13.06.2010 turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında kovboy tarafından paylaşıldı.

1. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    Yer:ist.
    Hava:hafif bulutlu
    Kullanılan yem:Silikonlar,5.no meps,kaşıklar

Avın hikayesi

Araya açıköğretim sınavları falanda girince yaklaşık dört haftaya yakındır turna avına gidemiyordum.Sınavları falan hallettikten sonra geçen haftada yağmurdan dolayı turnaya gitme işi yatınca bu hafta her ne olursa olsun turnaya gitmek için biraderimle sözleştik.
    Akşamdan tüm malzemeleri elden geçirip araca yerleştirdik sabah erkenden yola çıkmak için herşey hazırdı.Sabah saat 04:30 gibi yolumuzun üstündeki fırındanda sıcacık ekmeklerimizi alıp yola koyulduk.Bizim orada gökyüzünde tek bulut olmayan açık hava avlak bölgesine yaklaştıkça yerini kapalı puslu bir havaya bıraktı. Avlaga vardıgımızda hava iyice kararmışdı sanki yağmur ha başladı ha başlayacak gibiydi.Morelimiz biraz bozulsada hemen ufaktan birşeyler atıştırıp gölde denemeler yapmak için acelece avlanacagımız bölgeye gittik.
    Ben beyaz turna kaşıgıyla denemeler yaparken birader silikon denemeleri yapıyordu.Sazlıklar iyice büyümeye başladıgı için kıyıdan atış iyice zorlaşmıştı buna birde gölün dibindeki otların büyüyüp her atışta kaşıga takılması eklenince turna avı adeta bir ızdıraba dönüşüyordu.
    Fakat bu aksilikler hiçbir zaman bizi yıldırmıyor adeta turna yakalama hevesimizi kamçılıyordu.
    Nitekim büyük bir sazlık kümesinin içinden adeta akrobasi yaparak attıgım kaşıga günün ilk turnası yapışıverdi kısa bir mücadelenin ardından kıyıya sazlıklardan dolayı zorlukla aldıgım turna 41cm lik limit üstü bir turnaydı.
    Bu turna kapanan havadan dolayı bozulan morellerimizide yerine getirmişti birde bunun üstüne hava yavaş yavaş açıp güneş görünmeye başlayınca kamışlarımızı artık daha bir hevesle sallamaya başlamıştık.
    Fakat tam turna yatagı bölgelere attıgımız kaşık ve silikonlara beklenen turnalar birtürlü gelmiyordu.Bizde yerimizi degiştirip biraz daha ileri bir bölgeye gittik ben yine beyaz turna kaşıgıyla denemeler yapıyordum açıga dogru yaptıgım atışlardan hiçbir sonuç alamayınca sazlıkların içine girip o dar bölgede kısa kısa atışlar yapmaya başladım ve günün ikinci turnası bu dar güçlükle kaşık salladıgım bölgeden geldi mesafe kısa oldugu için turnayı hemen kıyıya almakta zorlanmadım.Fakat limit altı bir turnaydı hemen geri salayım dedim ancak uzun zamandır bir turnanın bir kaşıgı böyle yuttugunu görmemiştim üçlü kancanın üç iğneside gırtlaga girmişti çok ugraşmama ragmen kaşıgı çıkartana kadar balık mefta oldu bu yüzden salamadım.
    Daha sonra tekrar yer degiştirdik her gidişimizde turna aldıgımız bölgeye vardık vardık ama nasıl ;otlar o kadar büyümüşki adeta boyumuzu geçiyor.Zorlukla vardıgımız bu bölgede hemen atışlara başladık birader sazlık diplerini yokluyor ben açıga çalışıyorum yaklaşık on atış falan olmuştuki açıga dogru fırlattıgın kaşıga bir vuruş oldu.Bu turna agırlıgına balkılırsa diger iki turnadan büyüktü bundan emindim birazda açıkta oldugu için beni biraz ugraştırdı ama kıyıya almayı başardım digerlerinden iri 53cm lik bir turnaydı.Bu turnadan sonra defalarca yaptıgımız atışalardan hiçbir sonuç alamadık güneşte artık iyiden iyiye kendini gösterip bizi yakmaya başladıgı için avımızı noktalayıp evimizin yolunu tuttuk.Eve giderken yolumuzun üstündeki çeşmede elimizi yüzümüzü yıkayalım dedik ugramaz olaydım adamlar çeşmede birer karış yayın ve sazanları temizlemiş ateşi yakmış mangal yapmaya hazırlanıyorlar.Adamlara neden bu birer karış balıkları hemde yasak mevsimde yakaladınız dedigimde adamla tuhaf tuhaf suratıma bakıp ne ufagı ya koca balık bunlar demezlermi. Ne diyeyim bu insanlıkla alakası olmayan tiplere bilemiyorumki. Baktık laftan anlayacak tipler degil biraz daha konuşsak iş dahada büyüyecek kapışacagız oradan ayrıldık.Bu bölgeye jandarmada hiç gelmiyor defalarca ihbar yaptım tamam diyorlar bölgenin tarifini alıyorlar ne gelen var ne giden

2. fish founder

fish founder Özgür

avlağınız gerçekten güzelmiş,
    ayrıca az,ama öz bir av olmuş,
    paylaşım için teşekkürler,

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yine çok güzel ,detaylı bir turna raporu ile aramızdasın Mesut abi,teşekkürler,tebrikler.

4. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Güzel bir mera güzel balıklar, tebrik ederim.

5. Goldarrow

Goldarrow FATİH ALTINOK

Favori Kamış:
    EUROSTAR CARBON TOLEDO 3.90
    Favori Makine:
    zamanla daha iyisi olacak
    En İyi Avı:
    henüz yok (lüfer 600 gr)(sazan 1 kg)
    aynı dertten şikayetçiyiz

Öncelikle avınız için tebrik ederim.Ellerinize sağlık afiyet olsun şimdiden.yayın ve sazan ile ilgili yazdıklarınızı 2 hafta önce aynı sekılde bende yasadım hatta resımlerını de yayınladım ama malesef.Hemide benım görduklerım 20 tane 2 tanesi suyun dışında 18 tanede suyun içerisinde vardı.İnsanın yüregi yanıyor ama neye care.

6. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

keyif kaçıran unsurlar olsada vatandaşlık görevinizi yapıp uyarmışsınız yapacak birşey yok tebrikler balıksız dönmemişsiniz bu yeter

7. starcraft

starcraft Emre

Favori Kamış:
    Shimano Alivio
    Favori Makine:
    Shimano Stradic FI \ Sedona \ Sienna \
    En İyi Avı:
    Sıraz
    Mesut abi yine ustalığını konuşturmuşsun, tebrik ederim.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hani şapka abicim, şapkasız kovboy mu olurmuş? Eh işte, biraz da öyle olunca böyle oluyor.:eek: :confused:

Tebrik ederim Mesut. Şapkalı, güzel balıklı nice güzel günlere.:)

9. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    teşekkürler Özgür kardeş

teşekkürler Erdem

teşekkürler İbrahim kardeş
    meram gerçekten çok güzeldir

teşekkürler Fatih kardeş

çok sagol Ferhat
    kısmetimizi aldık boş dönmedik

teşekkürler Emre

teşekkürler Nuri abi
    şapkam yanımdaydı merak etme resim çekilirken çıkardım:) :) :)