Sabah 5,30 da kalkarak yola çıktık. Termeden eniştemin bir arkadaşını da alarak avlağın yolunu tuttuk. Avlağa varıp atçek yapmaya başladığımızda saat 6,15 civarıydı. Ben ilk olarak kırmızı kafalı ve kuyruklu şasiyle atçek yapmaya başladım. Yaklaşık bir saat sonra sazlıklara takıldı ve koparmak zorunda kaldık. Sonra da söğüt yaprağı denilen kaşıklardan attım. Eniştem ve arkadaşı da bir yüzü metal bir yüzü turuncu ve sarı tonlarıyla kaplı kaşıklarla at çek yaptılar. Zaman geçiyordu, hiçbir şey olmamıştı oltalarımıza takılan. Fakat ben hala ümitliydim. Zira suyun üzeninde yeryer dalgalanmalar ve zıplayarak kaçışan yavru balıklar sudaki turnaların habercisi gibiydi. Fakat yavru balık popülasyonunun fazla oluşu sanırım şansımızı da azaltıyordu. Yaklaşık 3 saat yüzlerce atçek yapmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Kanal boyunca en az 500 metre civarında her yeri nokta nokta taradık. Sudaki onca harekete rağmen kaşıklarımıza hiçbişey vurmadı. Ha bu arada, canlı yem de denedik. Eniştemin arkadaşı hemen orda bir kızılkanat tuttu, onu kuyruğundan ve sırt yüzgecinden irice iki iğneyle takarak kurşunlu ve şamandıralı takımla attık. 1 saat boyunca ona da vuruş alamadık. Zil hiç çalmamıştı bile. Ama çektiğimizde oltanın ucundaki kızılkanat da yoktu yerinde. Nereye gitti anlamadık . Saat 9 gibi, bir dahaki sefere daha iddaalı takımlarla gelmek kaydıyla avlaktan ayrıldık. Bir adet şasi ve çelik tel zaiyatıyla avı noktaladık. Hiç balık alamamamıza rağmen ben genede çok keyif aldım. Zaten bu işle uğraşmak benim için başlı başına bir keyif. Sanırım, turna ustalarıyla birlikte 2-3 av geçirmem gerekiyor. Neleri doğru neleri yanlış yaptığımı bana söyleyebilmeli anında. bu benim ilk turna avımdı. Herkese bol avlı günler dilerim. Not: hemen hemen her 2 atıştan birinde kaşıktan yosun temizlemeye uğraştım. bu da ben. paçalar çorabın içinde
Ahmet Selamlar,,, Saglik olsun, zaten amac o guzel doganin icine kendimizi atmak ve o temiz havayi solumak degil mi? Varsa kismetimizde bide balik yakalamak, iste bundan ibaret. Bu sefer olmaz, gelecek sefer en buyugu oltana kismet olur insallah. Sitede takip ediyorum o kadarda hazirlik yapmistin ama iste nasip... var kismetinde oda olacak insallah, senden guzel turna raporlari okuyacagiz
Ahmet bu avlağı çok iyi biliyorum. Turna çıktığını duydum ve bir günümü bu kanllarda geçirdim ama bende bişey alamadan dönmüştüm. Bana söylenilen bu kanalda verimli av yapabilmek için suların biraz daha ısınması gerektiğiydi. Bende aşağı yukarı bu mevsimde gitiştim geçen sene. Tekrar ve uygun bir günde denendiğinde balık alınacağına eminim. Bizim buradaki avlaklarımız genelde otluk ve yosunluk olduğu için dediğin gibi her iki atışta bir hatta bazen her atışta ot temizlemek gerekiyor maalesef. Balıksız olmasına rağmen keyifli bir gün geçirmenize sevindim. Balık nasıl olsa olur...
inşallah efendim. zaten peşini bırakmam kolay kolay. iyice merak saldım ben bu turna avına. güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
tabii ki sular ısınınca da şansımızı denicez. ama o zaman yosunlar çok daha fazla yayılmış olucak. ilginizden dolayı teşekkür ederim taylan bey. inşallah beraber avlanma fırsatı da buluruz.
vallahi anlattığım gibi taktık. iki iğneli olta yaptık. bir iğneyi kuyruğun hemen önüne, diğer iğneyi sırt yüzgecinden taktık. bizde anlamadık zaten.
Ahmet bey bu tür avlaklarda yosun temizlemek ve sazlıklara takılan malzeme can sıkıcı unsurlardan olsa da trofe turnalarında özellikle bulunduğu yerlerdendir. Ben geçenlerde remixon marka ot tutmaz bir kaşık aldım ve bu tür noktalarda kullanmak için sabırsızlanıyorum. Fiyatı da uygun şeklide. Aldığım renk kombinasyonu firetiger olarak biliniyor. Bir araştırın derim. Birde takılma konusunda ipek misinalar bu tür avlaklar için monofilamentlere göre öncelikli tercihim. Güzel bir düğümle malzemenizi bağlamışsanız en fazla iğnenizi açarsınız, çoğunlukla malzemeniz kalmaz. Güzel raporlarınızı bekliyoruz Bendeki ot tutmaz kaşığın modeli bu şekilde;
rıfat bey. öneriler için teşekkür ederim. yukarıda anlattığım gibi, o avlakda tuna olduğundan hiç şüphem yok. sudaki hareketler bunu bariz ortaya koyuyordu. benim biraz daha deneyime ve malzemeye ihtiyacım var sanırım.
Ne kadar güzel biryer,tam bir turna avlağı.Sular daha ısınmadı Ahmet abi durgunluğun nedeni bu bence.
inşallah dediğin gibidir kardeşim. zira acayip hırs yaptım bir ay kadar sonra tekrar deneyeceğiz orayı.
sertan bey. aslında canlı yemle bırakma olta benimde kafama yattı. zaten suların ısınmasını bekleyeceğimiz süre içinde orasını komple yosunlar kaplar. atçek yapmaya hiç yer kalmaz. canlı yem daha mantıklı olur orda.