alıntı < Yarışmanın yapılacağı (11 Mayıs 2008) günü heycanla bekliyorum.> Sevgili ercan bey teşekkür ederim. Sizlerin katılım formunu şimdiden dolduruyorum. detayları bana muratbal@hotmail.com dan gönderebilirsiniz. teşekkürler
Samader Yarışma Broşürü Sevgili Arkadaşlar yarışma broşürünü ekliyorum. Katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar dileriz. Yarışma ile ilgili soracağınız sorular için msn adreslerimiz : Murat BAL : muratbal@hotmail.com Mehmet ERGÜL : mehmet@mehmetergul.com.tr
Samader 11 Mayıs 2008 Turna Yarışması Davetiyesi Sevgili balikavi.net ailesi ve katılımcıları, Samader tarafından 11 Mayıs 2008 Pazar günü yapılacak olan Turna Yakalama Yarışmamıza hepiniz davetlisiniz. Şimdiden katılımınız için teşekkür ederiz.
önemli Bir Hatirlatma ÖNEMLİ HATIRLATMA Arkadaşlar, 11 Mayısta düzenlenecek olan yarışmamıza canlı yem getirmek ve yakalamak yasaktır. İsteyen her katılımcıya komitenin vereceği 5 adet canlı yemle avlanmak serbesttir, canlı yem koymak için livar, kova vs... balıkları koyacağınız malzemeleri yanınızda getirmenizi rica ederiz. Bizim yarışmamızda komitenin verdiği canlı yemle avlanmak serbesttir, isteyen canlı yemle isteyen yapay yemle avlanabilir.
Arkadaşlar bir açıklamada bulunmak istiyorum. Yarışmaya katılım ücreti 25 YTL olarak belirlenmiştir. Örnek veriyorum yarışmaya 4 kişi olarak gelen bir aileden sadece 1 kişi avlanacak. Bu durumda katılım ücreti olarak sadece 25 YTL ödeyecek. Diğer 3 kişiden hiç bir şekilde ücret alınmayacak. Belki bu 25 YTL'de çok diyebilirsiniz, yarışma şartnamesini ve diğer bilgileri okumayanlar için şunları da belirtmeden geçemicem. Cumartesi aramıza katılacak arkadaşlarımızın akşam yemeği, pazar sabahı kahvaltı, içilecek çaylar, verilecek Türk Sanat Müziği konseri de ücretsiz olarak sizlere derneğimizin birer ikramıdır. Sizin yapmanız gereken tek şey çadırınızı ve oltalarınızı alıp gelmek.
mehmet bey, şu formu internet üzerinden dolduramazmıyız?veya izmitte bu işle ilgilenen herhangi bir av bayi varmı? ücreti yatırdığımıza dair dekontu direk sizemi ulaştıracağız yoksa avlak tamı kontrol edilecek? biraz aydınlatırsanız sevinirim..şimdiden teşekkürler..
İzmit'te müracaat edebileceğiniz her hangi bir nokta yok. Yarışma katılım formunu world de doldurup bana mail atabilirsiniz. Formu bu adresten indirebilirsiniz. http://www.mehmetergul.com.tr/balik/form.doc Formu doldurduktan sonra mehmet@mehmetergul.com.tr adresine mail atarsanız ben işleme alırım. Katılım ücretini de yarışmaya geldiğiniz zaman elden de takdim edebilirsiniz. Görüşmek üzere.
mehmet bey ilgi ve alakanız için teşekkürler..en kısa sürede formu ulaştıracağım hatta bir kaç arkadaşımla birlikte
Mehmet Bey, öncelikle sizlere kolaylıklar diliyorum. 11 mayıs tarihinde önceden planlanmış işlerim olduğundan yarışmanıza katılamayacağım.Ancak orada bulunmak isterdim doğrusu. Yarışmaya canlı yem getirmek yasak diyorsunuz ki bu konuda çok doğrusunuz. 1/2 numaralı Tebliğe göre canlı yem olarak sayılmış olan yemlik balıkların bir yerden bir yere nakli yasaktır. Yarışmada canlı yemi Samader temin edecek. Bu canlı yemleri (..ki tatlı suda kullanılabilecek olan türler 1/2 numaralı tebliğ çizelge-3 e göre tatlısu gümüşü ve tatlısu kaya balığıdır.) nasıl temin edeceğinizi açıklayabilirmisiniz? Her yarışmacıya 5 adet canlı yem vereceğinizi belirtmişsiniz.İzlediğim kadarıyla yarışmaya ilgi çok ve katılım da oldukça fazla olacak. 100 yarışmacı demek 500 tane yemlik balık demektir, 200 yarışmacı katılsa bu 1.000 tane yemlik balık demektir. Bu kadar çok yemlik balığı nasıl temin edeceksiniz. Selamlar, Melih
melih bey önceki yazılanları okusaydınız bu şekilde yazmayacağınızı düşünebilirdim. Lakin balıkavı netteki arkadaşların soru ve problemleri özelimize yazmadan burada dile getirmelerini basitlik ve yan anlamları üretmeye çalışan kasıtlı yazılar olarak görüyorum. Soru ve sorunları olan arkadaşlar direk başkanımızı dahi arayabilirler. Kaldıki devletin tüm erkanı valilik, bakanlık kurumları ve büyükşehir belediye başkanları organizasyona katılırken siz neyi küçümsüyorsunuz... Mesele balıksa yemlik balık ilimizin tüm göl ve göletlerinde bolcada mevcut. Kaldıki siz kendi ağzınızlada söylüyorsunuz 100 yarışmacı canlı yem ile katılsa beşyüz canlı yem eder diyorsunuz. bugün canlı yem ile avlanan kişiler zaten 30 40 tane ile gider avlanmaya yani normal avda 10 15 kişinin kullanacağı yemin yarışmada kullanmasından bahsediyorsunuz. bu nasıl bir çelişkidir. kafanızda bizlerin suni yem teşviği ile ilgili olarak mücadelesi niye sizde çözümlenemiyor. ???? Sakarya geneline yayılmış amatör olta balıkçılığı ruhu kanun ve nizamlara uygun Amatör olta balıkçılığı ruhuna örnek şehir olma yolunda da öndedir. Bu mücadelemiz tüm devlet ve şehir kaynaklarıyla da örnek olmak için faaliyet ve gayretlerimiz devam edecektir. Hedefiniz nedir . Üzümmü yemek bağcıyı mı dövmek... Sizin bu soruyu üretmenizin yarışmaya katkısı nedir ? Genç nesile amatör olta balıkçığılını sevdirmeye katkısı nedir ? Balıkavı net üyelerini ve sorumlularını organizasyon konusunda faydalı olmaya davet ediyorum. Bu bir ihtar veya azarlama değil. amacın dışına çıkılmaması için bir talep tir. sevgilerimle
Sayın mbal, Mehmet bey e "canlı yemleri nasıl temin edeceksiniz?" diye çok basit bir soru sordum. Soruma da henüz cevap almış değilim. Aynı soruyu size de sorabilirim. "Yarışmada dağıtacak olduğunuz bu canlı balıkları nasıl temin edeceksiniz?" Selamlar
sponsor balıkçı firmalarımız karşılayıp organizasyon alanında temin edip yarışmacılara kendileri verecektir.
Melih bey üyeliğiniz 29.04.2008 tarihli foruma iki mesajınız var iki si de bizim ile ilgili forum yöneticilerin dikkatini çekmek istiyorum. Bu konunun forumda açılma sebebi yarışmayı kontrol etmek değildir. Bununla ilgili kurumlar zaten bizler ile beraberdir. Sizleri yarışmaya davet etmektir. Sorularınızı tekrarlıyorum özelimize ve derneğimize direk başkanımıza yapabilirsiniz.
Murat bey, öncelikle şunu belirtmek isterim ki, burada hangi konu olursa olsun, üyelerimiz merak etmiş oldukları her türlü soruyu sorabilirler ve cevabını isteme hakları vardır. İş hakarete varmadığı, saygı çerçevesinde olduğu sürece yönetime yöneltilen olumsuz eleştirileri dahi siteden kaldırmamakta, yazışarak çözmekteyiz. Siz de böyle bir konu ilerlerken, organizasyon hakkında bilgiler veren biri olarak, eğer ki forumda tanıtım yapabiliyorsanız, soruları da cevaplandırma konusunu üstlenebilmeli ve bundan rahatsızlık duymamalısınız. Neticede burası, adı üstünde "forum" dur ve bu konu soru ve cevapların gelmesinin muhtemel olduğu bir forum sitesinde açılmıştır. Her soru da olumlu olacak diye bir kaide yoktur. Amatör balıkçılığın geliştirilmesi, tanıtılması ve balıkçıların bilinçlendirilmesi konusunda, bu tip organizasyonların çok büyük katkısı olduğu fikrinizde sizi destekliyorum. Ancak ne var ki, "devlet erkanının da olduğu bir yarışma da böyle şeylerin olabileceğini nasıl ileri sürersiniz?" gibi bir yaklaşımı kabul etmiyorum. Keza neredeyse hiçbir tarafını beğenmediğimiz ve büyük çabalarla düzeltmek için uğraştığımız tebliği düzenleyen de yine devlettir. Kendi adıma, Melih beyin sorusunu art niyetli bulmuyor ve bu naklin kimin izni ile ve ne şekilde yapılacağını ben de merak ediyorum. Herkesin de merak etmesi doğaldır. Bir yarışma ya da organizasyon söz konusu olduğunda, devlet kendi koymuş olduğu yasayı, kendi elleri ile çiğneyebiliyor, ancak başkaları yaptığında ceza verilebiliyor mu? Bir başka açıdan bakarsak; Melih beyin hesabına göre, oraya kendi yemini getirecek olanlar, yemlik balıkların sayılarının azlığı nedeni ile nakil yapmamış oluyorlar ama toplu olursa nakil yapılmış olacak. Ancak hesaba vurursak, Murat beyin dediği gibi kişi başı 10-15 balık getirilecektir ve bu, kişi başı dağıtılacak olan 5 yemlik balığın 2-3 katı yemlik balık demektir. Bu da daha mantıklı geliyor. Bu konuda boşuna tartıştığınızı düşünüyorum. Keza bu kimsenin değil, yine yetkililerin çözmesi gereken bir konudur ve bu konu ile ilgili başvurduğunuz her yetkili mercide kapılar yüzünüze kapanacaktır. Derneği arasanız da çok bir şey değişmeyecektir, çünkü yemlik balıkların organizasyona nakli ile ilgili olarak, yarım ağızla cevap verilecek ve o yemlik balıklar illa ki oraya gidecektir. Çünkü onların da ellerinde olan bir şey değildir. Valilik, belediye v.s. de işe karışmıştır çünkü artık, geri dönülmeyecektir. Sevgili Murat bey, siz de ilgili mercilerden cevap almak istediğimizde bu sorunlarla karşılaşılacağını bildiğiniz halde, lütfen yetkili mercilere danışın gibi bir yönlendirmede bulunmayın rica ediyorum. Keza dernekler gibi, bizler de uzunca süredir bu işlerle uğraşıyoruz ve nelerle karşılaşacağımızı biliyoruz. Melih beyi hiçbir şekilde tanımıyorum ve kendisi ile hiçbir yazışmam da olmamıştır. Sadece, yazışmalarınıza istinaden, konuya kendi fikirlerimi aktarmak istedim. - Yemlik balık nakli yasak mıdır? Evet yasaktır. - Yarışmaya yemlik balık nakli yapılcak mıdır? Evet yapılacaktır. - Bu saatten sonra, bir iki kişinin itirazı ile bu uygulamadan vazgeçilecek midir? Hayır vazgeçilmeyecektir. - Bu bir çifte standart mıdır? Evet çifte standarttır. Benim de rahatsız olduğum bir konu bu ama burada çözümleyeceğim bir şey değil. Valilik ya da belediye ile de çözümlenecek bir şey değil bu. Bu biraz çapraşık. Derneklere üye olun arkadaşlar ya da size uygun dernek yoksa dernek kurun ve dosyalarınızı hazırlayın bu konularla ilgili. Dernekler aracılığı ile de KKGM'ye ulaştırın, okutun, uygulanması için baskı yapın v.s. Bu iş ancak yaptırımla, zihniyetin değiştirilmesi ile çözülür. O nedenle bence bu noktada bu konu kapanmıştır. Herkes organizasyonun keyfini çıkarsın derim arkadaşlar.
Sayın Mbal, Alıntı yaptığım cevabınızı en başında yazmış olsaydınız sanırım bu kadar şey yazmanıza gerek kalmayacaktı.Her ne kadar verdiğiniz cevap çok açıklayıcı olmasa da benim için yeterli. Bu sorumun sizi neden bu kadar kızdırmış olduğunu da anlayabilmiş değilim. Ayrıca foruma kayıt olduktan sonra ilk mesajımda organizasyonunuz hakkında sizlere önce kolaylıklar dileyerek, sonra da merak ettiğim bir soru sormanın forum kurallarına aykırı olduğunu düşünmüyorum. Sizlere bu organizasyonda başarılar ve tekrar kolaylıklar diliyorum. Saygılarımla, Melih Kantarcı İstanbul
simendifer merhaba; konunun bu boyutlara gelmesi bizimde isteyeceğimiz bir mevzu değil. ayrıca ben ve takım arkadaşım mehmet canlı yem ile avlanmayı tercih eden kişiler değilizdir. Sakarya avlakları barındırdığı ot ve ilişkenler nedeniyle kıyıdan at-çek yapmaya çok elverişli alanlara sahip değildir. bu da il genelinde canlı yem ile avlanmayı getirmiş ve bunu il olarak benimsemiştir. Bizler fert ,sponsor ve dernek olarak bu alışkanlığın kaşık yönünde değişmesi için uğraşıyoruz. Bununla birlikte yaırşmaya katılımları göz önünde bulundururarak yarışmacı beklentilerine en üst düzeyde cevap vermeye ve orta bir yol bulmaya çalışıyoruz. Fert ler canlı yem taşıyabilir demişsiniz böyle bir izin yok. bunu nereden çıkarttınız. Amatör olta balıkçısı hiç bir şekilde canlı yemi bir su göletinden diğerine taşıyamaz. bakınız çok açık ve net c) Yemlik balıklar: Aşağıdaki çizelgede yer alan türler, amatör avcılıkta yemlik balık olarak kullanılabilecektir. Bir amatör balıkçı livar yada canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir. Ekolojik açıdan zararlı yada potansiyel zararlı balık türleri canlı yem olarak kullanılamaz.Yemlik balıklar, avlanması hedeflenen türün avcılığının serbest olduğu dönemde avlanabilirler. Yemlik balık boyu azami 12 cm olup, bundan büyük boylar, avlanabilir balık sınıfında değerlendirilir. Yasal sayı ve boy sınırlamaları dahilindeki deniz ve tatlı su balıkları yem amacı ile kullanılabilir. 12 cm.’den küçük yemlik balıkların nakli yasaktır. çözüm avlakta yemlik balık teminidir. Bununla birlikte varolan gerçekleri görmezlikten gelmek ikiliktir. biz bunun önüne net bir kişilik ile delikanlıca bir çıkış yapmayı ve bu işlerimiz içinde gerekli yetkililerden izin almayı uygun gördük. Yarışmalar özel izinlere tabidir. sürküler dışı ihtiyaçlar gerekebilmektedir. Bakınız batıdaki yarışmalarda avlaklara Her yarışmacı için belirlenen adetten yarışmak için balık bırakılmaktadır. Sizlerinde kabul gördüğü gibi canlı yem tükemini azami ye aldığımız ortadadır. dernek olarak ta bir taşıma işlemimiz söz konusu değildir. saygılarımla
Murat bey, tebliğde belirttiğiniz madde gayet açık, bunun ben de farkında ve bilincindeyim. Her zaman da, ister bizlere uygun olsun, ister olmasın, tebliğ kurallarına uyulması konusunda sürekli olarak arkadaşlarımızı uyarırım. Ancak ben size tebliğden değil, gerçeklerden bahsettim. Siz sanıyor musunuz ki her balıkçı, yemlik balığını gittiği avlaktan temin ediyor? Benim söylemek istediğim buydu. Yemlik balık satan bir sürü yemci var, onlardan alınanlar avlaklara taşınmıyor mu balıkçılar tarafından? Toplu halde taşınmasa, onlar alıp kişi başı 10-15 tane taşıyacaklar, söylemek istediğim budur. Ya da yemciden almayacak da, gidip nerde yemlik balığı çokça çıkarabilecekse, oradan çıkaracak. Burada "gümüşü nerden çıkarırım yemlik için" diye soran bir dünya insan oluyor. Yemlik çıkardığı yerde avlanıp avlanmadığını biliyor muyuz? Bunu kim denetliyor ki ayrıca? Az önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu konu çok çapraşık ve burada çözümlenecek bir şey değil. Tebliğ mi? İnanın tebliği ezbere biliyorum uğraşmaktan. Ama ne yazık ki gerçekler var ve ben bu gerçeklere dayanarak, yukarıdaki mesajımda, kar-zarar hesabı yaptım. Nakil işi ile derneğin ilgilenmediğini tahmin ettiğim için de, dernekle konuşmanın yararı olmadığını söyledim. Dedim ya, boşuna tartışıyoruz, çözüm burada değil, o nedenle organizasyon konusunu çok da fazla dağıtmadan, keyfini çıkarmak gerek derim.