Arkadaşlar,bu gün işlerimi erken bitirerek,hem avlağımı ziyaret etmek hemde kısa süre olta atıp keyif yapmak üzere dün yakaldığım balıkların büyük boylarını tutabilmek amacı ile akşam hazırladığım 5 adet 1 no iğneli idamlık takımı, mısır küspesine takarak suyla buluşturdum 1.5 satte bu türün son boy limiti sayılacak 3 balık alarak,avı bitirdim.Hepinize rastgele
Bu balıklar ,havuz balığı,(israil sazanı)ekolojik zararlı balıklar listesinde carassius carassius. Oltaciyiz.biz adresinden incelenebilir.
Evet,mümkün olduğu kadar tutulması lazım,bazı yörelerde geçim kaynağı ve sazan ile aynı merayı paylaştığından yasağı olmamasına kaşın,sazan tutulmasın diye yasak Bende gizli avlıyorum,ama avıda son derece keyifsiz göle katkımız olsun
Evet bende iznikliyim herkes öyle söylüyor.Tamamen kökü kurutulması gereken bir balıkmış.4-5 sene önde göle bırakmışlar diye duydum
Tilapya azmaniyla ilgili konuyu okuyunuz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=69&page=4&highlight=yayin lutfen bu linkde bahsi gecen tilapya azmaniyla ilgili degrli ogretmenlerimizin hazirladigi paylasimlari okuyunuz.
Sevgili arkadasim "sipsak aninda goruntu' diyorsun. Sizden ozellikle bu baliktan olabildigince tutup salmamanizi rica edecegim. Sanirim bu balik ogretmenlerimiz Tarik ve Yakup Beylerin bahsettigi baliklar.Degerli paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.
iznikli balıkçıların hepsi ağlarını salsalar göle ve toplarken israilleri sudan alıp diğer türleri geri bıraksalar,bu böyle birkaç hafta devam etse nasıl olur acaba ,kökü kurumaz ama genede israil sazanı denen illeti azaltmış olmazlarmı?
O bölgenin insanları israil sazanına pek rağbet etmiyor ondan yoksa şimdiye kadar çoktan yok olma aşamasına gelmişti ben orada balık yakaladığım için buna tanık oldum.
Evet mecbur kaldıklarında alıyorlar.Misafir meselesi yani zaten iznik gölünde yayın & Sazan bulunur Ama gümüş balığının tadına diyecek yok
Evet biliyorum orada narlıca köyü var orada bir yeğenim oturuyor oralara çok giderim ve balık yakalarım.
Evet abi var ben öyle düşünüyorumki o taraflarda balık daha çoktur ama yakında kurulan fabrikalarda işi batırdı
arkadaşım iyi güzel tutmuşsun israil sazanını ama bu balığı yemen için yanında bayabi zeytinyağ bi adet firitöz gibi tava ve mısır unu taşımalısın yoksa yenmez nalet hayvan çok kılçıklı.he bide sakın öldü zanndipte ayrılma başından ben buzdolabına koydum 4 saat sonra baktım halen zıplayıp duuyordu..yaaaaaa