12 Eylül 2009 Lüfer Alico....

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Alico reis bu havada kısmetini almışsın denizden eli boş gelmemişsin tebrikler yarınki avının bereketli geçmesini dilerim rastgele

2. berkur

berkur şükrü

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 450 BX-G 3 PARÇA
    Favori Makine:
    shımono exage-ryobı epplause-shımono power aero fılegentd.
    En İyi Avı:
    lüfer+palamut.

aliço güzel balıklar havaya rahmen emek vermişsin ve karşılığınıda almışsın.tebrikler daha bereketli avlara ;)

3. denizci

denizci serkan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER 865
    En İyi Avı:
    Lüfer 1.150 kg
    Tebrikler usta bugünkü avın daha bereketli olur inşallah. Rastgele.

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Tebrikler ali abi. Avların bereketli olsun.

5. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Tebrikler abi ellerine sağlık daha nicelerini tutman dileğiyle:)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Kaan ben kullanmam berkleyi ölçerseniz 0,35 i 0,40 gelir 0,5 her zaman ufaktır kutu üstü yazılanlar. bu havada sus tutsun takımı kaldırmasın diye kullanıldı yoksa tercihim herraporda olduğu gibi trabucco T-1 sevgiler.

7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Ali abi bu havada bile kopamamışsın denizden,almışsın balığını,helal olsun ,tebrikler.

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Usta livarına bereket emi :) Yok zamanda patlatıyorsun balığı felç geçirttiriyorsun. Rotan her daim balık olsun RASTGELE...

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Alico reis rastgele,benimde en cok sevdigim yagmurlu havalarda balik tutmaktir,hatta kar yagisi altinda,tabiki senin tekneden avlandigini biliyorum ve karadan av ile ayni sey degil,tebrikler...

10. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Evet usta ben de sizin için meraklanır oldum ta İzmir den. Bu kadar hırs ne olucak diye düşünüyorum hani. Yani amatörüz ticari kaygımız yok demi? nedir bu işin sonu güzel bi havada çıksan daha süper olmaz mı? Neyse top sende.Allah korusun yolunuz açık, balığınız bol olsun.Ama lütfen dikkat.

11. oltacı_

oltacı_

Denizi sevmek, Denizde olmak,

Olta elde balık yakalamak ve neticesinde galibiyetin sevincini yaşamak,
    Yaşam biçimidir.

Kar, Yağmur,Çamur,Poyraz, Lodos dinlemez bu bu aşk ile yanan gönüller.

RASTGELSİN Ali Kaptan Ve Miçosu, rastgelsin.

12. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Teknenden eminsen, motorun teknenin bakımını kendin yaptın, ya da ne yaptırdığının farkındaysan, yağmur-bora olsa ne yazar... Deniz hep keyifli...
    Kimi zaman cilveli, kimi zaman işveli, nazlı... Ama hep bereketli.
    Paylaşım için teşekkürler Reis .

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Aliço kardeşim avın için tebrikler, Gürcan kardeşim İstanbul ile İzmir çok farklı bir iklime sahip , buranın avcıları bu türlü hava şartlarına alışkındır , örneğin ben ve arkadaşım bu seneki yağan ilk büyük karda sabahın ilk saatlerinde baltalimanınında çapari atıyorduk , bazen öyle bir tipi oluyorduki artık gözümüzü bile açamaz vaziyete geliyorduk ha dersenki açık sularda herşey farklıdır sanada katılıyorum fakat Aliço kardeşimiz iki günlük balıkcı olmadığı için kendisi durumu daha iyi bilip karar verebilecek tecrübededir, bu arada senin nezdinde İzmirimizede selam ve saygılar.

14. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Alico abim Maşallah abi İnşallah yarın ilk siftahı açıyorum abi Lüferlerden İsmimi yazıcam :D :D :D

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bugün zannederi ismi yazmana imkan olmadı gibime geliyor. dişini bile değdirmedi ama endeni belli balık yarın öğlenden sonra inşallah....

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın dostum benım daha güzel av gunlerıne inşallah.

ohooooo bırak artık izmaritleri rahat bak zargana diplemeye başlamış yem lazım olacak daha güzel avlar sana olsun inşallah.

Evet şartlar biraz daha zor. takımı topla atla arabaya git olayı maalesef mücadeleye devam şartlarla sağolunuz üstadım.

Hırsmı? Bu bir tutku tamamen. Deniz ve balık tutkusu. Hiçbir kaygımız yok hayatla ilgili. jher zaman güzel hava beklersek. yanarız biz. çünkü bu sürde balık akar gider. takip etmek lazım sürekli. Sağolasın güzel dileklerin için teşekkürler daha güzel avlar inşallah senınle olsun.

hamit ağabey ağzından yine ballar damlıyor Olta elde olduğu sürece balıkçılık var. hayırlısı bakalım inşallah daha güzel avlar gelecek.

Hocam biliyorsunuz bakım ile ilgili çok uğraştık. bu hafta içide en son su pompasını yenıden yaptırdım tornada. impeller lastiklerinde herşeyine kadar yenilendi bakımlarımız tam . ve olmak zorundada;

ÖNEMLİ:denizde marin makinanızın su devir daim pompası arıza yaparsa kırılırsa. çatlarsa ve dervre dışı kalırsa yapmanız gereken acil durum planı:

İlk önce motor hararet yaptırmamak zorundasınız conta yakar. hemen Sintine pompanızı çıkartacaksınız. ve süreli çalışır durumda tutmanız lazım. ki biz 3000 lt lik pompa kullanıyoruz tedbir icabı. Çıkışı Üç çeyrek. ve tabi. motorunuzun da giriş ni bilmeniz lazım bizim motorumunuzda su griş noktası üç çeyrek 3/4
    Sintine pompanızı livara atıyorsunuz ve onun su boşaltma çıkışını da motora bağlıyorsunuz hemen 2 kelepçe değiştiriyoruz arada vegideceğimiz noktaya kadar motorumuzun tatlı suyu tuzlu su ile soğutulmaya devam ediyor.

Pompanın gideceğiniz yere kadar çalışması sorun değil hiçbirşeyde olmaz. ama mtornu yanarsa sonuçları çok ağır olabilir. Aklıma gelmişken faydalı olabilir diye ekliyim bir not olarak buraya. (Livarınız yoksa. suyu dışardan almanız gerekli onun içinde sabit bir parçaya monte ve sıntıne pompasını denize bırakmanız yeterlı olacaktır. Karaya varınca sorun nasıl olsa bir şekilde çözülür.

Sağolasın dostum teşekkürler. denizden korkana denizde birşey olmaz. denize saygı duyan her zaman karşılığını alır hava önemli değil. Denize yapılmaması gereken sadece bana birşey olmaz denilerek cahil cesaretiyle hareket etmektir.

Ah şu lüferler yaz bakalım ismini ama kısaca alpi yaz yoksa epey uzun olacak galiba.....

Sevgiler sağolunuz.....

17. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tebrikler usta, bu haftada güzel bir av olmuş. Maşallah.

18. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler usta,

o yağmuru, rüzgarı yemenin tadı bile başka oltanda lüfer varsa eğer.

cumartesi gece çok kötüydü boğaz suyu. 04.00 a kada hava çok güzeldi ama kilyos'daki selden olsa gerek, bütün gece şiddetli yüzey akıntısıyla beraber özellikle tarabya önlerinden çamur aktı. öbek, öbek otlar, ağaç dalları,

kurşunu dibe oturtmak mümkün olmadı, koylar hariç.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ben de öncelikle, Deniz yeğenimi tebrik etmiş olayım. O olduğu sürece senin avlarının bereketi hiç eksilmez buna inanıyorum. Ustaların ustasıdır O, gözlerinden öperim..

Tadında nice avlara inşallah. Tüm ekibe selamlar, sevgiler.:) ;)

20. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Aliço ustam tebrikler. Bu sene olacak bu iş. Durmak yok devam.

Ben bu hafta gidemedim. Haftaya kısmetse.