11 kasım pazar çanıllı av raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yunus7106 tarafından paylaşıldı.

1. yunus7106

yunus7106 yunus

Favori Kamış:
    SHIMANO YASEI RED DROPSHOT SPINNING 240cm 7-28gr
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FC 4XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    turna 3.8 kg
    10 kasım akşam 20:00 civarı birden eniştem , abim ve benim aklıma balığa gitmek geldi . ogün karar aldık ve rotamız çanıllıydı. sabah 04:00 da kalktık ve 04:30 civarı yola koyulduk. çanıllıya yaklaşık 2 aydır gitmiyordum acaba soruları vardı kafamda yine eli boş mu döneceğim yada bir vuruş bile alamadan evin yolunu tutacağım diye düşündüm. neyse az gittik uz gittik dere tepe düz gittik 05:00 civarı avlakta yerimizi ayarlamış ve oltalarımızı hazırlamıştık . oltalarımızın 2 adedi dün pazardan aldığım hamsi ile şamandıralı av tekniği ile suya bıraktık. diğer oltalarımız ilede at çek yapmaya başladık . hava çok soğuktu rüzgar ise inanılmaz derecede esiyordu. su oldukça dalgalı biçimde idi. yanımıza getirdiğimiz odunlarla ateş yakıp ısınmaya çalıştık . neyse geleyim ava 07:30 gibi hamsi taktığımız oltaya ilk vuruşumuzu aldık oltaya hemen sarıldım ve çekmeye başladım. o arada yiğenim kepçeyi hazırladı tam kıyıya 1 metreden az kalmıştıki balık iğneden kurtuldu ve kaçtı. daha sonra 09:00 civarı at çek yaparken birden bir vuruş daha aldım oda ne turna rapalayı yutmuştu hemen yine oltayı çekmeye başladım bunu bu sefer kaçırmadım. kıyıya aldık bu bizim ilk turnamız oldu. boyu 46 cm di. daha sonra balığı yakalamış olmamızın verdiği gazla oltalara daha bir gayretle asıldık fakat hava şartları çok ağırlaştı rüzgar sanki deniz dalgası yapar derecede barajın suyunu hareketlendirmişti .saat 13:30 civarına kadar bu hava şartlarına boyun eğip ava devam ettik fakat soğuk ve aşırı rüzgara yenik düşüp avı 14:30 civarı bırakmak durumunda kaldık. ogün orda olan arkadaşlar varsa bana hak vereceklerdir. onlarda ya eli boş yada 1-2 turna alıp eve erken dönüş yaptılar neyseki eli boş biz dönmedik 1 adet turnamız vardı yanımızda ...

sonuç : 2 vuruş 1 adet 46 cm lik turna ( not fotoğrafları en kısa sürede yükleyeceğim. )

2. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    çanıllı da balık kaldımı ))))) oralar soğuktur bilirim. en azından elin boş dönmemiş.

3. guney

guney Güney

En İyi Avı:
    dostlarım
    AT-Çekle iyi almissınızreeling Çanılıdan kıyıdan at-çekle genelde ufak alırlar. yada alamazlar.:( şans mı diyim, tercübemi...:thumb: maşallah.hooked
    o gün yağmuru belirtmemissin. hiç kesilmedi.idk bizim oralarda "ahmah"hihi islatan derler. akşama kadar ıslandim.hihi :laughing: şemsiyede vardı :p :eek: ama yınede ... miyim neyım:eek: :laughing:

muhabbetiniz bol olsun...
    rastgele ...

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Yunus seni tebrik ederim turnayı tutmuşsun.

Buradan Ankaralı TURNA USTALARINA sesleniyorum bu mevsimde kıyıdan tat verir mi?

Önereceğiniz bir av yeri varsa özelden gönderirmisiniz?

5. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Yunus tebrikler... Soğuk rüzgarla birleşince insanın parmakları düşecek gibi oluyor. İyi sabretmişsiniz...

Gökhan geçen haftaki raporumda da belirttim normalde adam başı en az 4-5 balık almamız gereken yerden iki kişi zar zor bir tane alabildik. Ama trofelerin de zaman zaman bu dönemlerde çıktığını duyuyorum... Avlak yeri konusunda çok fazla bir bilgim yok. Herkesin bildiği yerler...

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Bora çok sağol.

7. angler06

angler06 Ümit

Tebrikler Yunus.
    Çanıllı'da, sezon sonu, kıyıdan at çekle turna, iyi geçmiş bir av diyebilirim.
    Hamsi kullanmak çok iyi fikir, bunu deneyeceğim.

8. SerKaN_25

SerKaN_25 SerKaN

Favori Kamış:
    daiwa 1.65
    Favori Makine:
    discowery
    En İyi Avı:
    57cm turna.. 38 cm kadife.
    tebrikler hava şartları artık ağırlaştı ... resimleri bekliyorum hatta bu raporu pazar akşamından beri bekliyordum balık var mı yok mu diye sonuç güzel 46 cm de iyi bir balık ...rastgelsin...