14. İstanbul Organizasyonu Mürefte

Konu, 'Gerçekleştirilen Organizasyonlar' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    bekir controller81 de var fotolar ama yüklemedi herhalde

2. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Sennur,Suat,Alper bizim çektiğikimiz fotoları neden yüklemiyorsunuz...

3. simendifer

simendifer Sennur

Bende fotoğraf yok İbrahim ağabey, Alper, sen ve Suat'da var fotoğraf sadece. Alper henüz siteye girmedi zaten vakti yok. Suat yükler akşama sanırım yükleyebileceklerini. Diğerleri de sende, onları bana bir ara gönderirsen, ben yüklerim siteye. ;):)

4. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Heheheheheheeeeeee. Sende resim var.maillerine bak dün sana da suata da yolladım fotoları. Ben yüklemeyi beceremiyorum...

5. simendifer

simendifer Sennur

Evet fotoğraflar gelmiş. Ben hotmaile pek bakmadığım için görmemişim kusura bakma İbrahim ağabey. :) Bazı fotoları birbirinin benzeri olduğu ya da flu çıktığı için eklemiyorum. ;)

6. simendifer

simendifer Sennur

7. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah

Şu kazanın üzerine füme bir cam konsa, ne şık bir sehpa olur salona yavvv :confused: :p :p

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah

Diren, dalmış gitmişsin uzaklara yine, hayırdır ;)

9. Suatreis

Suatreis

Bir şişe küçük suyu 25 Ykr. ye alınca, sahildeki çay bahçesinde 50 kuruşa çay içince ve kiraların 150-200 ytl olduğunu öğrenince böyle oldu ablacığım..:D

Ben pek ses etmedim....istersen dokunma sende... ağladı ağlayacak, Allahım ben ne yaptım diye :D :D

10. Suatreis

Suatreis

Onun içinde yüzlerce şişe mantarı var biliyon mu..:D Cidden hoş olurdu bencede ;)

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    O' na Mürefte' den bir iş mi ayarlasak nedir :confused: :p Mesela şarap fabrikasında :D:D Arada ziyaretine gideriz bahneyle :D

12. Suatreis

Suatreis

İş aramaya gerek yok ablacığım. Alper sık sık gidecek, hatta bir süre sonra uluslararası ilişkilerimize yeni bir boyut katmak için kiraya geçicek gibi görünüyor:D Eh canım bizde biner bir otobüse arasıra ziyaret ederiz :D Biri korkutur biri teselli ederse olacağıda budur:D

Bu arada hiçbir zahmetten çekinmeyerek, samimi ve sevgi dolu yüreği ile hemde işini gücünü bırakıp, gecenin bir yarısında bizi evlerimize kadar bırakan, daha bir çok konuda kahrımızı çeken Alper (Alperalp4) dostuma da buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum.

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    İyi plan yapmışlar :D:D:D

14. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Fotoğraf ekleme kısmında, çok sayıda fotoğrafı imageshack sitesine nasıl aynı anda yükleyebileceğimizi anlatan bir yazı yazdım. Fotoğraf eklerken kaybettiğiniz süreyi oldukça azaltacaktır.Tek tek uğraşmaktansa bu şekilde yüklemek %1000 zaman kazandırıyor. Benim 30 küsür fotoyu yüklemem en fazla 10 dakikamı aldı tavsiye ederim size de.

15. hasan_BASRİ

hasan_BASRİ Hasan Basri

Favori Kamış:
    ıtalyan surf 3.90cm banax makına
    En İyi Avı:
    Av olsun bana yeter
    abi gecmiş olsun cümletten:D:D operasyon tamamlanmış ama hasılat içler acısı :D nerde levrekler:D aman boşwer birlikte vakitgeçirmek yeter keşke bende gelebilseydim:(

16. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    En uzun yolu katetmiş (İzmit-İstanbul ve İstanbul-Mürefte ve de bir de bunun dönüşü var :D),
    otobüsten iner inmez Sennur'a bir karış suratla "bir daha İstanbul dışında yapılan kıyı organizasyonlarına gelenin de, katılanın da..." diye başlayan ve banlanma korkusuyla tamamını buraya yazamayacağım cümleyi kurmuş,
    karadan esecek bir rüzgarla kandırılıp Müreftede denizden çapraz bir şekilde kıyıya esen püfür püfür rüzgarla karşılaşıp bu nedenle de oltasını açmaya bile zahmet etmemiş,
    İzmit'e döneli iki gün olmasına karşın hala kendine gelememiş bir üye olarak harika bir gün geçirdim :)

Orada olan herkese ve yol arkadaşlarıma çok teşekkür ederim :)

Hiç bir şey mükemmel değildir ve kimi zaman güzellik kusur sandığımız şeylerin ayrıntılarındadır ;)

17. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    heheheheheeeeeeeee,bu bizim aklımıza hiç gelmedi. Biz daha çok içine konacaklarla ilgilendik...

18. ayastafanos Balıkçısı

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    gidince tadımda yaparız di mi...

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Membağını bulmuşken, kaçar mı ;):p

20. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Biraz geç oldu yazmak için ancak zamanım oldu.
    14.mürefte org.1gün önce c.tesi saat 13:30 kızım ve ben kendi aracımızla otobandan mürefte yoluna düştük neden 1 gün önce çünkü akşam suyunu merak ediyordum.neyse Şarköy üzerinden yaklaşık 3 saatte 235 km.yol katederek mürefte iskelesine vardık.Birşeyler atıştırdıktan sonra saat 17:30 civarında iskelenin sağ tarafındaki (rüzgar soldan esiyordu)balık tutanlara rasgele dileklerimi iletip bir tane orta yaşlı emekli olmuş bir monşer ile sohbet etme fırsatı buldum adam; ben hergün bu saatlerde gelirim 5-6 ad.ispari mırmır ne gelirse tutar iskelede balıkları temizler eve giderim dedi ve dediklerini teyit etti saat 20:00gibi balıkları temizleyip evine gitti bense konserve yemleri çıkarıp onları denedim ama hiç vuruş alamadım yinede israrla bu yemleri suda beklettim.sonuç yok demekki konserve yemler müreftede hüsrana uğradı.Saat 22:30 civarında yem olarak canlı kurt temin edbilenler balık olarak kişi başı abaratmıyorum 10 tane mırmır aldılar hemde ne mırmırlar eşek kadar iskelenin sol uç kısmında 4 kilo civarında levrek çektiler ama zor çıkarttılar iskeleye..tutan kişiye canlı yem ne kullandın diye sordum cevap vermedi sadece istanbuldan sırf 1 gece için mürefteye geldiklerini söylemekle yetindiler.İskelede bulunduğum sürece çok güzel gözlemlerim oldu müreftenin akşam suyunun ne kadar bereketli olduğunu , emekliler ve şarapçılar için birebir olduğunu ( gece herkes sarhoştu) , hiç pansiyonunun olmadığını bir tek belediye dinlenme tesisi olduğunu, bakir bir yer olduğunu gözlemledim.
    Ertesi gün org günüydü biraz erken yatalım sabah suyunu kaçırmıyalım dedik ancak hemen sahilde düğün vardı gürültüden zor uyuduk ve sabah 09:00 da kalktık kahvaltıdan sonra doğru 57 adet kaşıkla levrek yakaladığını söyleyen kurt satan büfeciye gittim ama dükkanı açmamıştı bizde midye kullanırız yapacak bir şey yok dedik.iskleye geldiğimizde Ergizle karşılaştık (dalgıç) kurutulmuş kurt getirmiş güzel hazırlanmış kendisini kutluyorum zira ergizin kurtlarda iş yapmadı.Saat 11:00 civarlarında bir gün önce gelmelerine karşın görüşemediğimiz suat reis ve değerli balıkçı dostlarımız ve saat 13:00’de ise Yücel usta ve değerli balıkçı dostlarımız uzun ve zorlu yolculuktan sonra nihayet geldiler.Birkaç ispari ile bizim için ogün bitmişti. saat 16:30 gibi İstanbul yoluna düştük saat 20:00 de eve vardık.ertesi gün ilk yorumlar yapılmış ve parantez açılması gerekirse uzun yol ve balık yok anlamı öne çıkıyordu.gndüz evet balık tek tek vardı fakat gece balık festivali vardı şunu anladımki mürefteye gece için gitmek daha verimli olacaktır mürefteye zamanım oldukça her zaman gitmek boynumun borcu olacaktır zira o levreği hala unutamadım.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.