14.05.2008 K.çekmece/İST - KEFAL

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında shark26 tarafından paylaşıldı.

1. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    bu sabah denize istavrite gitmeyi düşünerek tekneye gittiğimde akıntının içeriye doğru aktığını ve deniz suyunun göle girdiğini görünce kefal yakalamaya karar verdim. kefalleri çarpma tekniğiyle yakaladım.

herkese rastgele

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bu çarpma tekniği kulağıma pek hoş gelmedi ama...Zamanında baya bi tartışma olmuştu etiği ile ilgili.Bana uymaz..

3. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    zamanında olan tartışmayı okumuştum. ama düşünüldüğü gibi yaralandıktan sonra o yaral kefal ölüyor denilmişti. aslında hiçte öyle denildiği gibi değil. öyle birşey oluyorki bazen yakalayıp kaçırdığımız balığı bi hafta sonra balık sürüsüyle gezindiğini görebiliyoruz. kefal balığında ölümcül yaralar başından yakalandığı zaman gerçekleşiyor.başına isabet eden çarpma eğer çıkarsa zaten biyere kaçamaz olduğu yerde yuvarlak yaparak ölür. onuda alabilirsiniz. düşünüldüğü gibi değil yani.

4. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    slm.inşallah bir gün bizi de davet edersiniz barış abi
    şöle 2-3 kişi güzel bir organizasyon yapar keyifli bir av gerçekleştiririz
    inşallah
    kefal harika
    ellerinize ve emeğinize sağlık

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Kaçırılılan balık bir hafta sonra nasıl tanınır ben anlayamadım.Bir de çarpma bu neresine geleceği belli olmuyor.Başına da gelebilir kuyruğuna da.Başı öldürür kuyruğu yaşatır gibi bir mantık yanlış olur.Tekirdağa gittiğim bir sene limandan kefale atıyordum.Yöreden yöreye av tekniği değişiklik gösteriyor haliyle balıklarında alışık olduğu beslenme yöntemi var.Her neyse yanımdaki delikanlı yarım saattte 20 kefal yakaladı.Neredeyse at çek yapıyor.Ben ayni yöntemi denedim ama gözümün önünde dolanan kefalleri yakalayamadım.Çantamda kıyıdan midye çıkarmak maksadı ile taşıdığım çarpmam vardı.Öyle çoktular ki kesinlikle birine ikisine denk getirip alırdım dışarı.Ama o zaman amatör ruh olurmuydu bilemem.Bakın geçen seneden beri oraya gidebilmek için sabırsızlanıyorum.Yakalayamadığım kefalleri alabilirmiyim düşüncesi ile.Ama çarpma kullansaydım ayni heyecanı yakalayamazdım.Anlatmak istediğim budur.

6. semih91

semih91 Semih

Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Katılıyorum sana Barış abi o amatör ruhu yakalayamadıktan sonra çok balık yakalamışım neye yarar.

7. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Barış Abi tebrikler güzel bi av olmuş

8. themad2

themad2 Serdar

Tebrikler güzel av olmuş.
    Unkapanı köprüsündeydim geçenlerde 2.5 saat boşa olta salladım gelen giden yok tam eve dönerken bi baktı herkez kefal alıyor..Çıkardım takımı bir attım 2 tane kefal 1 saate 4 kilo kefal aldım:)
    Bir abim sabahın 7 sinden beri attıgını syledi ve abartısız bir şekilde 20 kilo balıkla beraber evine döndü benimkilerle beraber24 kilo oldu tabi:)
    Kefalin temizlenmesi ve pişirilmesi zahmetliymiş ben ne temizlemeyi nede yapmayı biliyordum bolşa eve getirmedim adama verdim 4 kiloyu..

9. anil_280

anil_280

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.4 kilo levrek
    Ben çarpma tekniğini sadece küçük canlı yemlik kupez yakalamak için kullanıyorum. Bu konuda iddialıyım. Amaç yemelik değil yemlik. O kadar nazik çarpma kullanıyorum ki balıklar saatlerce canlı kalıyor.:p . Bir keresinde küçük bir çocuğun elinden çarpma oltasını isteyip "1 yemlik versene " deyip aynı yemle 10-15 balık yakalamıştım, çocuk sıkılıp "abi yeter artık ver" demişti.:D
    Ama bu teknik gerçekten zararlı olabiliyor. Tam bir tartışma konusu.

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    biz zamanında bu konuda çok tartıştık bir sonuca varamadık bence kimsede tartışmasın;)
    ellerine sağlık barış kardeş güzel bir gün geçirmişsin:)

11. Suatreis

Suatreis

Bu konuda ne yazık ki söyleyecek çok az şey var....İlginç bir öngörünün tespit şeklinde belirtildiği ve Mecaz-i mürselin kullanıldığı bir paragraf olduğunu zannediyorum.

Senin "abim" dediğin kişi senin kardeşlik hakkını çiğnemekte ve sen bunun farkında olmadan övünülecek bir durum olduğunu belirmektesin. Amatör balıkçılık konusunda belirli bir yasal mevzuat var, sadece yasaklama ve baskı oluşturma amacı ile yapılmış bir yasa değil. Bu yasa senin "o" abin yaşına geldiğinde balık avlayabilmen için hazırlanmıştır. Burada konudan direkt olarak bahsetmeyeceğim, 1/2 nolu tebliği incelediğinde ne demek istediğimi anlayacak ve hatta daha fazlasınıda öğrenmiş olacaksın.;)

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    güzel av tebrikler

13. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    K.Çekmece'den alınan kefallerin kokusu nasıl??
    Yenilebilir derecede sağlıklı mıdır acaba??

14. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    evet Namık övünülecek bişey. kendimle gurur duyuyorum. hayatınızda kaç kere çarpmayla balık yakaladınızda balığın ölüp ölmediği hakkında yorum yapıyorsunuz. eğer bu çarpma ile avcılık zararlı olsaydı sirkülerde yasak olduğunu belirtirlerdi. ve bunu biz çocukluğumuzdan beri yappıyoruz hatta bizim babalarımız bile bu çarpma avını çocukluklarında yapıyorlarmış. zevkine doyum olmuyor

15. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    sağlıklı mis gibi yapmasını bilirsen ama

16. istanbulteam

istanbulteam Alparslan Altan

Favori Kamış:
    Yasal olan tüm oltalar
    En İyi Avı:
    96 adet istavrit
    Benim bildiğim bu kefal kendi pisliğini yiyor nasıl mis oluyor ...

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Çarpma ile balık avlamasak bile kafasına gözüne veya her hangi bir yerine çarpma değdiğinde yaralandığı açıktır.Sonra avlanırken çarpma ile balık avlayanlara çok tanık olduk.Bir konu hakkında yorum yapabilmek için bazı durumlarda o işi yapmamız gerekmez.Kendi ustalığınız ile doğru iğne büyüklüğü,doğru yem ve doğru tasmalama zamanı ile yani ustalığınızla avlanmayı denerseniz daha da zevk alacağınıza eminim (eliniz boş dönse bile).Ama çarpma da rast gele asılıyor ve nereye denk gelirse gelsin balığı yakalıyor veya yaralıyorsunuz.

18. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    sevgili barış daha önce aynı benzer konu açılmış ve tartışılmıştı ama arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu böyle bir avlanma şeklini etik bulmamışlardı sanırım sana küçüçük bir örnek vereyim nasıl elimiz kesildiğinde hemen mikrop kapmasın diye pansuman yaparız önlemini almaya çalışırız yeri gelir yara derinse dikiş attırırız yada savunmasız yaralı bir insana zarar vermek çok kolaydır çünkü kendini pek fazla savunamaz yaraladığın bir kefalde savunmasız bir insan gibidir ya bakteri kapıp ölür yada başka balıklara yem olur sanırım anladığım kadarıyla sen bu avlanma şeklinden zevk alıyorsun o zaman sana bol zevkli ve bereketli avlar dilerim kardeşim;)

19. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    kefal kendi pisliğini değil lağam ağızlarında daha çok olur. ama bizim burdakiler lağam ağzında değil normal derede geziniyor. hiç bir balık kendi pisliğini yemez. aklında olsun

20. hey26

hey26 hasan erol yetilmezer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    2,400 gr sazan ve 1,700gr fangri
    Kusura bakmayın,çarpma işi banada ters geliyor,mantarlı olta zevki daha iyi,bana göre:) . Tenkit etmek için yazmadım,sadece heyecan meselesi,selamlar.