak olan kol gibi sarkıtlarından yem almaktır beyaz ve sert yerine karagöz kesinlikle vuruş yapmıyor bizde önceleri neresi denk gelirse takıyorduk deniz anası işte yesin der gibilerinde

Bir önemli husus ise meranızda deniz anası yok ise veya az tek tük gezen deniz anaları var ise merayı önceden deniz anası ile yemlemek çok küçük parçalar halinde yumuşak sert bölgeleri kesip harmanlayıp av yapacağınız noktaya atmanız gerekecektir

Biz avımızı tek iğne şamandıralı şıp şıp yöntemi ile gerçekleştiriyoruz ve şamandıramızı yemlediğimiz yakın bölgeye bırakıyoruz

Kısmet olursa pazar günü av bölgesine gidip orda video çekmek isterim

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim bu deniz anasından yem yöntemi bir çok balıkçı kardeşimizin ilgisini çekecektir bu bilgiyi verdiğin için çok teşekkürler, arşivime koyuyorum ve Mert kardeşimin uygulamalarından yazıyorui kimse çalmasın bütün hakları sana aittir.:) :) :)

14. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Teşekkür ederim bir faydası olacaksa ne mutlu

Teknik olarak hatırlatma yapmam gerekirse bu teknik bana ait değildir senin gibi değer verdiğim ustamdan öğrendim bizim yöremizde çok sık kullanılan bir yem metotudur. Bursa`da okadar güzel meralar varki önceleri bende bilmezdim :) Bursa`ya yolunuz düştüğünde muhakkak bekliyorum. büyük balıkların çıktığını bilmiyordum ama bir okadarda tehlikeli suları mevcut doğum günümde gece levrek avına gittiğimizde deniz resmen uyuyordu 2 saat sonra teknemizi dövmeye başlamıştı :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim, sen gene de raporunu yaz ve üstadların her aman yaptığı gibi kaynak olarak arkadaşının adını verebilirsin, aman kaynakları kimse unutmasın, Bursa konusuna gelince güzel davetin için çok teşekkür nederim bir fırsatını bulursan neden olmasın.
    Sevgiler her şeyin gönlüne göre olmasını dilerim, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tekneye binerken duyulan heyecan, oltanın ucunda balıkla yaşanan mutluluk ve sevinç ve sonunda masada ki güzel atmosfer. İşte özlemini çektiğimiz en güzel yaşam şekli.

Tüm güzellikleriniz, dostluklarınız ve yüzlerinizdeki gülümsemeler hiç eksik olmasın. :thumb: :thumb:

Size, dostlarınıza ve güzel Sivrice'nizin güzel insanlarına, saygı ve hürmetlerimle.

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Tevfik bey kardeşim, Bundan sonra sadece bu güzel hayatı içimize sindire sindire dostlarımızla beraber denizlerde balık tutarak ve akşamları da iki kadeh atarak yorgunluğumuzu çıkartacağız, bu günlerde zaten denizimiz çok verimli değil ama, deniz anamız bizlere bir iki balık veriyor ona da şükür, sizlere de güzel balık avları dilerim.
    Bizler de sizlere selamlarımızı, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.:) :) :)