eskiden sizin iskeleyle kıyıkent iskelesi arasına sabah gün doğarken kofanalar, kiloluk kefaller ve levrekler girerdi. hatta kıyıkent iskelesinin yanındaki delikli kayadan (ilk resminde görülen taş) midye içi ve kurşunsuz oltayla el kadar ispari ve baltabaş tutardık. şaka gibi değil mi?
dogru söylüyorsun abi senle balık tutmaktan onur duyarım,dedigin gibi efsaneymiş eskiden selimpasa ne yazıkkı biz bunları görüyoruz,erseven 2 mi 1 de misin abi
yazın bi tane abi bizim büyük iskeleden levrek tutlu sülünesle 2 kg luk,geceleyin mırmır istavrit de yaapıyor.
ama her ne kadar balık tutsakda eski keyif yok valla,istifkentteki family otel önünde 6-7 sene evvel levrek kaynıyodu,şimdi yok maalesef,olsada tam yerini kayasını bilmeden boşa kürek çekiyor insan,eylülde kefal boldu ama,bizim büyük iskeleden akşamüstü ,gece iyi kefaller çektim,kıbrıs oltayla..
ama bu siteye üye olmadıgımdan o zamanlar fotografları çekip raporlamak aklımın ucundan bile geçmedi,artık,yaza kısmet,baya raporumuz olucak artık...
1 deyim Fatihcim. sizin iskeleden tutulan levrek "kaçar-göçer" garibanlardandır. 100 gün dursan 1 gün belki gelir, o yüzden orada levreğe bakmak randımanlı olmaz. belki sizin oradan 2-3.000 kere olta atmışımdır abartısız. sadece 1 kere levrek aldım oradan, onu da kepçeyle yakaladığım canlı gümüşbalığı ile almıştım. istifkent civarındaki levrekler oltaya son derece nazlıydı. oradan da 3 kere tuttum, birisi yaprak tirsi ile yemlenmiş zokalı takıma, diğeri çağanoza öbürü de belki inanmayacaksın ama çapariye atladı orada da 500-600 kere avlanmışımdır. ama levrek için gittiğim seferlerde pek başarılı olamadım. ama özellikle geceleri kiloluk mırmır, baltabaş karagöz ve iskorpit çıkartan bir yerdi. ama gerek evlerin dolması, gerek otelin atıkları orayı da malesef kurutmuştur... eskiden üstüne atlayıp neredeyse elle tutacağın sayıda lüfere eylül-kasım arası ev sahipliği yapan bu mekana artık ben lüfer için dahi gitmiyorum ama ısrarlı bir avcı halen sürpriz avlara imza atabilir diye düşünüyorum o civardan. benim esas hedefim selimpaşada rapala ile levrek yakalamak, çünkü hayatımda kamış ve rapala ile levrek yakalayamadım, onu da hele oradan becerirsem selimpaşa hakkındaki olumsuz görüşümü kırabilirim...
çok dogru düşünüyorsun kaan agbi,bizde olanlarla idare ediyoz,süpriz avlar yapıyo bazen iri mırmır ,lapin,kikla,pisi,bide bu sene zargana herkes tutamadıgını söylüyodu selimpaşada,1 sene evvel kaynıyodu,zargana 10,15 tane tutuyoduk sabah erkenden,levrek aynen öyle 100 gün dur bi gün gelsin,araptepe iyi eşkina yapıyormuş diye duydum,ama hiç denemedim açıkçası,bunlardan başka ispari de kaynıyodu bu yaz,bakalım bu yaz neler olacak,kal saglıcakla kaan agbi,görüşmek üzere..
benim esas hedefim selimpaşada rapala ile levrek yakalamak, çünkü hayatımda kamış ve rapala ile levrek yakalayamadım, onu da hele oradan becerirsem selimpaşa hakkındaki olumsuz görüşümü kırabilirim...[/QUOTE] abi inşaallah yakalarsın,ben yakalayacagına inanıyorum,şansım hiç olmadı levrekten yana 8-9 senedir dalıyorum 2-3 kere levrek gördüm onuda vuramadım heyecanından,olta ile hiç levrek tecrübem yok açıkçası,pisi,dil çok vurdum,hiç kalkan göremedim,yakalayan var mıdır acaba,silivride tutan duyuyodum çünkü,seninde vaktini almıyorum umarım..
ben kendi meramda ki; her türlü avı yaptım ama hiç levrek tutamadım, selimpaşanın biraz dışında takılıyordum genelde tekneyle, oralarda levrek yakalamak istiyorum, celaliye ve diğer yönde bazı yerlerim var, oralarda levreği bulabilirsem başka bir şey istemem. eşkina için bildiğim 1 taş vardı o da kurudu yıllar önce. dediğin yerde eşkina avlamadım, mayısta tekneyi indirince gidip beraber ararız. açıkcası güncel ve hala canlı taşları yoklayıp kerteriz almak için planlarım var bu yaz. çünkü bazı kişilerden hala verimli taşlar olduğu duyumunu aldım, bunları arayıp bulmak lazım. sana özelden mesaj atıyorum, kontrol et...
evet bulmak lazım,yazın haziran başı veya 15 i gibi ordayım,3 ay kadar ordayım,ararız neden olmasın,illaki tutarız,bize gelmicekte kime gelcek,sen olta ben zıpkın her taşın altına bakacam valla bu yaz,lodoslu havalarda kıyıya geliyormuş levrek,inşallah bizede gelir artık bu yaz,şans,kısmet..
Rapora devam Fatih, rapormu olur, paylaşımmı olur bilemem ama devamını bekleriz. Benim için çok faydalı oldu.
merhaba fatih az önce foruma yazdıklarını okudum. bizim yazlıkta araptepede ve 3 yıldır dalış yapıyorum bugünde ilk dalış kıyafetlerımı aldım anlıcan heycanlıyım umarım bu mesajımı görürsün bir gün beraber dalabiliriz çünkü hala arkadaslarımı kandıramadım dalış konusunda tüm çabalarıma rağmen görüşmek üzere...