12 Haziran Astana Turna Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Senol_Temur tarafından paylaşıldı.

1. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Herkese merhabalar , Pazar günü sabahtan balığa gitmeyi düşünüyordum ama rüzgar ve bulutlu hava biraz korkuttu boş yere uykusuz kalırım diye .

Öğleden sonra belki rüzgar keser diye gideyim dedim . Arkadaşı arayıp hızlı bir şekilde hazırlanıp Turna avlağına doğru yola çıktık .

Pazar günü olmasına rağmen bulutlu hava ve rüzgardan dolayı kimseler yoktu botla daldık suya ve ilk olarak kamışların arasını yoklayalım dedim kurbağa ile ben iki iğneli ile arkadaşada tek iğneli kurbağayı verdim ve başladık kamışların arasında taramaya . Şiddetli esen rüzgardan dolayı çok zor oluyordu kamışların arasındaki açık alanlarla düşürüp 1 -2 metre suda çekmek .

Kısa bir süre sonra atış yaptığım bir noktada takip oldu ve bir anda sıçradı ama alamadı aynı noktaya 2-3 atış yaptıktan sonra alttan geldiği giibi çaktı kurbağaya . Dibe gitmesine izin vermeden asıldım kamışa ve sarmaya en son kamışa takıldı ve kafası havada ağzı açık durdu yanına yaklaşıp enseden bota aldım delikanlıyı .

Biraz daha yan tarafa doğru atarken yine bir şapırtı ve ufak bir arkadaş kurbağayı yutarken boğazına taktı )) onuda çıkardım ve aldım bota . Daha sonra ki atışlardan bir şey çıkmayınca açığa çıktık ama rüzgar bir türlü tad vermedi duracak gibi de değildi bizde erkenden çıktı avlaktan .

Hava ne kadar inat etsede bizde o kadar inatcıyız balık söz konusu olunca hihi . Herkese bol keyifli avlar dilerim reeling .

Av Yeri : Astana - Kazakistan
    Kamış : Shimano Alivio CX 240 Medium
    Makina : Shimano Exage 3000SRC
    Misina : 0.18 Örgü PowerPro
    Stil : Spining
    Sahte : Slikon
    Hava Durumu : Çok Bulutlu , 22 Derece
    Saat : 15.00 - 17.00
    Tarih : 12 Haziran 2016
    Hedef Balıklar : Trofe Turna

Resimler :

2. AhmetKurt29

AhmetKurt29 Ahmet Kurt

Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Tebrikler Şenol abi ilk balığın dişleri fenaymış :) Rastgele...

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Şenol. Arkadaşına tek iğneli kurbağayı vermen isabet olmuş hihi .
    Daha keyifli avlarınız olsun. :)

4. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    tebrikler senol senin turnalar olmasa turnayi unutucaz bu sene hic turna denk gelmedi nasipte yok demekki bu sene full sudak yayin cikardik turna yok bizim turnalari senmi yakaliyon ne yapiyon :)

5. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Sağolasın Ahmet resimlerdeki tek balık o zaten başka resim çekmedim . Bir gün sende inşallah açar ağzını sayarsın dişleri böyle ))

Eyvallah Abi sağolasın :) . Başka seçenek yoktu ben atarken kamışların içinde o öyle masujm masum duruyordu tek iğneli tek bacaklı kurbağa vardı savaş gazisi al bunu at dedim ne yapayım :D

Teşekkürler Abi , Valla bende sudak tutmayı özledim çok güzel bir avlak var ama uzak baraj gölü gitmeye eriniyorum yoksa çok büyük sudaklar olduğunu biliyorum . Turnalar soğuk yerlere gö ediyorlar herhalde bugün hava 15 derece mesela hihi .