15/08/2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ErginAVCI tarafından paylaşıldı.

1. ErginAVCI

ErginAVCI

Favori Kamış:
    Olta
    Evet arkadaşlar bu Pazar kendi avlağımda şansımı denemek için Pazar saat 12:00 de yola çıktım avlağımın tarihçesi 40 yılık olan bir dolgu gölet dibi balçık ve ağaç parçaları dolu su içindeki balık popilasyonu gölet oluşturulduğu yıllarda pullu sazan ve yayın balığı salınmış o yıllarda sadece sazan ve yayın olduğundan çok verimli olduğunu belirtiyorlar daha bu 20 yıl içinde köylülerce bırakılan balık türleri şunlar israil sazanı, Levrek, Çapak... Yayın ve sazan popilasyonu halen korumakta bölge sadece çevre köylerden 3 - 5 kişi tarafınca avlanılmakta...

13:30 da Mera ya ulaştım avlak saham eski görünümünü kaybetmiş olduğundan uygun bir bölge bulmak için ilk baş keşif için çok zorlu bir patika parkurunda buldum kendimi erozyondan dolayı dolgu kısmında ciddi toprak kayması oluşmuş ve devrilen ağaçlar yolu kapatarak yürüyüşümü daha çok zorlaştırmıştı uygun bir bölge seçtikten sonra malzemeleri almak için o zorlu parkuru 3 defa gidip gelmek zorunda kaldım engelli olduğumdan çok fazla yük alamıyordum takımı kuracağım bölgeye eşyaları bıraktıktan sonra kan ter içinde kalmış olmamı aldırış etmeden takımları ve yemleri hazırladım olta düzeneğini 13:25 gibi suyla buluşturdum PVA sistemi kullanıldı çevresini yemlemek içinde groundbait kullanıldı bir avuç groundbait alarak su tahliye kanalın çıkışındaki havuz cukta mahsur kalmış balıklara atmak için yaklaştığımda suya baktığımda suyun yarısı gölgede yarısı öğlen sıcağını görüyordu ve gölgede kalan balıklar sürekli hareket halindeyken güneşte kalan kısımdaki balıklar hareketsiz bi şekilde dipte yattığını gördüm...

Olta düzeneğime saat 15:55 de bir dokunuş aldım ama vuruş tamamlanamadı saat 20:00 de takımları toplamak için suya girdiğimde su çok aşırı derecede sıcak oluğunu fark ettim kuzey rüzgarı bile serin değildi ıslanmış üstümü 20 dk da kurutuyordu; takımı topladığımda ters giden şeyin ne olduğunu gördüm iğne boilie ipi ile ana beden üzerinde karışmış ama yem başarılı olduğunu kanıtlamıştı üzeri yavru balıklarca tiftik lenmiş olduğunuı gördüm günün en güzel olayı ise oturduğum yerin yanındaki ağaç a yetişkin bir sincap ın gelerek beni izlemesi oldu bana çok yakındı ve en kötüsü fotoğraf makinam sincap ın altında tripod üzerindeydi ağaç tepesine çıktığı zaman bir kaç poz çekebildim sadece o gün en güzel yakaladığım şey sincabın fotosu oldu

SİNCAP

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Ağustos 2010
  2. akg58

akg58 kadir

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    Favori Makine:
    OKUMA FLAME
    En İyi Avı:
    ???
    Manzara güzel.

3. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Çok güzel kareler abi :)

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    fotoğraflar çok güzel paylaşım için teşekkürler ..

5. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkürler. çok güzel bir paylaşım ve anlatım. oradaymış gibi olduk, o kadar net anlatmışsınız ki olup biteni..