13.06.2014 kırklareli kayalı barajı avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında genckemo tarafından paylaşıldı.

1. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    Cuma günü mesai bittikten sonra havanın güzel ve rüzgarsız olmasını fırsat bilerek yola çıktım.Amacım iki haftadır kayıp olan levrekleri bulmaktı.18.00 dan 20.30'a kadar süren avımda oltama sadece bir kasna geldi hemen suya iade edildi.Bir tanede tırıvırı yakaladım imha ettim.Sonuçta bu haftada levrekleri bulamadık.Rastladığım amatör balıkçılarda bundan şikayetçiydi.yemli avlanmalarına rağmen çoğu en fazla 2-3 tane levrek alabilmişti.Kışın havaların iyi gitmesi ve baraj debisinin çok düşmesi nedeniyle botla ağ atanların balığı kuruttuğunu geçen sene bu zamanlar çok güzel av yaptıklarını anlattılar.Umarım öyle değildir.:(

http://i62.tinypic.com/i1e3wl.jpg

http://i61.tinypic.com/jjbqc5.jpg

2. moraigne

moraigne Ergün

aynı sorun süloğlunda da var barajın anasını ağlatmışlar belli adam gibi balık tutan yok böyle giderse 3 5 seneye barajlarımız sadece israil sazanı olacak

3. yalcinbasal

yalcinbasal

2011 ve 2012'de spin yöntemiyle çok sayıda iri sayılabilecek(30-37 cm arası) tatlı su levreği yakaladığım gölette geçen sene büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Geçen yaz aynı gölete 5-6 kez gittim spin ile bu avlarda toplasam 5-6 balık ancak yakalamışımdır. Göletin veriminin bu kadar düşüş göstermesi bana normal gelmedi. Zira ülkemizde ağ atılmayan gölet yok desem yeridir. Ancak önemli olan sürdürülebilir avcılıktır. Göletlerde ağ atımı devam ederse maalesef sportif olta balıkçı diye bir şey kalmayacaktır.

4. genckemo

genckemo kemal genç

Favori Kamış:
    okuma v system 240-okuma lure mania 185
    ben balığı yemekten çok tutup iade etmeyi seviyorum.bu gidişle pasaport çıkartıp bulgaristana balık tutmaya gidecem herhalde :(

5. MehmetK

MehmetK Mehmet

geçen sene kayalıdan ben de güzel levrekler çekmiştim. ama bu sene daha çok kefal vuruyor. artık gitmez oldum kayalıya. süloğlunda da sadece sudak vurdu bugüne kadarki denemlerimde. levrek hiç atlamadı sahteme. sanırım trakyadaki göletlerde ve barajlarda levrek nesli azalma eğiliminde. gerçi balık tükenmez belki ama sportif avcılık için keyif vermeye yetmeyecek yoğunluğa düştüğü kesin.