selamlar arkadaşlar , abiler... su seviyesinin düşük olmasını fırsat bilerek 3 gürdür aralıksız devam ettiğim kasna avlarımdan bu sefer mutlu döndüm. geçtiğimiz kış dere yatağı temizlemek için güzelim meralarıma sokulan iş makinaları yüzünden bu sene zevli bi kasna avı yapamamıştım. geçtiğimiz 2 gün saatlerce su içinde yürüyerek mera aramakla geçti.sonunda dün akşam saatlerinde hiç bi şekilde karadan ulaşılamayacak, göbeğe kadar suyun içinde yürüyerek yarım saatte ulaşılan , ağ ve tırıvırı atılması neredeyse imkansız ( 100 metre uçurumdan atmazlarsa tabi ) güzel bi mera buldum. yıkık ağaçlar yosun kümeleri..tam bizim kasnaların sevdiği mekan..biraz dinlendikten sonra vait geldi diyerek tekrar giydim tulumu.. ilk 10-15 dakika tık yokken daha sonra teker teker balıklar gelmeye başladı. yarım saat vuruşlar devam etti ve kesildi. ilk gelen 2 balıgın üstünde ağ yada tırıvırıdan dolayı oluşan izler vardı.maalesef hala insafsızca kullanılıyor.. herkese rastgele.. oltanızdan balık eksik olmasın.. YER : Eskişehir Yakınları YEM: MEPS / Alba Star 3 no kırmızı benekli KAMIŞ : Shimano Nexave 1-11gr 1,40cm MAKİNE : Shimano Exage 3000 MİSİNA: 0,12 örgü misina
teşekkürler. ama şu kasnaların hepsi bi turnanın verdiği zevki veremiyor..malesef buralardada turna yok
sagolun vedat ustam. işallah daha güzellerini sizlerle yapmak nasip olur.. orjinal kasna olsa belki olabilir dicem ama bunlar biraz melez kasna. fazla bi direnci yok. yemi aldığında çekildiği yöne yüzmeye başlıyor. avcıyı farkettiklerinde depara kalkıyo ama en fazla 3-5 metre kalama alıyor. sonra teslim olur kuzu kuzu geliyo. ayrıca teşekkür ederim. korkum yakın zamanda bu balıklarıda bulamamaktır..idk
kamıştan çok memnunum. özellikle suyun içine girerek av yapmak zorundaysanız çok şahane.. kısa ve güçlü ama bi o kadar da hassas. en ufak vuruşları bile hissettiriyor. mepsleri uzağa atma konusu değişken biraz. ama ben en küçük 2 no kullanıyorum. en ağır kullandığım 10 gr. atış yaptığım mesafe 15-20 metre arası. ama 10 gr lık mepsleri dahada uzağa atabiliyor.
Vay aslan hemşerime balıkların en güzeli yakışır bir günde şu kasnaya benide götür elimiz alışsın at çeklere
Canı gönülden tebrik ederim,muhteşem kasnalarının devamını diliyorum.Tabi kendim için de bu ve daha üzeri kasnalar tutmam için dua ediyorum. Rasgele,avın bereketli olsun