15 Nisan 2012 baskentli1

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında baskentli1 tarafından paylaşıldı.

1. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    En ucuzu :)
    Favori Makine:
    Honda CBR 600F :)
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Mekan : DİKİLİTAŞ GÖLETİ
    Tarih : 15 Nisan 2012
    Katılımcılar : baskentli1 (ismail) - baskentli2 (serkan)
    Malzemeler: Bot,spin kamış,uyduruk bir sasi ve ucuz pahalı bir çok çeşitli rapala...

Merhabalar;
    Sezonu çok şükür bende açtım. O kamışın titremesi,makinanın cırcır etmesini nasıl özlemiştim. Ama şimdiye kadarki en kötü balık gününü geçirdim. Dikkat ederseniz ben hiç avlak ismi yazmam ama yazdım!
    Cumartesi geceden dayanamadık çıktık yola biraderle,ilkkez gidiyoruz hava yağmurlu diyorlar ama kim tutar bizi :) Gece vardık avlağa baktık ettik gün ışıyana kadar sohmet muhabbet bekleriz derken bir araç geldi yanıma Jandarma...
    Rutin kimlik kontrolu,yasak birşey varmı sizde ağda vardır gibi hafif bir sorgu :)
    Bende "yok komutanım henüz ağ bulamadık,sabah olsun baktık bulursak keser veririz" dedim

Demez olaydım....
    Sabah gün ışımış botu indirdik su sakin başladık atıp çekmeye bir iki vuruş aldık ama hepsi o kadar... Mekanıda bilmiyoruz başladık gezmeye rüzgar çıktı deniz gibi oldu gölet dalgalar vs.. derken konakladığımız yerin çok uzağında sazlıkların önünde bir şey gördüm !! Ağ şamandırası vardı yöneldik o tarafa keselim alalım kıyıya dedik. Ağ umduğumdan çok küçüktü yaklaşık 20-25 mt falandı ve eğildim yukarı çekemiyorum hayatımda o kadar balığı birarada görmemiştim :( Uğraştım bir saat 3-5 balık kurtardım suya ama heryer bot,üstümüz malzemeler heryer çamur ve pislik olmuştu :( Balıkların birazı telef olmuş ve inanılmaz bir koku :( Çırpınan balıklar bir yandan inanılmaz bir dalga kesiyorum kesiyorum olmuyor jandarmayı aradım durumu anlattım çaresizce ne yapabilecekler ki elden gelen birşey yoktu kestim biraz sürükledim daha sonra motora dolaşan ağ parçalarıyla sürüklendim saçma sapan bir kıyıya...
    Resmen hayatımla oynadım suyun üzerinde benden başka botlu kimse yok.
    Çıktın ordan zor bela bir saat sürdü dalgalarla boğuşmam ve arabaya gelmem ki tam kıyıya geldik savaştan çıkmış gibi su birden duruldu rüzgar kesildi ve balık oynamaya başladı... Ama olta atmaya halimiz kalmamıştı bir başladık botu yıkamaya ama ne koku zaten balık yemem iyice tiksindim... Parfüm falan sıkıyorum bota yok,üstümüz başımız cabası... Birader botu yıkarken "dur şurdan bir balık alayım geleyim" dedim bakıyorum millete limit altı ufak tefek ne bulursa alıyor kenara !!!! Bende atıp çekiyorum küfür ederek bir vuruş aldım ama tırt bi çektim ufak balık idk bıraktım tekrar,sonra bir vuruş gibi bişey oldu kıyıya gelince heyecan yaptırdı 60 cm balık onu aldım kıyıya ve döndüm eve....

Gölde fark ettim o kadar paralar verdim rapalaların hiçbirine vuruş olmadı varsa yoksa beyaz sasi...
    Ama acil olarak o avlağın güvenliğinin alınması lazım,yazık yemin ederim yazık en küçüğü 7-8 kg sazanların,ama turnaların bir tane büyüğü yok hep ufak ama herkes kıyıya alıyor...
    Biraz gergin bir rapor oldu ama affola...

2. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Herşeye rağmen sezon hayırlı olsun.

3. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Ağı hangi kıyıdan çektin. Biz görsek yardımcı olurduk.

4. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Dikilitaş konusunda turnanın küçük çıkmasını defalarca ben de duydum. Sazan için daha uygun bir mera olduğunu düşünüyorum. Neyse kazasız belasız dönmüşsünüz en azından. Turna için tebrikler.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Av sezonu hayırlı olsun. Milletin ne tutarsa alması benimde çok kez gördüğüm bir olay maalesef. :( Ağ olayı da çok üzücü, birçok balık telef olmuş ve kötü kokuya göre uzun bir zamandır orada sanırım o ağ. :(

Neyse ki botla başınıza kötü birşey gelmemiş te kıyaya dönebilmişsiniz.
    Daha güzel avlarınız olması dileklerimle...

6. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Taşlıkların ordan çıktım arabam ordaydı en uc tarafında gölün en sonundaydı kıyada bile kimse kalmamıştı o zaman bende aklıma geld yardım isteyim diye ama çok uzaktı

7. sonersimsek

sonersimsek soner şimşek

En İyi Avı:
    sezon yeni açıldı bi dur hele
    Dikilitaş turna için güzel avlak yerlerinden birisi, 2 senedir güzel turnalar çıkıyor, tabiki çoğunluğu 40cm'nin altında. Geçensene her gidişimde en az 5 turna yı limit altı olduğu için saldım, hatta çoğu zaman balıkları av sonuna kadar livarda canlı tuttum, baktım evdekileri doyurmayacak gibiyse hep saldım, Sportif olta balıkçılığındaki zevkin sadece balığı kıyıya çekene kadar olduğuna inanıyorum, ondan sonra zevkli bi yanı yok ( götür pis kokular yayılsın eve, başla içini temizlemeye, hanım kızsın bi daha gitmene izin vermiyecem diye, al başına belayı). Aslında bu site aracılığı ile bir grup kurup av gezileri düzenlense çok güzel olur, tut-sal mantığını orda avlanan diğer insanlarda alğılayabilir. Neyse işte, ben her hafta olduğu gibi yarın Dikilitaştayım, gelecek olursa orda görüşürüz

8. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Sezonun hayırlı olsun abi. O çürümüş balık kokusunu iyi bilirim çok fenadır. Neyseki oltanız balıkla şenlenmiş. Diğer olayları azda olsa unutturur. Daha güzel avlara rastgele abi.

9. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Şu limit altı alanlara ben de çok fena kızıyor ve küfrediyorum. :mad:

10. gökhan09

gökhan09 gökhan

Ben Gökhan OK dikmende oturuyorum.Bu cumartesi dikiliye gitmeyi düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.rasgele

11. baskentli1

baskentli1 İsmaiL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 9,5 KG
    Gökhan abi merhaba;
    Daha önce gittinmi bilmiyorum ama girişte sol tarafa doğru taşlıklar var kıyıdan at çek yaparak verim alacağın yer orası. Ayrıca bu havalarda göl gün içinde özellikle Turnanın çılgın olduğu anlar sabah ve akşam av saatlerinde su duruluyor ve yavru balıkların Turnadan kaçışını suyun dışına taşan mücedeleyi görebilirsin ;)
    Rastgele

12. ilhan yılmaz06

ilhan yılmaz06 ilhan

Abilerim son dönemlerde 3 kere gittim hep boş döndüm...bot siparişi verdim umarım bundan sonra boş dönmücem..ama sizden bi tavsiye istiyorum nereye gitmeliyim..devamlı gittiğim yer tarihi köprüyü geçt,kten sonra biraz ilerden sağa tali yola giriyorum kısa süre gittikten sonra tarlanın içinden su kenarına iniyorum adını bilmiyorum gittiğim yerin.suyun karşısında bitane işletme var..o civarlardan deniyorum.ama tavsiyenizi dinlemeye hazırım..

13. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Bizde çok araştırdık ama ankara çevresinde herkes köprü köyü ve dikilitaşı tavsiye ediyor. Bu hafta içi bizde şansımızı deneyeceğiz. Göle girişteki taşlıklar aklımda bulunsun. :D

14. Özkan KILIÇARSLAN

Özkan KILIÇARSLAN Özkan

Favori Kamış:
    OKUMA Fina Pro 1,80
    Favori Makine:
    Daiwa Strikeforce
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Tatlı su poşeti
    Bugün dikilitas'a gittim ama birşey çıkmadı arkadaşlar. Kıyıdan at-çek yapan birçok kişi vardı. Onlarla da biraz sohbet ettik ancak onların da vuruş dahi alamadıklarını öğrendim. Sanırım suyun biraz daha ısınması gerekiyor. Herkese bol şans. Rastgele...