12 Haziran 2009 cuma - Taşucu Wahoo avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında avozer tarafından paylaşıldı.

1. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    selam özer kardeş harika balık yakalamışsını tebrikler,

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Harika bir Wahoo,elinize sağlık,devamını dilerim

3. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Teşekkürler...

4. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Sevgili üstad, çok teşekkür ederim...

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Muhtesem bir balik, tebrik ediyorum Sevgili Ozer...

Ancak kesinlikle balik Wahoo degil... Balik uluslar arasi litaraturde spanish Mackarel olarak taninir.Bu spanish mackarel ve ayni familyadan bir kac lasepsiyen yakin tur genel olarak Ceylan olarak Ulkemizde taninmaya basladi.

Ancak su ana kadar sitelerde Ulkemiz sularinda oldugunu bilmeme ragmen daha gercek bir wahoo avi veya resmi gormedim...Wahoo tamamen baska bir baliktir.

Muhtesem ve gercekten evladiyelik bir ani olacak bu ceylani cani gonulden kutluyorum.

Dahasina rast gelsin.

6. simendifer

simendifer Sennur

Ben de hangi yetkili mercii açıklayacak diyordum. :p Bu defa da yazsaydım, taa oralardan kafama bir şeyler fırlatır diye korktum. Gerçi hafiften tüyo vermiştim ama önceki konumuzdan ötürü anlaşılmadı. :):)

Bir de aşağıdaki linki verirsem sanırım daha anlaşılır olacak.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=22813&highlight=wahoo

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Ben artık Mehmet Pekmezci'yi asistanlıktan azil edeceğim :)))

http://www.fishbase.org/Summary/spe...genusname=Scomberomorus&speciesname=commerson

http://www.fishbase.org/Summary/SpeciesSummary.php?id=89

Son düzenleme: 15 Haziran 2009
  8. simendifer

simendifer Sennur

Aman hocam, ondan sonra dır dır başımı yer benim. :p Mehmet'in diline düşeceğime, her daim çaylak öğrenci kalmaya razıyım ben. :p

9. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    İşte büyük ödül ve harika gülümsemelerle resmedilmiş bir mutluluk. Tebrikler. Kalama olayınının önemini hepimiz bir şekilde öğreniyoruz ama çoğumuza kaçan balık için ikinci bir şans doğmuyor, siz çok şanslısınız..

10. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Ozer nihayet almissin canavari tekneye. Bir dahaki sefere kepcende olsun artik, bos yere girme riske :) Tebrikler!!

11. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Valla ben sitede görmüştüm ceylana wahoo dendiğine, denmiyorsa da biz zaten ceylan olarak biliyorduk... Neyse en kısa zamanda Wahoo yakalama çalışmalarına başlıyorum :) :)

12. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Kalama gerçekten önemli ama önemini balığı kaçırarak öğrenmek kötü... Balıkçılığın öğrenme yöntemi deneyim maalesef... Bildiğin bir şeyi bile balığın heyecanı ile uygulayamayabiliyorsun...

13. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Kepçe hala benim teknenin olmazsa olmaz malzemeleri arasına giremedi, her gidişimde unutuyorum.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Üçe kadar yolu var, kaldı bir hakkın. Baraküda tuttun, Iskarmoz çıktı. Wahoo tuttun, Ceylan çıktı. :D

Üçüncüyü de sabırsızlıkla bekliyoruz. Avlarınız öyle bir süreçte devam ediyor ki, bu gidişle korkarım bu seferki balık çalışmaları da apayrı bir balıkla sonuçlanacak. :p :D

Sevgili Özer, dahasına rast gele.:) (Beddua mı ettim şimdi ben?:p )

Son düzenleme: 15 Haziran 2009
  15. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    Karıştırılacak balık kalmadı sanırım. ( Geçmişte de palamut yakaladığımı sanmıştım, yazılı orkinos çıkmıştı..)

16. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Gerçekten güzel bir balık.Keyifli bir av olmuş.Bu cinsleri Taşucu'n da balıkçılarda görüyorum.Her zaman da olmuyor.

17. orfoz33

orfoz33 Mustafa ZAYİM

BU BALIK KESİNLİKLE WAHOODUR ŞİMDİ SİZ KILIÇ BALIĞIDA YOK DİCEKSİNİZ ORKİNOSTA YOK DİCEKSİNİZ AMA BU BALIĞIN YAYILMA ALANI GENİŞ HATTA Bİ ABİMİZ RESİMLERLE WAHOO BALIĞININ RESİMLERLE YAYILIM ALANINI RESMETMİŞ. YANİ SONUÇTA AMAÇ BALIK YAKALAMAK. HA CEYLAN HA WAHOO. BEN İSTERSEM SİLİFKE PALAMUTU DERİM. SİZ HANGİSİNİ ALIRSANIZ ARTIK.

18. simendifer

simendifer Sennur

1 - Öncelikle, mesajlarınızı küçük harfle yazınız. Büyük harf kullanmak internet ortamında bağırmak anlamına gelir.
    2 - Bu balık wahoo değildir, araştırınız. Özellikle de akademisyenler bu konuda ne demiş inceleyiniz. Bu konunun ihtisasını yapmış insanların dediklerini dikkate alın.
    3 - Siz alfabedeki 29 harften istediklerinizi yanyana getirip, bu balığa kendinizce bin tane isim verebilirsiniz, kimsenin de umurunda olmaz. Gerçek olan literatürdeki ismidir ve o da ceylandır.
    4 - Mesajlarınızı yazarken üslubunuza dikkat ediniz.

Son düzenleme: 17 Haziran 2009
  19. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Oyle kesin konusmamak lazim.

.........zaten olmayani varetmek hep insan oglunun hayal gucune bagli bir ozelliktir.

Madem bu balik kesinlikle wahoo diyorsunuz, buyrun ispatlayin.. internette her resmini gordugunuz baligi, benim avladigima benziyor diye ayni ismi kullanirsaniz bu en basta avladiginiz baliga hakaret olur. Sonra bilim adamlarimiza, bu isi dogrusuyla yapanlara, meslek edinmis ve insanlara ogretme cabasinda olan kisilere haksizlik etmis oluyorsunuz.

Siz cipura baligina istavritte diyebilirsiniz, hatta zargana diyin disarda, evinizde, bahcenizde, denizde, balik tutarken vs. ama burada egri oturup dogru konusmakta fayda var.

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    yine mi sen?

Sevgili Mustafa,

Daha önce de ıskarmoz avı konusunda aynı tutumu sergilediniz. İddialarınızı delilleriyle ortaya koymak varken, bağırıp-çağırarak ve bu iddialarınızı daha sonra takip edip temellendirmeden kesip atmanız, bizleri de üzüyor. Lütfen, bu platformun her fikre açık olduğunu -fikirler saygı çerçevesinde ve üslubunca olmalı- ve kişisel/şahsi tutumların kimseye bir şey kazandırmayacağını unutmayalım.:rolleyes: :)

Baracuda’ya Iskarmoz, Wahoo’ya da Ceylan demekle kimseye bir haksızlık yapılmış olmuyor ve de balığı elinden alınmış olmuyor.:D Her halükarda, o balığı yine aynı sevgili üyemiz tutmuş ve iyi niyetle de bizlerle paylaşmıştır. Dahasını da bizlerin beğenisine ve eleştirisine açmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.;) :)

Ayrıca, bu tür tartışmaların değerli konu sahibi arkadaşımızın paylaşımlarında olması bir talihsizlik olsa da, kendisi, gayet anlayışlı ve yine aynı iyi niyetini muhafaza ile meseleye yaklaşmıştır. ;)

Sizin de bir fikriniz olabilir. Bu fikrinizi, yeterli bilgi, belge ve materyalle destekleyen üslubunca paylaşımlarınızı görmek, hepimiz adına daha tatminkar ve sevindirici olacaktır.;) :)