14/06 Kuşadası Mercan avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında geneben tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    ,

Teşekkürler kardeşim bende Rauf abiyi düşündüm hep 75 mt balık çekmek gerçekten zahmetli tabi el oltası kullandığımız için :)

Sağol Noyan elimden geldiği kadarını göstermek istedim ben teşekkür ederim
    yvallah Onur dahası size rastgelsin

:D Bende dedim Ali abi bizi unutmuş heralde abi hazırız ne zaman olursa org. için ;)

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkürler

Gelir abi gelir size de rastgelir sağolun :)

Sağolasın Fatih kardeşim teşekkürler.

3. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşkkürler abla malesef küçük olanları geri salma lüksü yok çünkü bunlara patlakgöz denmesinin sebebi derinden geldiklerinden sudan çıktıklarında gözleri o kadar büyümüş oluyor ki yuvalarından çıkmış gibi gözüküyor ve geri salınma durumu olamıyor tek üzücü yanı bu . O yüzden büyük iğne kullanıyorum ama küçük denk geldiği de oluyor.:(

Siz Bodrum dayken ben çalışıyordum abi D: Ben c.tesi gittim ava o zaman boşluğum vardı teşekkür ederim sağolasın :)

Teşekkürler Sedat umarım dahası size rastgelir.

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sağol usta bilerek koydum bu fotoğrafı gerçekten çok güzel bir tekne ve çok kullanışlı . Stadyum koltukları monte edilmiş balık tutarken rahat oturmak ve sırtını dayama lüksüne erişmek süper her koltuğun minderide var. Ayrıca teknenin ortasının boş olması hareket kabiliyetini artırıyor sonradan yem kesmek için ortaya enlemesine tahta yapılmış hemen önünde yemlerini kesip hazırlayabiliyorsun. Ön tarafta görülen sarı top çapaya takılı ve çapa çekme derdini bitirmiş durumda yer değiştirirken bile çapa çekilmeden hareket edilip yeni avlakta tekrar çapa kendi dibe iniyor. her koltuğun altı dolap ve eşya koyabiliyorsun ayrıca ön tarfın altıda boş ve gerekli olan bütün malzemeler orada can yeleği vs. Ve ön taraftaki tente kapandığı zaman küçük bir kamara oluyor arka taraftaki tenteyi kapattığın zaman ise üst tarafı kapatıyor bunlara artı olarak normal şemsiyede kolaylık olsun diye konulmuş.:D Orjinal bir tekne balıkçı teknesi almak isteyenler için ideal bence.;)

Balıklar ise evet elimizden geldiği kadarı mercan avı oldu teşekkürler :D:D

5. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Aslında videosunu çekeceğim daha sonra ama biraz anlatayım çapa atılırken çapa ipi bu topun ucunda olan delikten geçiriliyor ve çapa atılıyor ilk atılırken. Daha sonra top su üzerinde teknenin önünde duruyor çapa dipte takılı ne zaman hareket edilecek topa doğru hareket ediliyor ve top denizin etkisiyle suda takılıyor delikten çapa ipi hareket ederek tekneyi takip ediyor , çapada topa doğru su üstüne çıkıyor. Sonra çapa topa takılınca top su üstünde tekneyi takip ediyor ve devam ediyorsunuz işte 70 metre arkadan topla birlikte çapa sizi takip ediyor. Yeni avlağa geldiğinizde tekneyle topa doğru hareket ediyorsunuz ve topa takılı çapayı eğer kendi kurtulmazsa çünkü zincir topun deliğinden kolayca kaymıyor bazen iktiriyorsunuz ve çapa dibe doğru gidiyor bazen kendisi siz çapaya doğru giderken dibe doğru hareket ettiğide oluyor ve tekrar kertereze oturuyorsunuz . Anlatabildim umarım dediğim gibi sonra videosunuda ekliyeceğim ;) Ayrıca toplanırkende aynı sistemi kullanıp ipi kolaycana sarıyorsunuz ve topla birlikte , topa takılı olan çapayı alıyorsunuz tekneye.:) Bu kadar orjinal bir sistem :D

6. furumar

furumar ali

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.750 Gr aynalı sazan
    sevgili Aşkın çok güzel av olmuş tebrikler

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Usta bu hafta sonu hava izin verirse gene gideceğim videosunu çekip koyacağım tam anlaşılacak o zaman ;)

8. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Ali dahası size rastgelsin.

9. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Güzell balıklar.Şansınız hep böoyle bol olsun

10. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Eyvallah Burak inşallah deiğin gibi şansımız olur rastgele:)