14.03.11 Fethiye ilk jigging denemem

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Eren Yılmaz ÇABUK tarafından paylaşıldı.

1. Eren Yılmaz ÇABUK

Eren Yılmaz ÇABUK Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Hepinize çok teşekkür ederim.Size de bol balıklı avlar dilerim.

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Öncelikle tebrikler yanliz bu kuzular 350-450 gr yani bu baliklar normalde haziran sonu ve temmuz aylarinda bu boylara ulasirlar,demek istedigim demekki baliklarin ureme zamanlari iyice degismeye baslamis cunku nisan sonu mayis aylari arasinda ureme yapan baliklardir genelde durum hic hayra alamet degil tebligi hazirlayanlar bu verileri tekrar gözden gecirmeli bence.ben on yildan fazla kuzu baligi tuttum bu aylarda bu boyda kuzu hic görmedim..

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İlk başta daha büyüklerini görmek isteriz, Tebrikler geleceğin Jigçisine.:) :) :)

4. 29519

29519

Tebrik ederim Eren kardeşim güzel bir av olmuş.
    Amaaa hiç bir zaman unutma ki sarı kuyruk yada başka bir ismi ile akya balığı şans bulabildiği takdirde 70 - 80 kg lara kadar çıkan bir balık.

5. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Haklısınız daha ileride bu boydaki sarı kuyrukları geri salmayı düşünüyorum; ancak balıklar küçük de olsa ilk denememde denk gelen talihsizleri suya geri göndermeyi istesem de başaramadım.Daha sonraki avlarda daha özenli olmaya çalışacağım.

6. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Sormak istediğim bir şey var. Akyaların renklerine göre bir cinsiyet farkı mı oluyor acaba? Resimlerdeki kutuda ortada duran balık daha gümüşi ve sırtı siyah renkte, yanındakiler ise daha sarımtrak renklere sahip. Kendimce ortadakinin erkek olabileceğini düşündüm; acaba doğru mu? Değilse de daha önce de dikkatimi çeken ama bir türlü soramadığım bu bariz renk farkının sebebi nedir?

7. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    akyalar yavruluk dönemlerinde sari renkte olurlar bu rengi 300-400 gram arai bir agirliga gelene denk tasirlar,500 gr yaklastikca renkleri gumusu beyaz bir renk alir halk arasinda yavrulara sari kuzu digerlerine beyaz kuzu denir en guzeli surunun yakalanan bir uyeyi veya sahteyi takip ederken surmeli gözleri su yuzeyine kadar takip etmelidir:)yani rengin cinsiyet ile alakasi yoktur bu bir avlanma veya hayatta kalma mucadelesinden oldugunu dusunmekteyim genelde yeni yavrular 5-10 cm boylarindakiler kendileri gibi sari renkte olan tral yavrulari ile beraber avlanirlar, tral yavrularida buyudukce once beyaz sonra 1 kg yaklastikca renkleri siyaha calar bir renk alir.

8. Eren Yılmaz ÇABUK

Favori Kamış:
    Rooney WB Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Spheros 14000
    En İyi Avı:
    Akya
    Ancak bu renklerdeki farklılık büyük boylarda da dikkatimi çekmişti.Aşağıdaki resimlerde 1. ve 2 resimlerdeki sarı kuyruklar renkleri itibariyle 3. sarı kuyruktan farklı gibi geliyor bana.Bu doğal farklılık mıdır?Resimlerdeki site isimleri sorun çıkartmaz umarım.

Son düzenleme: 22 Mart 2011
  9. sulhi yücel

sulhi yücel sulhi yücel

Favori Kamış:
    RODER/ST/4204
    En İyi Avı:
    2/kilo turna.
    eren paylaşım için teşekkürler ama dikkatimi çekti o an yaşadığın heyecan yazına bile yansımış devamını bekliyoruz inş.

10. ESER BABAOĞLU

ESER BABAOĞLU ESER

Favori Kamış:
    REMİXSON MASTER 4 MT
    Favori Makine:
    REMİXSON MAGNUM 6000
    Tebrikler Kardeşim.

11. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    birinci resim memleketim alanyadan onurun vurdugu akya.bir ve iki nolu resimler de baliklarin sudan yeni ciktigi ve vuruldugunu görebilirsin renklerdeki canliligin sebebi budur sudaki asil renkleri en yakin halleri görunmekte 3. resimde ise baligin uzun sure önce vuruldugu görulmekte bu yuzden rengi o sekilde 1 ve 2. resimde aradan 1-2 saat sonra o rengi alir.bir gun Lambuka avlarsan anlarsin bu olayi lambuka su icinde harika mavi sari renkleri vardir ne zamanki sudan cikarirsin ve ölur tum ahankini kaybeder...

12. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    tebrikler eren avlarının devamı dileği ile sınavında sana başarılar...

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hazır Seni yakalamışken, görünmüyorsun ne yapayım, hepten kayboldun ya abicim selam niyetine bir de şu alıntıdan hareketle türlerini yorumlayıver Musticiğim.:)

14. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    Selam abi is guc yasam derken pek zamanim olmuyor hobiye ayiracak artik saat sabahin 5:30 ise gitcem dusun:( resimdeki baliklar dogru isimleri tasiyorlar bu izim karisikligi hep oluyor konuda baliklarda sarikuyruk yani halk arasinda kuzu,akya muhabbeti halk arasinda kuzunun buyuyunce aldigi gumusi beyaz renkten ve sari renkten bu renge gecmesinden kaynaklaniyor önce sari kuzu sonra akya denir ama akya aslinda vermis oldugunuz resimdeki ilk balik olan halk arasindaki adi,yaladerma,ciplak,tuysuz,catal kuyruk olarak adlandirilir,sari kuyruklar genelde 5-50 mt derinlerde gezerken kiyiya eger suru olarak toplkanmis balik varsa o zaman iner ve saldirirlar ama bu akya genelde hep kiyi boyu turlar ve ne görurse saldirir.akdeniz kiyisi alanyada 90 larin sonunda ilk tanistim bu hayvanla o zamana kadar hic görmedim 1-2 sene tutmayan balikci kalmadi sonra bir kayboldu pir kayboldu artik nadiren denk geliyor...

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Akıllı balık. Anladı "burada bana ekmek yok," hatta "canpazarına düştüm" diye ve terk-i diyar eyledi.:eek:

Kardeş kendine iyi bak. Muhterem eşine, gül yüzlü çocuklarına, tüm ailene selamlar.;)