Herkese merhabalar, forum üyesi arkadaşım Yusuf ile Eskişehir Porsuk Çayı'nda yaptığımız avdan birkaç kare; Ben sabah ve öğleden sonra, Yusuf ise öğleden sonra bana katılmak üzere toplam 3 saatlik avda 4 adet balık aldık. Balıklar fotoğraflandıktan sonra suya iade edildi. Bugün balık boyları açısından standartların altında kalsak da son bir haftaya göre iyi geçti diyebiliriz. Son bir haftada güncel ay tutulması sebebiyle (sabah saatlerinde güneş ve ay yan yana duruyor, sanki iki tane güneş var gibi, ben bile tırsıyorum, balıklar ne yapsın) verimin düştüğünü düşünüyoruz. Bizim takımın genç üyesi (4 yaş), aslan oğlum kuzey:
Raporun en super yanı 4 yaşındaki Kuzey! Ben yeğeni ilk kez 10 Kasım'da götüreceğim, 8 yaşında ve şimdiden stresliyim. Kuzey'in raporunu da bekleriz.
Tebrikler, güzel bir gün olduğu Kuzey'in Gözlerinden okunuyor. Daha güzel ve balık dolu günler dileğiyle.
porsuk çayında balık avı bugün porsuktaydım kiloluluk 2 tane balık ve ufak boylarda 4 tane balık alıp tekrar ait oldukları yere saldım.ama gördüğüm manzara gerçekten beni çok üzdü insanlarımız ellerine ne geçerse porsuğa atıyor lütfen eskişehir halkı biraz daha dikkat edelim...
Şu şehrin en güzel yeri bence o kanlıkavakdaki olta attığınız bentin orası ,oturup orada çok sigara içip suyun sesini dinledim.Çokda balık tuttum elinize sağlık oğlunuzuda gözlerinden öpüyorum ,saygı selamlar .
Merhabalar, dün ben de öğle saatlerinde yaklaşık 1.5-2 saat kanlıkavağın yukarı tarafında (riverside bölgesi) şansımı denedim fakat balık yakalamak kısmet olmadı. Sanırım erken başlamışım. Takımları toplayıp yol boyunca bisikletle turlamaya başladıktan sonra (saat 15-16 arasında) balığın hareketlenmeye başladığını gördüm. O saate kadar hiç balık vurmadığı gibi su üstünde/altında de hiç hareket görmemiştim. Bisikletle gezerken, klasik kepenez su yüzeyi vuruşlarıyla birlikte, tüm vucudunu su üstüne çıkartarak zıplayan yaklaşık 2 kiloluk balık dahi gördüm. ikinci konuda size katılıyorum. Özellikle yemli av yapan tüm avcılar mutlaka 1-2 parça çöp bırakıyorlar. Çöp bırakmasalar dahi illa ki olta dayamak için dizdikleri taşlar, yere sapladıkları dal parçaları illa ki kalıyor. ikincisi ise, kıyıda bişeyler yiyip içen vatandaş yediği-içtiği şeyin ambalajını ya olduğu yerde bırakılıyor ya da porsuğa. İnsan bi yere kadar müdahale ediyor ama kişisel uğraşlarla olacak işler değil. ilgili kurumların önlemler alması lazım. Yüzde 10 civarında bu konuda duyarlı olan vatandaşı çıkartınız, geriye kalanla rezil bir milletimiz var. Halbuki temizlik konusunda diğer milletler için söylemediğimizi bırakmayız. 11 yıldır Ercan Sokak'ta oturuyorum, Kanlıkavak ve yukarı bölgeyi, bu sene bisiklete başladıktan sonra keşfettim. Sanırım Belediyenin önceki yıl bu bölgede yaptığı düzenleme çalışmalarından sonra bu hale geldi. Önceki yıllarda hiç böyle değildi. Yaz aylarını ailecek bu bölgede geçirdik diyebilirim. Gerçekten de Eskişehir'in en güzel bölgesi olmuş. Yıllardır göletleri gezdik durduk, bu sene su azlığının da etkisiyle porsukta durulduk. Görüşmek dileğiyle. Rast gelsin.
Tebrikler. Güzel balıklar.Geri salınmaları da ayrı bir güzellik.Baba, oğul nice güzel avlarınız olsun.