14 Ocak Kuşadası Balık Avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında pratik tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    İnce ve eski misina , hafif enayi bir makina, balık yakalamak usta işi tebrikler tekrar;):D:D:D

2. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Tebrikler güzel av olmuş:)

3. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Teşekkürler murat bey.

4. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler güzel av, güzel balıklar. :) Daha da bereketli avlarınız olur inşallah, rast gelsin. :)

Yer neresi ? Tuttuğunuz balıklar ne balığı? (Malum herkes her balığı tanımaz.;))... Nasıl bir takım kullandınız? Ne yem kullandınız? v.s v.s... Biraz bilgi alabilirsek seviniriz. :)

İstavritler, mercan ve karagöze dip olta atarken mi geldi yoksa çapari mi kullandınız bunu da merak ettim. :)

Son düzenleme: 16 Ocak 2008
  5. celal

celal celal dere

Favori Kamış:
    olta nın hertürlüsü
    En İyi Avı:
    çıpura almıştım zamanında 400 gr
    vallaa arkadaşım sanırım hepsini dip olta takımıyla almışlar yem olarakta sülünes dir bence ama ustaların açıklamaları daha iyi olur tabi:)

6. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Teşekkürler,
    Yer:Kuşadası
    Yem:Sülünez
    Avlanma Şekli:3 Köstek normal dip oltası

Sırtı ile alınan balık Lambuka,kaşık ile tam yol giderken yakalandı.

7. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkürler. :) İstvaritler sülüneze vurdu demek. Burda istavrit familyası pek yüz vermez yemliye ama ne de olsa memleketimin balığı, ağzının tadını biliyor demek ki. Burdakileri iki tüyle kandırıyorlar. :)

Dip balıkları için bir olta takımı yapıyorlar 3'lü fırdöndü ile. Siz de kullanıyor musunuz o yöntemi? Yanlış hatırlamıyorsam aşağıdaki gibi bir düzeneği vardı. Aşağıdaki çizimde bir yanlışlık varsa düzeltir misiniz lütfen. Sitede var sanırım ama bulamadım. Eğer bu çizim doğruysa, burada denemek istiyorum. İzmir'de kullanıldığını görmüştüm.

8. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Bizim olta düzeneğimiz bu şekilde değil.Normal gelen bir bedene ikili fırdöndü takıyoruz.Fırdöndüden sonra 60 cm misina bırakıp onun üzerine 3 köstekli iğne düzeneği hazırlayıp en alta kurşun takıyoruz.Bazende kurşun ucuna hırsız takıyoruz.Hırsıza genelde çipura için varsa sardalye yem olarak kullanılıyor.

9. simendifer

simendifer Sennur

Teşekkür ederim. Bu arada çizimde eksiklik yapmışım, üçlü fırdöndünün üzerinde gezer kurşun olmalıydı. Bu takımı kullanan yok sanırım. :confused: İzmir'de kullanmıştık bunu ama takımı başkası hazırlamıştı, o nedenle tam hatırlamıyorum, aklımda böyle kalmış. Bilgi için teşekkürler ama sizin kullandığınız takımı biliyorum, ben de kullanıyorum. Bu takım hakkında bilgi almak istemiştim. :eek:

10. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler ve afiyet olsun. Baliklarin hepsi cok guzel gorunuyor! :)

11. pratik

pratik Volkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    980 gr Levrek
    Teşekkür ederiz.Darısı başınıza.