Cumartesi günü eniştemle beraber Kırklareli barajına ava gitmeye karar verdik.Saat14.30 da avlaktaydık.Daha önce barajın hep karşı tarafında avlanmıştım.Eniştem yemli (solucan) takımla avlandı ama balıklar solucana itibar etmediler.Bende yeni merada yaklaşık iki saat gezerek çeşitli sahte ve kaşık denedim.Ama nasibimizi dönmeye yakın aldım. iki adet, biri 35 cm diğeride 26 cm.Saat 17.00 da avı sonlandırıp dönüş yolunu tuttuk.
tebrikler kemal, bu zamanda hala sahteyle balık alabiliyor olmanız çok güzel, aslında yemli zamanı ama, arkadaşının sanşı yokmuş sanırım.
bir kaç haftadır burada yemli takımla avlanan arkadaşlar pek verim alamadı.gerçi 3-4 saatlik bir zaman yemli için yeterli olurmu bilmem.
aslında yeterli olur, bulunduğunuz avlağı göz önünde bulundurursak. ben yemli avında, uzak atışla gezer kurşunlu dip oltası tavsiye ederim, yem canlı kurbağa.
Güzel av Kemal bey tebrik ederim, sahte ile yıl boyu kasna alınabildiğine dair bir gösterge daha oldu bu raporunuz..
çılgın kurbağalar vuruş almayınca rapala'nın bu biraz daha derine dalan modelini denedim.Sanırım balıklar avını derinde bekliyor bu aylarda
AZMİN ZAFERİ Kemal Bey merhaba.Maşaallah , büyük bir azimle 2 adet kasna'yı rapala ile tavlamayı başarmışsınız.Bu zamanda , tebrikler.Kullanmış olduğunuz derin dalarlı rapalanızın marka , model ve renk numarasını gönderirseniz , çok çok memnun olurum.Sizce sakıncası yoksa tabi.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan Kırklareli'nin Usta Rapala Balıkçı'sı Kemal Bey'e kucak dolusu selâmlar.Hoşçakalın , şen kalın...ERCAN 1977 BURSA
Sağolun Ercan bey ustalık ne haddimize daha 5-6 ay öncesine kadar genelde avdan boş yada en fazla 1 balık ile dönüyordum.Forumdaki arkadaşların tavsiyeleri ve av raporlarından faydalanarak biraz ilerme kaydettik işte Bu avda kullandığım sahte Rapala shadrap sr05 fp fire perch'tir.
Tebrikler abi.. Bu havada at-çek ile avlamak super. Boylarıda gayet iyi kasnaların. Maşallah ve devamını dilerim..
Abi sizin bu siyah yüzgecli kasnalara bir türlü kanım ısınmadı bi garip duruyorlar güzel av olmuş maşallah
Kırklareli'nde kayalı ve kırklareli barajında tuttuğum balıkların yüzgeçleri siyahtı.Sanırım yöresel bir durum.
Kemal kardeşim, tesbitin tam yerinde olmuş.Balıklar kışın derinlere çekilirler. Çok basit gibi görünse de Kefal avı öyle kolay değildir.Birçok faktörü göz önüne almamız gerekir. Bu mevsimde at-çek ile kefal avlandığını da kanıtlamış oldunuz. Tebrikler...
bende tebrik ediyorum .zira geçen hafta sonu pazar günü bizde 3-4 saat yeşilırmakda denedik tavuk ciğeri ile hiç sonuç alamadık. yanıma sahtelerimi alamamıştım bu pazar birde sahteyele deneyelim bakalım . perch için yapılmış sahte ama balıkavında her şey kısmet