12/EKİM/2014 LÜFER AVI 121 LÜFER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mctymn

mctymn mecit yaman

Tebrikler çok güzel av olmuş. Daha güzellerine İnşallah.

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın Şükrü darısı başınıza inşallah

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolun, sizlerede rasgelsin, bereketli ve bol olsun.

4. vayacon

vayacon Gürel

Üstad bu av senede bazen 3 senede bir olanlardan sanırım. Unutulmayanlar olarak dağarcığınızda kalacaktır. Bizde bekliyoruz ama sıramıza daha var gibi. Avlarınız hep bereketli olsun.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Amatörüm diyorsan bunun şartları bellidir.
    Öylesi, böylesi olmaz. Forumun da çizgisi bellidir, en azından eskiden belliydi. Hiçbirşey değişmese de bu forumda yayınlanacak bu tür raporlara bakış açım bellidir.
    Demek ki bazı şeyleri yanlış değerlendirmişim, teşekkür ederim.

6. asım

asım asım bartınlı

reis coşturmuşsunuz,tebrikler
    bugün buna benzer şekilde bizim merada iyi balık yaptı bir ara yürütmüyordu,lakin zarganamız kısıtlı ve yemlerimiz hazır kesilmiş değildi.

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Gördüm. Bu sartlatda bu avi yaparmiyim? Lufer icin belki yaparim. Yayinlarmiyim? Yayinlamam. Kantarin topuzu macula olmus anlasilan :)

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Gelmek üzeredir zannederim 2 hafta daha beklemek gerek gibi akabinde bolca av verir sabır biraz daha

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Evet haberim var epey kuvvetli balık aktı sizin tarafa bu hafta gerçekten epeyce av vermeye devam edecektir.

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herşeyi doğru anlamışsın aslında yanlış değerlendirmen yok, Bu tür rapor dediğin olayı ben bundan bir hafta önce açılan konuda belirtmiş, kimsenin hiçbirşey ile ilgilenmediğini dile getirmiştim, gelinen noktada eski kalmamıştır, senin ana sayfanda 11 tane ticari işletme reklamı bulunmaktadır. İçeridede yazan sen ben o ve bizler, dediğimin hep arkasındayım her zamanda olacağım. biz ne balık derdindeyiz ne ticaret ne meta ne şu bu biz sadece balık konusunda bildiklerimizi aktarırız. bu kadar balık bolluğunda 3 tane sarıkanat yiyen bizler ne parası ne pulu ne çok balık tutmasının derdindeyiz. biz olması gerekenleri istedikçe olmayanların peşindeyiz. halen sonuç bulunamayan çözümlenemeyen konuya ve bizlere destek vermeyen kişilerin peşindeyiz. Sen biliyorsun, net olarak biliyorsun mesaj bilmeyenlere değil. anlamayanlara.....

Roy her zaman dediğim gibi tebriği yapanda, tepkiyi koyanda her zaman biz olacağız, halen konu hakkında senden benden bizlerden başka yukarıdan ne oluyorsun diyen çıkmadı, bu işler cevap istediğimiz konuları kapatmakla, yorumları engellemekle istediğimiz yenilikleri getirmemekle olmuyor. Mesaj içerisinde geçen günde belirtmiştim.
    Buraya 100 lüfer koysam herşey değişik olurdu demiş, arkasındanda konu öylece rafa kalkmıştı. Bende, Arette, Can'da 12 gündür yayına vermemiştik zaten, bu kadar vurdum duymazlığın, sonucunda tepki say, adına ne dersen de, maçula olayına gelince çaparide kullanılan maçula 3,5 kilogramdı ağır demekten ziyade çok ama çok ağır, Ben kaldıramıyorum, sen ve diğerleri, bizler nasıl kaldıralım......

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Anladim reis anladim... Basligi okuyunca amaci anladim :)

Anlayana davul zurna saz demisler :)

12. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    o kanalda avlanmak ta ne zor. kanalın acemisi olduğum için bir keresinde avlanmak nasip oldu çok yem kestirmiştim. takımı dibe indirmek balığı hissetmek çok zor oluyor.
    şu sıralar pazarda istavrit çinekoptan pahalı. millet yem olarak aldığı için heralde ya da istavrit az sanırım.

lüfer geçen haftalarda 15 tl di bu hafta 20 - 25 tl :/

13. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Tebrikler üstadım, yine kendinize yakışanı yapmışsınız. Selamlar :)

14. muratc

muratc murat

Kasımın başına kadar yazmayacaktım, ceza vermiştim kendime ama.
    Amaya gelince baktım uğruna kendime ceza verdiğim insanların keyfi güzel neşeleri yerinde . Bende kendimi tahkime taşıdım, cezamda indirim istedim, olmaz falan dedim ama aldım indirimi geçici kaldırdım cezamı. Neden mi erken kaldırdım. Birazdan kendimce anlatacağım.

Biraz matematik çalışarak insanlara yapılan haksız taarruzlara başkaldırı diyebiliriz.

Ali abi rapor açtı 121 Lüfer yakaladım dedi.

Bunu yeni söylemedi yalnız, yönetimle yazışırken şimdi 100 küsur lüfer yakaladım desem, rapor açsam iyi adam olurum ama yönetimi sorgulayınca kötü oluyorum, hani neredesiniz arkadaşlar dedi. Dedi ama ben söyleyeyim kendimce beklediği karşılığı da alamadı adam.

Ali abi ne yaptı açtı raporu herkesi ( ama herkesi değil ) karşısına alacağını bilerek, tahmin ederek. Kendi tahminimi söylüyorum kalan safların sıklığını kontrol etmek için yaptı bunu. Bu benim tahminim. Eleştirenler, amatörlük, profesyonellik, para, olmaz o kadar balık, falan filan gırla gidiyor. Tartışılsın, tartışılmasında demiyorum demem.

Ama size küçük bir örnek vererek kendimce düştüğünüz durumu anlatmaya çalışacağım.

Timuçin adlı bir arkadaşımız bir rapor açtı; "100 Küsür değil, Tek Lüfer İzmit"

OOOOvvvvv süper bir başlık, Eleştiri var, laf sokma var, duyarlılık var, gelecek nesillere balık bırakma azmi var. Kısacası var var var.

Şimdi biraz dediğim gibi matematik. Arkadaşlar matematik eğer biz doğru yolda isek asla bize yalan söylemez.

Ben 1 lüfer yakaladım, adam 100 lüfer yakalamış. Pis adam. Oran ne 1:100 yani yüz katı lüfer yakalamış, katliam yapmış. Timuçin bunu söylüyor millette alkışlıyor.

Ama Timuçin sonra diyor ki balık yoktu o yüzden 1 tane yakaladım, olsaydı 10-15 tane yakalardım diyor. Hadi gözüne kanca girdi, o ufaktı bu büyüktü, tam sayamamışım falan, filan hooop 20 balık livarda.

Ali abi çok sakin konunun nereye gideceğini bilerek bir rapor yazmış 121 balık demiş. Ben 120 diyeceğim, o bir balıkta artık kusuruma bakmasın. Ben tanımam ekibi de bilmem ama en az (ali abi, istavrit ve boğaç) 3 kişilerdir.

Ne oldu arkadaşalar adam başı 40 lüfer oldu sanırım.

Alkış kıyamet kopan balık dostu kardeşimiz 20 lüfer.

İlk başta ne vardı 100 katı balık.
    Şimdi ne var 2 katı balık.

50 katı şimdiden indi bile.

Beni az çok yazdıklarımdan tanımaya başlamışsınızdır artık, balık tebliğ vs. vs. uzmanı değilim. Ama bildiğim Lüfer adede giren bir balık değil. Limit 5 kilogram.

Yani inceye girersek 1:2 oranı bile kalmayabilir, çünkü 20 lüfer tutanınki belki kaba lüferdir, öteki amcada kaba sarıkanata lüfer diyordur. Ağırlık toplamında 2 katı oranı bile kalmayabilir. Neyse uzatmayayım, konu çok net açık ifade edildi sanırım.

Haaa unutmadan, Timuçin kardeşim birde diyor ki Lüfere doydum daha da almam orada bırakırım. Bırakırım ama "nefis" "insanın nefsi" senaryo yazıp, saltolar atarken bile durmuyor işte. Öyle pis bir şey. Ne yapıyor Lüferi bırakıyor istavrite hücum ediyor. EEE 5 kilo, vicdani sirküler nerde, nereye gitti.

Kalan 1:2 nin çoğunu da istavrit yedimi arkadaşlar.
    Niyet bu kimse kızmasın. Timuçin kardeş niyetini söylüyor, 15 Lüfer tutarım, istavrite dalarım. Arkadaşlarda alkış kıyamet.

Allah' ın cezası adamlar 100 küsur tutmuş. Eeee sende alacaktın yanına iki arkadaş 60 (3 x 20) ta sen tutup istavrite hücuuum.

Ali abi bu raporun nereye gideceğini çok iyi bilerek bunu yayınladı. Görülen tepkilerden en azından ben kendi adıma birçok insan için birçok ders çıkardım.

Bu yazdıklarımdan hiç kimse ama hiç kimse limit dışı avlanmayı mazur gördüğümü, küçük balık vs. avlanmayı hoş karşıladığımı çıkarmasın sakın ha sakın, söyleyecek olsam kendim söylerim....

Herkese biraz daha sağduyu dileyerek saygılarımı sunuyorum...

15. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Tartışmalar üzerine yazma gereği duydum. bence bu tür raporlara saldırgan bir şekilde yaklaşanlar hayatın gerçeklerinden çok uzakta. bu hafta içi avlandığımız meraya sezonda her gün gelen ve tuttuğu balığı satan, balığın delirdiği günlerde 100leri çok rahat geçen, yeşil kağıdı olmayan en az 50 tekne vardır. bu teknelere yanaşarak onlardan balığı toplayan ve restoranlara satan tekneyi de merada bizzat gördüğümden dolayı bu doğruluğu kesin bir bilgi. bu teknelerin yanına avlanan 100 150 amatörün koyun ve bulduğu ilk fırsatta teknelerin boşalttığı alanları acelece çeviren gırgırları gözünüzde canlandırın. (bu arada iki defa ihbar etmem rağmen gırgırlar için herhangi bir sahil güvenlik gelmedi.)

Yani siz eleştirseniz de bu balıklar tutuluyor. saldırganca eleştirilerle sadece bu avları paylaşan insanları paylaşıma küstürürsünüz.yazdıklarımdan limit aşımını-sirküleri çiğnemeyi hoş gördüğüm gibi bir sonuç çıkarılmasın.Sadece gece 3 te hale gitmeyle başlayıp 17-18 saat süren bir av maratonunu tek av limitleriyle değerlendirmemek gerekir bence.

Av için tebrikler..

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Peki ne yapalım?

Bir yangın var mı? Bir körük kapıp öyle mi gidelim yani bizde?

Başkaları yanlış, illlegal iş yapıyor diye, bizim yapmamız doğru olur mu?

Sende onların aynısını yaparsan, kimi kime şikayet edeceksin, hangi yüzle?

17. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    ".yazdıklarımdan limit aşımını-sirküleri çiğnemeyi hoş gördüğüm gibi bir sonuç çıkarılmasın.Sadece gece 3 te hale gitmeyle başlayıp 17-18 saat süren bir av maratonunu tek av limitleriyle değerlendirmemek gerekir bence."

Bu yazdıklarımdan yalnış bir çıkarım yapmışsınız anlaşılan. Hayatım boyunca tek bir avımda limit aşımı yapmadım. Tuttuğum balığı asla satmadım. Bu seneki tatlısu avlarımda yakaladığım bütün balıkları suya iade ettim.

Aslolanın vicdani sirküler olduğunu düşünüyorum. örnek vermek gerekirse benim için sıradan her hafta yapabileceğim bir avın limiti ile 300km yol katedip gideceğim sarozda yapacağım avın limiti farklı olur.

başkasının raporunu kişisel yazışmayla işgal ettiğimiz için kusura bakmayın

18. timuçin

timuçin Timuçin

Favori Kamış:
    Okuma luremania
    Favori Makine:
    Shimano catana
    En İyi Avı:
    Kalkan...
    Senaryoyu kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz. Neden başkasını savunma ihtiyacı duyuyosunuz, Ali Bey benim raporumla ilgili bişey demedi... Benim raporumun da belki onunla ilgili değil ne biliyosun. Bravo size 100 lerce balık tutarak çok güzel iş yaptınız, devam edin olur mu? Ama benim raporumu ve adımı bu kullanmayın lütfen.

19. muratc

muratc murat

Selamlar Timuçin,

1. konu; Senin adını ve raporunu alıntıladım, senin raporunun altına da bu durumu yazdım. Sonradan görüp alınma dedim, Yani arkandan konuşmadım...

2. konu; "Senaryoyu kendiniz yazıp kendiniz oynuyosunuz"
    Hayır, senaryoyu sen yazdın, ben filme çektim. Yazdıklarımı ve senin yazdıklarını bir daha, bir daha oku. Senaryo senin. Benim değil. Ben sizin ufkunuzu açtım sadece. Şurada yalan söylemişsin, abartmışsın dediğin neresi var söyle. Üç aşağı beş yukarı hepsi senin ifadelerin...

3. konu; "Neden başkasını savunma ihtiyacı duyuyosunuz" Ali beyin mi savunmaya ihtiyacı var. Komik olmayalım. Burada yorum yapan herkes bir şekilde birilerinin karşısında, birilerinin de yanında duruyormuş gibi oluyor yorum yazdıkça. Bir insanın anlamak ve hak vermek noktasında başkaca mana aramamak gerek. Aranırsa ben kendi adıma söylüyorum bu bana karşı yapılan art niyetli bir yorumdan öteye gidemez.

4. konu; Ali Bey benim raporumla ilgili bişey demedi... Benim raporumun da belki onunla ilgili değil ne biliyosun.
    Demeyebilir, der belki saygı duymuş sana hak vermiştir, beni ilgilendirmez. Belki de gülüp geçmiştir, bilemem ben onu. Senin raporun onunla ilgili değil belki, nereden bileyim ben, belki yanlış anlaşılma olmuştur. Düzeltirsin anlarız. Ben ona demedim, buna dedim. Ama yazdıklarımı iyice okursan Ali beyi kaldırınca da öyküden mana aynı. Yani benim için fark etmiyor kime yazdığın. Ama açıkla madem kime yazdın...

5.konu; "Bravo size 100 lerce balık tutarak çok güzel iş yaptınız, devam edin olur mu?"
    Madem bana yazıyorsun söyleyeyim 100 lerce değil 1 balık bile tutmadım son 3 ayda. (Şu an yaşadığım yerde deniz olmaması beni etkiledi sanırım)

6.konu; "Ama benim raporumu ve adımı bu kullanmayın lütfen"
    Tamam kullanmam. Sendende o zaman aynı anlayışı ve dürüstlüğü beklerim o zaman.
    "100 Küsür değil, Tek Lüfer İzmit " derken kimsenin adını kullanmadığını iddia edersen anlaşamayız ama. Sen millete laf atıp, raporlarını alıntılarken güzel olan şey sana karşı kullanılınca kötü olmamalı. Çifte standart iyi değil, her konuda olduğu gibi burada da.

Yazdıklarımı iyi düşün, tart, değerlendir bence sonra cevap ver sana tavsiyem. Yazmak için yazma lütfen olurmu???

20. timuçin

timuçin Timuçin

Favori Kamış:
    Okuma luremania
    Favori Makine:
    Shimano catana
    En İyi Avı:
    Kalkan...
    Cevap verecek birşey bulamıyorum maalesef. Gerek de duymuyorum...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.