Yer:İst. Hava:Açık güneşli Kullanılan yem:Çeşitli silikonlar,mepsler ve turna kaşıkları AVIN HİKAYESİ İşlerimin yoğunluğundan yaklaşık 1,5 aydan bu yana turna avına gidemiyordum.Bu hafta izinli olmamdan faydalanarak ufak bir turna avı yapalım dedik.Normalde akşam üzeri gidecektik fakat son anda fikir değiştirip sabah erkenden yola koyulduk saat 06:15 gibi gölün kıyısındaydık. Ufaktan birşeyler atıştırdıktan sonra hızlı adımlarla atçek yapacağımız bölgelere ulaştık ve atışlarımıza başladık. Mevsim ,hava,rüzgar,göl on numara turna yakalayamamamız için hiçbir sebep yoktu. Bu heyecanla ve umutla atışlarımızı ilkönce yakın sazlık diplerine ve otluk önlerine ve daha sonra açıklıklara doğru yoğunlaştırdık.Biran önce turna yakalamak için silikonu takma pahasına balığın olabileceği öylesine zor yerlere ve bölgelere atışlar yapıyordumki görmelisiniz, fakat beklenen vuruş birtürlü gelmiyordu. Bu şekilde yaklaşık 1 saat geçti silikondan kaşığa geçtim yine vuruş yok,meps denedim yine yok baktım olacak gibi değil yeniden silikona döndüm. Biraz daha ilerledik sazlığın bol olduğu bir bölgeydi burada gölün kıyısındaki sazlık bölgeye paralel bir atış yaptım ve sazlığın önünden ağır ağır silikonu sarıyordumki günün beklenen ilk vuruşu geldi.Sazlığın önünden zıpkın gibi fırlayan turna silikonu öyle bir kaptıki görmelisiniz kurtulmak için havalada taklalar atsada suda çeşitli aksiyonlar denesene kıyıya alınmaktan kurtulamadı. Yaklaşık 40 cm boylarında bir turnaydı silikonu öylesine yutmuştuki çıkartana kadar silikonda mevta oldu balıkta epey bir hırpalandı. Bu bölgede atışları yoğunlaştırdık ikinci vuruş yine buradan geldi ama bu sefer balık havaya doğru ilk sıçrayışta silikondan kendini kurtarmayı başardı; herhalde silikon ağzına tam oturmamıştı. Avımıza ilerleyerek devam ettik ve resimlerdeki açıklık bölgeye ulaştık burada atışlara başladık burası sığ ve atış alanı geniş bir yerdi ileri geri sağa sola atışlar yaparken güzel bir vuruşta bu bölgeden geldi bu seferki turna suyun üzerine hiç çıkmadan ve fazla direnmeden kıyıya kadar dipten geldi su temiz olduğu için canlı canlı seyrettik ve rahatça kıyıya aldık. Yaklaşık 45cm boylarında bir balıktı silikonu gırtlaga kadar öylesine yutmuştu çok uğraştım çıkarırken. Bu ikinci turna moralleri iyice yerine getirmişti, ama sıcakta kendini iyiden iyiye kendini göstermeye başlamıştı. Biraz daha ilerleyip avı sonlandıralım dedik bu son bölgedede epey bir denemeden tek vuruş geldi oda silikonu tam yutmadığından kendini kurtardı ve hızla uzaklaştı. Sıcak iyice artınca avı burada sonlandırdık günü 4 vuruş iki kaçan turna ve iki yakalanan turnayla kapattık. Herşey gönlünüzce olsun bol trofeli avlar. Minik ziyaretçimiz Birazda balık görelim
Sevgili Mesut ne kadar güzel yerler..su ne kadar berrak..doga ile içiçe..umarım daha iri balıklar gelir oltana.. birde bu iğneyi balıktan çıkartmak için tıbbi malzeme olarak geçen bir pens var.. Hemostatik pens denilir.. ondan bir tane tedarik edersen ömür boyu iğne çıkartma sorununun olmaz..
Teşekkürler Kadem Bence tahriklere kapıl ve turnaya git bu sıralar vuruşlar fena değil Teşekkürler Muvaffak abi Evet avlağım çok güzel temiz bir göl Teşekkürler Şenol Mekanım avlağım çok güzeldir ihşallah ileride bozulmaz Teşekkürler Furkan Teşekkürler Uğraş Beyaz turna yavrusu silikonu ve kafa gövde beyaz uzun kırmızı kuyruklu tek iğneli silikonlardan kullanıyorum Teşekkürler Volkan Bencede ihşallah hep böyle temiz ve sade kalır Teşekkürler Halit Evet avlak güzel harika bir göl Teşekkürler Burak Özlediysen git bir özlem gider haberleri bekliyorum.