14.11.2010 Turna Avı / Susurluk

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında bahti88 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    İyi akşamlar balikavi.net sakinleri. Uzun süredir balığa çıkamadığımdan dolayı iyice kederlenmiştim. Av raporlarını okuyarak kendimi tatmin ediyordum; ama tatlı su avı düşkünü olarak raporların az gelmesi de beni üzüyordu. Gideceğim gölet bir dağ köyündeydi ve evime 15 km. uzaklıktaydı. Arkadaşlarımla birlikte gitmeyi planlamıştık ama malesef müsait değillerdi. Köye yalnızca saat 15:00'da otobüs kalkıyordu ve o saatte gidip bana sadece 1 saat kalacaktı. Peki bu 1 saatlik vakit doğayla uzun süre başbaşa kalamamış, stres topuna dönmüş birine ne kadar yetebilirdi ki?. Gözümü kararttım, yürüyerek gitmeye karar verdim. Sabahın 8'inde biri denk gelse bari diye dua ederken 20 dakikalık yürüyüşten sonra bir araba yanaştı, gideceğim köye gittiğini ve beni götürebileceğini söyledi. Kedi gibi 4 ayak üstüne düştüm. :D Sağolsun amca beni köye kadar bıraktı, köyden gölete yürüdüm ve eskiden araçla gittiğim göletin diğer ucuna değil, köye yakın kısmına gittim. Su seviyesi son yağışlarla birlikte aşırı yükselmişti ve su çok bulanıktı. Muhtelif sahtelerle, silikonlarla, kaşıklarla denemeler yapmama rağmen ne gelen vardı, ne giden. Tek kısmetsiz ben değildim, benden önce gelenlerde eli boş dönüyorlardı. Saat 10:30 olmuştu, göleti dolanarak karşıya geçmeye kadar verdim. Göletin yapısı itibariyle yine bayağı yol yürümek zorundaydım. Buğday ekimi yapan çiftçilerin tezekli tarlalarından geçerek asıl yerime vardım. Bu arada bugüne dek hiç görmediğim güzellikte kuşlar ve ilginç kertenkeleler gördüm. Rabbim hepsini ayrı güzel yaratmış. En yakın zamanda bir fotoğraf makinesi edinmem gerekiyor. Tabi yine ağaç ve sazlardan fırsat buldukça atış yaparak yol almıştım. Yeni aldığım Strike-Pro'nun sahtelerinin üzerinde duruyordum. Çılgın kurbağanın yüzüşüne hayran kaldım. Diğer sahtem ise Strike-Pro Flex EG-056AL. Ah bir de ben doğru düzgün kullanabilseydim! Sahtenin önünde tel kullanıyordum, çoğu atışımda iğneleri ya kendine dolandı ya da tele. Teli çıkardım ve misinayı direk sahteye bağladım, sonuç yine hüsran. Bu konuda bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum. Saat 12 civarı yine çılgın kurbağayla denemelere devam ederken 1,5 metre kadar önümde kurbağayı takip eden turnayı gördüm. Sarmaya devam etsem otlara takılacaktı, hemen sağ tarafa doğru çektim kurbağayı ve turna hamleyi yaptı. Balığı yoracak zaman değildi, şimdiye dek hiç kepçe kullanmadım ve hiç balık kaçırmadım, çok kısa bir mücadeleden sonra karaya aldım balığı, iğneleri çıkarmama gerek kalmadı kendisi kurtuldu ama çok şükür karadayken. Turnanın kıyıya yanaştığındaki dönüşleri o kadar etkileyici ki, adrenalin fırtınası yaşamak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. :) Gün boyunca o kadar balık tutmaya gelen oldu, benim haricimde bir kişi daha turna yakalayabildi. Akşam ezanı okunup karanlık çökünceye kadar atışlarımı sürdürdüm ama nafile. 8-9 saatlik emeğin karşılığında 1 balıkla dönüş yoluna koyuldum. Arkadaşım askerden dağıtım iznine bugün gelmiş, ben gelir alırım seni deyince bir kez daha 4 ayak üstüne düştüm. :D Karanlıkta bir kaç km. yürüyerek köye vardım. Meydandaki kahvenin bahçesine oturdum. Köyün büyükleriyle tatlı bir sohbet ortamı hemen kurulmuştu arkadaşımın gelmesini beklerken. Hiç çay sevmeyen ben muhabbet eşliğinde 3 bardak çayı içivermişim. Dijital fotoğraf makinemin olmadığını daha önce belirtmiştim, malesef telefonumun kamerası da yok, o yüzden evde webcam ile kötü de olsa 1-2 fotoğraf eklemek istedim, fotoğrafsız rapor çok yalın oluyor. Avlakta çekilen fotoğraf daha samimi oluyor, evde çekilen gibi soğuk olmuyor ama elimden bu kadarı geldi. İlgilenenler için sahtelerin linklerini vereyim ve ilk kez kullanıp çok memnun kaldığım misinadan da bahsedeyim. Lineaeffe'nin misinaları indirime girmişti, 4 küsür liraya 200 metre 0,29'luk one touch modelini aldım ve memnun kaldım, tavsiye ederim. Yumuşak ve hafızasız. Linkler ve fotoğraflar:

http://www.avmarketi.com/asp/product/3251/STRIKE-PRO-EG-097A-4-5CM RENK: A02AE

http://www.avmarketi.com/asp/product/3237/STRIKE-PRO-FLEX-EG-056AL-SUNI-BALIK-10CM RENK: 010A

Turna 57 cm. uzunluğunda 1 kg. 100 gr. ağırlığında. Daha önceden tuttuğum rekorum olan turna ise 58 cm. ve 1 kg 150 gr.'dı. İnşallah kendi rekorumu başka bir avda kırabilirim. :)

Son düzenleme: 14 Kasım 2010
  2. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    bahtiyar eline gönlüne sağlık balık için yürümeyi bile göze alabiliyorsun hemde 15 km gittiğin avlağa bende bayramda gideceğim umarım o zamana kadar su biraz durulur.

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Yorumun için teşekkürler abicim. O araba denk gelmeyebilirdi, yavaş yavaş 2-3 saatte giderdim, bu benim için kayıp olmazdı, hatta belki kilo verirdim. :D Şaka bir yana, özellikle büyük şehirlerde o kadar monotonlaşıyoruz ki, doğal ortamlardan ayrı ve sıradan geçen günlerin acısını ne pahasına olursa olsun çıkarmak istiyoruz aslında. :)

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    tebrik ederim bahtiyar. İyi bi balık yakalamışsın.. Şu turnayı avlamayı bende çok istiyorum ama Çorum'da yok..

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Serhat. Susurluk'ta çok fazla gölet ve akarsu var ama turna sadece bir gölette, bir de yanılmıyorsam Karadere'nin bir kolunda bulunmakta. Çorumda turna yok diye üzülme, bizde de sudak yok. :p

6. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Ellerine sağlık Bahtiyar. Uzun bir aradan sonra turna raporu görebildik. Turna tutan herşeyi göze alıyor. Malzemelerle uzunca bir yolu yürümeyi dahi. Bende zaman zaman deniyorum fakat son yağmurlardan sonra su iyice bulanıklaştı ve takip almak zor oluyor. Eğer yağmursuz bir kaç gün daha geçerse bu fırsatlar değerlendirilebilir. Avların daim paylaşımının kesintisiz olması dileğiyle.

7. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Teşekkürler Emrah. :) Döner kaşıkla denedim, beyaz, fosfor yeşili, kahverengi silikonla denedim, bir sahtede olması gereken her rengi denedim. Toby kaşıktan düz kaşığa, en S bükümlüsünden en süslüsüne, gümüş, ve bakır rengi kaşıklara kadar denemediğim tür kalmadı. 8-9 saat boyunca tek takip ve tek av.

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Bahtiyar tebrik ederim kardesim.
    Yazilarin oyle orjinal ki fotograf makinanin olmayisini ve avlak yerinde cekememis olmani kapatti gercekten . Cok orjinal bir rapor.Cok begendim.Koy ortaminda bambaska oluyor balikavi gercekten ;)
    Insallah devamini getirirsin ve insallah kendi rekorunu ezip gecersin.
    Can-i gonulden rastgele ;)
    Haaa!Birde ; sakin uzulme 9 saatte 1 balik cekebildim diye.Bulanik suda turna gibi bir baligi yakalamak cok zor bence.Daha once benimde turna avi maceralarim var.

9. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Sağolasın abim güzel yorumun için. Sorun bir balık olması da değil aslında. 15 Aralık'ta turna sezonu kapanıyor. Yani nisan ayına kadar turna yok. Bu da demek oluyor ki bu benim bu seneki son avımdı, üzüldüğüm nokta bu. Dönem arası tatilinde derslerden başımı kaldırabilirsem sazan ve yayın avlarıyla kendimizi avuturuz biz de. :) Gel de seneye birlikte turnaya gidelim. :D

10. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Cok guzel bir turna yakalamissin Bahtiyar.
    tebrik ederim oncelikle,tekte olsa onca saat bekledikten sonra odulendirilmissin.
    Temmenim birdahaki sefere rekorunu kirmaktir.

Bunuda sezon kapandiktan sonra tekrar acildiginda kiracagini dusunuyorum.

11. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Teşekkürler abicim, Nisan ayına artık kısmetse. :) Bayramın mübarek olsun.

12. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Serhat Merak etme bulduk bi çaresini 7 belanın gölete turna salmışlar :D büyüsün bizde tutarız 7 bela bize bişey demez :D

Tebrik ederim güzel av olmuş avınız Daim olsun

13. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Sağolasın Sezai. Bizim buralara da sudak salsalar bari :D Ödeşirdik :)

14. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Bahtiyar. Turnayı gözünden vurmuşsun.

15. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Teşekkürler abicim, iyi bayramlar. :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yakışıklı turna çektiğin zahmete değmiş. Tebrik ederim Bahtiyar. Nice gönlünce avlara rastgelsin.:)

17. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    Allah razı olsun abicim, gönlündeki yayın da sana rastgelir inşallah. Bayramın mübarek olsun, ellerinden öperim. :)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim. Ben de senin gözlerinden öperim. Bu foto da bayram hediyen, harçlık niyetine. Sıcak semaver çayı, yanında da bir tabak kar.:p

19. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:

Abi kara bayılırım, bu bayram aldığım en güzel hediye. :)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Borçlandırdın beni Bahticiğim.:)

Bu da kıyısında o semaverin kurulduğu muhteşem avlağımız.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.