14-21 Aralık Foça - Karışık Avlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Ha gittik, ha gidiyoruz derken, işlerden, ev taşıma derdinden fırsat bulup da gidememiştik Foça'ya. Çupra sezonu gelmiş geçiyor, Foça'da bizi bekleyen İlham Abi sürekli nispet fotoları gönderiyordu.

İki koldan koştur koştur tüm işleri halledip 14 Aralık cuma günü yola düştük sonunda babamla. Altı gün sürecek olan macera resmi olarak başlamıştı. :)

Foça soğuk, ama çok güzel. Yazın yaptığımız ziyaretteki kalabalıktan eser yok, kendi halinde bir balıkçı kasabası havasına bürünmüş. Çok daha dingin, huzur verici.

Denize açılmadan önce sabah kahvelerimizi içip av planı yaparken bir yandan da Foça'nın meşhur kedilerini seviyoruz.
    Dört kişiyiz, benim evimde kedim var, İlham Abi'nin evinde var, babam kedileri sever, bu kadar kediseverin içinde yavrucuklar içimizde kedilerden en haz etmeyen kişiyi, Yılmaz Abi'yi seçiyor tırmanmak için. :D

Avlarımıza gelirsek, genel olarak beklediğimiz düzeyde sayılmazdı, kırmızı mercan ve erkek mercan dediğimiz yabani mercan türü bol miktarda çıkmasına rağmen asıl peşinde olduğumuz çipuraların akını sona ermek üzere, pek verimli şekilde av vermiyor.

En iyi avlayabildiğimiz günde dört kişi toplam bu kadar tutabildik.

Tabii İlham Abi keyifsiz, iki lafından biri "çok geç kaldınız bu sene çook" :D
    -E abi anca hallettik işleri biliyosun.
    -Kasım'da gelseniz iyiydi, geç kaldınız geeç...
    :D :D

Altı gün boyunca avlanan balıklar kaba lidaki (İlham Abi'ye göre lidaki:) ), mercan, erkek mercan, antenli mercan, ıstakaroz, sargoz, istavrit, karagöz, kuppes, kalamar, ahtapot.

İki günde toplam 4 tane gelen antenli mercanlar keyif veriyor.

Çupranın yemi alıp hafifçe çekmesi gibi bir his ve anında tasmayı vuruyorum. Vuruyorum da, dipteki takım yerinden oynamıyor bile :eek: ve kullandığım ip parmağıma güzelce oturuyor. :faint2: Üstelik bu olay parmağıma bant sarmadığım tek günde başıma geliyor. :doh:

Ama sonuçta zor da olsa dipten koparıp tekneye alıyorum arkadaşı.

Volkan kardeşimin (volex21) raporladığı atçek avımızın sabahı.

Ve hiç uyumadan direk bizim ekiple balığa çıkmış ben, teknede azıcık kestirirken. :eek:
    Tüm gün tekne avı, gecesinde sabaha kadar Volkan'la atçek avı, ardından bir kahvaltı ve tekrar tekneyle denize açılınca artık bünye yeter diyor. :rolleyes:

Firavun gibi uyumuşum :D :D

Son gün Foça bizi fırtınayla uğurluyor.

Her günün avını fotoğraflayamadığımdan tek tek yazmaya gerek görmedim. Fotoğraflarda görünen balıklardan günde ortalama 4-5 kilo kadar avladık.

Bir Foça avı daha böyle geçti gitti. Tekrar kavuşmamız büyük ihtimalle en erken yaz aylarında, olmazsa seneye Kasım ayında olacak.

O zamana kadar yine, kalbimizi Ege'de bırakıyoruz... :rolleyes:

Herkese, rastgele...

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Şahane bir rapor olmuş emeğinize sağlık, okurken gerçekten keyif aldım, resimlerde balıklarda çok güzel, bereketli ve bol çeşitli avlar yapmışsınız tebrik ederim :clap2: :clap2: :clap2: böyle güzel avlarınızın devam etmesi dileğiyle..

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam merakla bekliyorduk raporunuzu, volex volkan abi bahsetmişti güzel av raporu geliyor diye, umduunuz gibi geçmemesi üzücü olmuş ama en azından bizim gibi gidip gidip boş dönmemişsiniz :)

Daha güzel avlar rast gelsin :)

4. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Gerçekten okurken ben yaşamış gibi oldum :) Tebrikler.Güzel av olmuş.Daha nicelerine inşallah :) :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Süüüüpeeeeeeerrrrrr......... :):):)

Çok güzel ve keyifli bir rapor Aykut, ellerine sağlık.
    Sen beğenmiyordun ama bence gayet güzel geçmiş. :) Tam çipura akınını kaçırdınız belki ama birkaç kaba lidakiyi yakalamayı başarmışsınız.

Mercanlar ona keza, süperler. :)
    Antenlinin fotografını çok beğendim. Ahtapot kollarına dizilen kalamar ve balıklarda çok şık durmuş.

Nice güzel avların olsun, kasımda görüşmek üzere. :D:D:D
    Yazın mercandan başka pek bişi çıkmıyor bildiğim. :)
    Sık dişini kasımda gel :D
    Belki hem çipura, hem levrek akınına denk gelirsin. :)

6. elfbeyi

elfbeyi mehmet kırem

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance Bx 210 cm 10-50 atar- Trabucco Achab Squid Stick 180cm
    Favori Makine:
    OKUMA RAW II 65 - Okuma Ceymar-40
    En İyi Avı:
    çipura 980 gr. - 34,5 cm. - sarıağız 2,900gr -53 cm
    çok güzel bir rapor, büyük keyif aldım.tebrikler...

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler çok güzel rapor .. rastgele..

8. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrikler Aykut,çok güzel bir rapor.Sevdiklerinizle beraber gönül verdiğiniz hobinizi yapabilmek ayrı bir keyif kaynağı.En kötü gününüz böyle olsun.

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler. Keyif alabildiysen ne mutlu. Foça da iki kez tekneyle ava çıktım. 2 si de hüsran geçti. Çok gırgır var orada. Resmen kurutmuşlar. Ama yaptı mı çok iyi balıklar yapıyormuş. Bana kısmet olmadı diyelim.

Yani; sen hasretle bekliyorsun Foça ya gelmeyi, bizim dibimizde gitmiyoruz:D

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebrik ederim. Bereketiyle nicelerini dilerim.:)

Hepsi bir tarafa kediler çok güzel. Siyah-beyaz yavrunun aynısı bizde vardı. Adı Boncuk. Yavruluğu bizle, anneliği bizle, hatta nineliğini de gördük. Geçen yıl taşınınca vedalaşmak zorunda kaldık kendisiyle. 3-4 ay sonra gittiğimde bulamadım. Sordum, kimse de bilmiyor. Ayrıldıktan sonra O'da sırra kadem basmış.

Hatıralar canlandı, yüreğine sağlık Aykutcum.;)

11. 4443

4443

Bereketli olsun harika kareler tebrik ederim sevgiler ...

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Çok güzel bir av olmuş elinize sağlık..

13. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tebrikler ,:) kedilerin bereketi gelmiş oltanıza....selamlar

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    off Aykut offf... bunlar ne böyle masallah. bereketli geçmis avlariniz. can-i gönülden tebrik ederim :)

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    maşallah maşallah :)bayağı keyifli çeşitli geçmiş avınız:) tebrikler aga:)

16. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. Avlar bizim memleket Antalya'ya göre müthiş bereketli, Foça standartlarına göre ortalama gibiydi sanki. :)
    Gerçi bizim ihtiyar kurtlar sabah suyunu hep pas geçtikleri için ancak akşam balığı alıyorduk hava kararana kadar. :D Bunların hepsi o saatlerde tutuldu. :)
    Daha iyileri size rasgelsin.

Teşekkürler Yasin. Foça'da boş dönmek gibi bir seçenek olmuyor, en kötü o akşam yenecek bir iki kilo balık mutlaka alınıyor. Çok keyifli yerler oralar. :)

Sana da rastgelsin.

Teşekkürler. Keyif verdiyse ne mutlu. :) Niceleri seneye inşallah. :D Biz Antalya'da bu güzellikleri ara ara bulamadık. Ya balonlar fırsat vermiyor :mad: ya boyuna kılkuyruk mercan dediğimiz Kızıldeniz göçmeni balık musallat oluyor, ya da çeşitli ufaklıkları besliyoruz. Bu boyda bu çeşitlilikte balık çok nadir malesef. Şu aralar tek umudumuz jigle iri balık denk getirmek. Şimdiye kadar 4 kuzu aldık ama iri değillerdi. Bakalım yakın zamanda şöyle kayda değer bir kuzu, sinarit, lagos avı yapmayı ummaktayız. Nasip kısmet. :)

17. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Abartma, o kadar süper değil. :D :D
    Çipuraları Kasım'ın son haftasına kadar iyi almışlar, bunlar akından geriye kalanlar.
    Antenliler avı şenlendirdiler hakikaten, hele o Yılmaz Abi'nin çektiği baya iriydi. Hani jigimin ucunda görmek isteyeceğim türden. :) Bizim avlaklarda çıkmaması üzücü. İlçelerde alınıyor nadiren, o da çok daha derin suda, bu balık 32 metrelerde alındı, şaka gibi :eek: Biz o derinliklerde balon ve kılkuyruk'tan kafamızı kaldıramıyoruz. Bildiğin kırmızı yurdum mercanı bile 60 metre üstünde çıkıyor artık, verimli yerler 85 metre üzeri.

Yazın Foça'da dediğin gibi mercan çıkıyor anca. İşte bir de yerli balıklar, karagöz, sargoz, ıstakaroz falan. Ama o da yetiyor be :D Orada çıkan mercanların iriliği yeterli sebep tek başına :D
    Zaten yazın gidersem av odaklı olmaz, hanım çok merak ediyor Foça'yı, öyle tatile gidilir, e gidilmişken de illaki av yapılır. :D

Kasım'da mutlaka geliriz zaten. ;) Allah izin verirse. Yalnız bu seferde çuprayı yakalayıp levreği bulamamak söz konusu. :confused: Bu sene levrek sezonu sizin oralarda daha yeni başladığına göre, seneye de böyle olursa denk getiremeyiz.
    Ama tabi bu seninle bütün geceyi kıyıda geçirmicez anlamına gelmiyor. :D :D

Rastgelsin kardeşim. Yoklamaya devam. ;)

18. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. :) İşlerden yazmaya fırsat bulamadım ama çipura levrek raporunuz gözümden kaçmadı. ;) Size de tebrikler. :)

Teşekkürler. Rastgelsin inşallah. :)

Amiiiin. :D
    O yönden şanslıyım abi, daha ufacıkken bana zehri veren babam olmuştur. :) Son yıllarda çok nadiren fırsat bulmuş olsak da avcılığımın temellerini ona borçluyum. Hala tecrübelerinden faydalanırım. Büyük şanstır benim için.
    Daha iyileri size rastgelsin...

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Sinan. Sen heralde oradaki turcularla gittin, her yerde olduğu gibi orada da turcular tahminim belli yerlere götürüyolar müşterileri. Sabah bir çıkıyorlardı, aynı yerde akşama kadar demirli. Biz o sürede 4-5 noktayı yokluyorduk. Verimli yerler var, ama her gün hepsi iş yapmıyor. Zaten yerel tekneleri takip edersen genelde belirli yerlerde öbek halinde oluyorlar, onlara takılmak lazım. ;) Adaların etrafında ve aralarında çok güzel noktalar var.

Valla insan Antalya'da olunca, Foça hasreti bambaşka :D
    Rastgelsin dostum.

Kediler bambaşka canlılar Nuri Abim, sen de iyi biliyorsun demek. :) Bazıları çok arsız ve yaramaz olsa da o değişik bağı bir kediyle sağlayabilirsen köpekten farksız oluyor, öyle bağlanıyor aslında sana.
    Benimki yıllardır evdeki her adımda yanımda, dibimden katiyen ayrılmaz, o uyurken bile ben kalkıp başka bir odaya gitsem kalkıp koşa koşa gelir. Hele yattığım zaman, kafamı yastığa koyar koymaz göğsüme atlayıp kafasını boynuma sokar ve "gorrr goorrrr" başlar masaj yapmaya. :) İstisnasız her gece. :) :)

Hayvan sevgisi olmayan insan yarımdır canım abim, bunu bilir bunu söylerim...

20. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. Daha iyileri size rastgelsin.

Teşekkür ederim. İnşallah hepimize nasip olur.

Bak hiç öyle düşünmemiştim Suat Abi, o sabah kediler Yılmaz Abi'yi seçtiler, en iri antenliyi de o çekti. :eek: :D
    Ben de diyordum nasıl bana gelmez de ona gelir, meğer sebep buymuş. :eek: :D

Sana da rastgelsin abi...