13/11/2011 sazan==alabalık avımız

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balıkçı44 tarafından paylaşıldı.

1. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    sazan 8 kg alabalık 3.50 kg
    öncelikle herkese selamlar daha önceden 4 arkadaş pazar günü saat 5:00 gibi balıga gitmeyi planlamıstık ancak çıkan aksilikler sonucu 2 sat süren yolculumuzdan sonra 8:30 da avlagımıza varabildik.. saar 9:15 e kadar oltalar atıldı. ziller takıldı beklemeye başladık yakılan ateşte çayımızı demledik kahvaltımızı yaparken zillerden biri çok yogun bi şekilde çalmaya başladı koştum ve oltayı çekmeye başladım büyük balıgın gelişi bir başka oluyo bi sag bi sol yapa yapa geliyo kıyıya getirdigimde bi hayli yorulmuş olan balıgı aldım. ilerleyen saatlerde 2 tane daha güzel sazan yakaladık ve alabalık avı için iki arkadaş at çek e başladık at çek yaparak 4 adet alabalık 2 adet tatlı su kefali mepsimize takıldı alablalıklardan biri baya yordu beni olta agzına takıldıktan sonra sürekli havalara zıpladı ve çekene kadar bana bi hayli mutluluk verdi hiç istemesek bile karanlıga kalmamak için avımıza son vermek zorunda kaldık herkese iyi avlar dilerim..reeling

[​IMG][/URL

2. kengin

kengin kengin

erkan bey av ve sunum için tebrik ederim.

sakıncası yoksa birşey soracaktım.avlandığınız yerde gökkuşağı alabalığı ve sazan türleri kaç yıldır beraber yaşıyorlar acaba.bir bilginiz varmı.?
    birde alabalıklar yavruluyormu,yani hiç yavru ( küçük ) balık görüyormusunuz.
    cevap verirseniz memnun olurum.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Biz de bugün bunların hayali ile 250 km. yol yapıp, bir vuruş almadan eli boş geri döndük.

Güzel balıklar, hele de gökkuş muhteşem. Tebrik ederim Erkan.:)

4. zeytinn25

zeytinn25 murat

En İyi Avı:
    3.5 kğ 62cm alabalık
    güzel bir av olmuş tebrikler, alabalığa bayıldım çk güzel

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Maşallah güzel balıklar..afiyet olsun ..

6. karetta

karetta okan

hepsi müthiş abi 3 türüde aynı sudan mı aldınız farklı bölgelerdenmi aldınız genelde gökkuşağı kefali kurutuyor

7. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    ÖNCELİKLE TŞK EDERİM YORUMLARINIZ İÇİN TÜM BALIKLAR AYNI BÖLGEDE YAKALANDI YAKINLARDAKİ ÇİFLİKTEN KAÇAN ALABALIKLAR OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM CIVARDAKİ BALIKCILARLA KONUSTUGUMUZDA SUYUN ISISININ ALABALIK ÜREMESİNE ELVERİŞLİ OLMADIGINI YAKALADIGIMIZ BALIKLARIN YUMURTA BIRAKTIGINI FAKAT ÜREME OLMADIGINI ÖGRENDİK AYNI DURUMUN FIRAT NEHRİNDE DE OLDUGUDA SÖYLENİOR SİZCE NE DERECE DOGRUDUR..

8. kengin

kengin kengin

erkan bey.cevap verme nezaketiniz için teşekkür ederim.temkinli cevabınıza cevaben,merak etmeyin düşündüğünüz şey için sormadım.
    gerçekten merak ettiğim konu farklı.gökkuşağı alabalığı tehlikeli ve yavru bırakamayan tür olarak geçiyor.
    sazan türleri ile kaç yıldır beraber yaşadıklarını onun için sordum.birde üreyemiyorsa,avcılar tarafından sürekli yakalanmasına rağmen nasıl hala balık tutulabiliyor.heryıl çiftliklerden balıkmı kaçıyor.veya çiftlik sahipleri heryıl balıkmı bırakıyor ?
    ( şunuda bilmeniz gerekir.yavru bırakamamasının ısıyla alakası yoktur.uygun ortam olmamasıyla alakası vardır.yakaladığınız gökala yaklaşık 8 yaşında,55-60 cm boy 2.5 kg ağırlığı var.)

9. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    ENGİN ABİ BÜYÜK İHİTİMAL ÜREME YAPAMIYOR ÇÜNKÜ ÇIVARDAKİ HERKS ÖYLE SÖYLÜYOR O BÖLGEDEKİ ÇİFLİKLERDEN KAÇIYORDA OLABİLİR.. DAHA ÖNCELERİ DEVLETİN YAVRU BALIGA OLAN TEŞVİKİNİ ALIP BARAJA BIRAKANLAR OLDUGUNU DA Bİ ÇOK KEZ DUYDUK. BENİM YAKALADIGIM YAKLAŞIK 8 YILLIK İSE GEÇEN YILLARDA 4-5 KİLO AGIRLIGINDA Bİ KAÇ TANE YAKALADIK ONLAR ÇOK DAHA YAŞLI OLMALARI GEREKİYOR YANİ 13-15 YIL ÖNCE ORADA ÇİFLİK YOKTU DEVLETİN BIRAKTIGI YAVRUDA YOK.

10. hacımetin

hacımetin metin gurses

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    TEBEN EN500
    En İyi Avı:
    Sazan 7,5 Kg. Turna 55 cm.
    ERKAN BEY TEBRİKLER. AFİYET OLSUN

11. kengin

kengin kengin

erkan cevabın için tekrar teşekkür ederim.
    normal şartlarda 6 yaşında 50 cm - 8 yaşında 60 cm - 11 yaşında 70 cm ( 5 kg ) boya-kg ulaşıyor.fakat bu yaşadığı suya ve beslenme şekline göre ufak değişiklik gösterebilir.yani 9-10 yaşındaki bir balık iyi beslendiği bir ortamda 5 kg ağırlığa ulaşabilir.

kaç yıldır gökala o avlakta net bilgin varmı.

12. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    hmm abi çiflikler 6-7 yıl öncesinde kurulmaya başladı ama ne kadar zamandır orada alabalık var bizde bilemiyoruz ilgin için ben tşk ederim abi

13. kengin

kengin kengin

erkan internetten gökkuşağı alabalığı - çelikbaş diye arattır.ne yakaladığını iyice öğren bence.ne tuttuğunu bilerek tutmak avcıya büyük avantaj sağlar.

benim merak ettiğim 10 yılda sazanlar üstünde baskı kurup,sayılarının azalmasına sebep olup,olmadıkları.vede yavrulayıp yavrulamadıkları.

verdiğin bilgiler ve avların için tekrar tebrik ederim.rastgelsin.

14. dejavus

dejavus utkun

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kaçanlardı en büyüğü
    Tebrik ederim, at-çekle o gökkuşağı alasını yakalamak ne zevk vermiştir ama...

15. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    araştırıyorum engin abi ortalama ömrü 7 yıl diye yazıyor makalalerde ben o yüzden sordum sana ama sen yanlış anladın galiba bölgedeki diger balıklara zarar vermiştir mutlaka çünkü hiç küçük balık yok.

16. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Çok güzel balıklar yakalamışsınız, tebrikler... Nuri Abinin dediği gibi, dün 250 km. yol yapıp eli boş döndük. Her türlü yöntemi de denemiştik: at-çek, dip oltası, şamandıralı, şeytan oltası. Alabalığı ne renk kaşıkla aldınız?

17. kengin

kengin kengin

erkan sanırım şimdi sen yanlış anladın.güzel av yapmışın tebrik ederim.
    zarar verir,bulunduğu yerdeki balıkları yok eder deniyor ama tuttuğun sazanlara ve kasnalara bakarsak pek zarar vermiş görünmüyor.biz bu balığı henüz tam tanımıyoruz.tanımaya uğraşıyorum o yüzden sordum.
    bende samsunda daha yeni yeni bu balığın avcılığını yapıyorum.samsunda gördüğüm kadarıyla yavruluyor.
    buraya bak.boyutlar ve yaş hakkında ne demek istediğimi anlarsın.ülkesine ve suyuna göre değişiklik olabilir.
    http://www.fishing-worldrecords.com/salmons/Oncorhynchus mykiss.html

18. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    korkut abi bizde öyle gidiş geliş 300 km yol yaptık bi hafta sonuda bu taraflara bekleriz abi beraber avlanırız burada küçük balıkkları kendi boyadıgım beyaz üzerine kırmızı noktalı meps ile yakaladım büyük olanı ise turuncu şeritli kasmaster kaşık ile yakaladım büyük alabalık yakalamada kullandıgım en iyi kaşık kasmaster zaten abi geçen ay daha büyük 2 alabalık daha aldım aynı kaşıkla bu yüzden benim benim favori kaşıgım
    tamam engin abi anlaştık sorun yok :thumb:

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Erkan elimde Kastmaster turuncu şeritli bir kaşık mevcut, birkaç kez denedim ancak takip dahi alamadım. Bendeki 3/4 Oz yani yaklaşık 80 gram. Sen kaçlık kullanıyorsun?:)

20. balıkçı44

balıkçı44 erkan

En İyi Avı:
    abi galiba sendeki kaşık baya büyük benim kullandıgım 1/2 14 gr 7 cm olması gerek.