16.05.2010 Turna Avımız ve İlk Trofelerimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fisherman66 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. fisherman66

fisherman66 İbrahim Şahbaz

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Herkese merhaba. Buradaki ilk konum olması dolayısıyla herkese saygılarımı sunuyorum. Ben ve arkadaşlarım turna avına bu sezon başladık. Yani sizin anlayacağınız gibi bu avda biraz acemiyiz. Neyse sadede gelelim. Arkadaşlarla turna avına gitmek için sözleştik. Gece 12.00 da yola koyulduk. Canlı yemimizi temin ettikten sonra gün ağarmadan önce avlağımıza vardık. Daha öncede bir kaç kez gittiğimiz için mevkiinin yabancısı değildik. Gün ağarmaya başladığında ilk vuruşlarımızıda aldık. Arkasından turnalarıda. Bende ilk rekorumu gerçekleştirdim. Aynı mevkiiden altı adet turna aldı. Diğer arkadaşların tuttukları ile beraber toplamda 17 adet turna aldık. Öğleyin yola koyulmak için toplanmaya başladık. Oda ne güngör arkadaşım elinde 2 kg lık bir turna ile geldi. Muhteşem bir şeydi. Oda avlağın yine gelin hediyesidir diye yorumda bulunduk. Tekrar gideceğiz kısmet olursa. En kısa zamanda. Herkese selamlar

Son düzenleme: 17 Mayıs 2010
  2. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    limit altı turnalar var gibime geldi. açıklama bekliyoruz.

3. YassiN..

YassiN.. Yasin

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster 10-30-Shımano Speedmaster 14-40--Shımano speedmaster 25-125 Game Type kamışlar
    Favori Makine:
    Shımano Seıdo 4000--Shımano Biomaster SW 4000 XG--Shımano Sustain 5000 FE
    En İyi Avı:
    Kofana ve Levrekler......
    Tebrikler...Güzel turnalar....Devamı gelir inşallah....

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Ibrahim bey, oncelikle hosgeldiniz, avinizi da tebrik ederim.

Rekor kirmaktan kastiniz tutulan balik sayisi ise bunun yanlis bir tutum oldugu muhakkak. Bildiginiz gibi sirkulerde tutulabilecek balik sayilari sinirlandirilmis.

Eger baligin buyuklugunu kastediyorsaniz, gorebildigim kadariyla bir, iki tanesi haricindekiler oldukca kucuk. Hatta bazilarinin limit alti oldugunu tahmin ediyorum. Eger oyle ise zarar vermeden suya iadesi gerekiyordu.

Deniz, gol ve akarsularimizda balikciligin gelecegi acisindan duyarli avcilik hepimizin birinci vazifesi.

Rastgele...

5. 3182

3182

Güzel av tebrikler.

Arkadaşlar görüldüğü üzere forumda yeni bu yüzden sorgulamadan ziyade daha yapıcı bir tavırla limit altı (40 cm altı) balıkların suya geri iadesinin amatör balıkçılık için önemli bir konu olduğunun vurgulanması daha faydalı olacaklardır. Arkadaşlarda bir sonraki avlarında büyük ihtimalle bu kurala uyacaklardır.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yemlik balıkların canlı naklinin yasak olduğundan, "boy limiti" kavramının amatör balıkçılık anlayışı, sürdürülebilirlik, doğayı koruma gibi değerleri ihtiva ettiğinden bihaber ancak, Amatör Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı olan bir arkadaşımız maiyetiyle birlikte trofe avlar peşinde.

Bir sonraki av haftaya imiş, bekleyip görelim.:eek:
    .

7. 3182

3182

Ben hiç o kısmına dikkat etmemiştim.

8. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Limit altı olup olmadıklarına inanın hiç dikkat etmedim. Ama artık dikkat edeceğim bundan emin olabilirsiniz.

9. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna

Sayın arkadaşım ben bazı terimleri yanlış algılamış olabilirim. Benim trofe olarak kasdettiğim balığın büyüklüğü idi. Bir iki tanesi doğru limit altı olabilir. Ama inanın heyecandan bunu düşünemedim. Yoksa başka bir niyetim yoktu.

10. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna

Saygıdeğer arkadaşım. Öncelikle bir açıklama yapayım. Ben balık avında acemiyim. Takdir edersinizki her şeyi bilmedğimde aşikardır. Benim dernek başkanı olmam herşeyi bildiğim anlamını taşımaz. Sadece bulunduğum yörede böyle bir eksiklik hissettik ve derneği kurduk. İnsan herşeyi bilemez. Ya okuyarak yada yaşayarak. Benim konuma sitem ederek değilde bu işi bilen birisi olarak yorum yazssanız ve bana bilmediğim konuları yazarak yardımcı olsan daha çok hoşuma giderdi. Konunun ilk başındada dediğim gibi ben turna avında yeniyim.biraz daha yapıcı yaklaşssanız bende bilmediğim konularda fikir sahibi olurdum. Benim trofeden kastım balığın sadece büyüklüğüdür.Ben bir canavar değilim . Bu konuyu bilmiş olsam limit altı turnaları resimde göstermezdim ama değilmi.
    Herkese saygılar

11. fish founder

fish founder Özgür

İbrahim Bey merhaba,
    yaptığınız yorumlarda tüm samimiyetinizi dile getirdiğinize canı gönülden inanıyorum.
    yozgat Amatör Balıkçılık Yönetim Kurulu üyesi olmanız durumu ile arkadaşlarımız zaten tebliğ ve yasaklar hakkında bilgi sahibi olduğunuz düşüncesi ile daha farklı tepki göstermiş olabilirler.

Lakin,ünvan sahibi arkadaşlarımızda da bazen bilgi yetersizliği olabiliyor ki bu konuda buna en iyi örnek.

amacımız hiçbir şekilde bağcıyı dövmek olmadığından bundan sonraki avlarda tebliğ dahilinde av yapmaya ve etrafınızda ki amatör avcı arkadaşlarımızada bu hususlarda bilgi vereceğinize canı gönülden inanıyorum,

sürdürülebilinir avcılık dahilinde güzel günlere,

12. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna

Efendim yaklaşım tarzınız için size çok teşekkür ederim. Yapıcı yorumlar insanları her zaman teşvik eder. Dediğim gibi bir hata var ama bilmeyerek. İnşallah bir daha olmayacak. Amacım kimseyi kırmak değil lakin kırdıysam şimdiden özür dilerim.

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel turnalar yakalamışsınız tebrik ederim.

Ben fotolarda limit altı turna göremedim sanki :confused: :)

14. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Öncelikle avınızı tebrik ederim güzel av yapmışsınız tabiki arkadaşların deyindiği konunun birazçık payı var ama buda sizin yeni başladığınızdan dolayı inşallah herkes mazur görür canım abileri Erzurumda bir kuzgun barajı var şuna inanın 2.3 yıl önce oraya balığa gittiğimizde çok güzel balıklar alırdık şimdi kayda değer bir balık yok buda bilinçsiz avlanmaktan oluyor inanın sözüm size deyil eyer geleçek günlerde bu güzel günleri görmek istiyorsak hepimiz tüm balıkçı arkadaşlar birlik olup sürdürülebilir balık avçılığı için çalıkmalar yapmalıyız ERzurumdan hepinize saygı ve selamlar.

15. sari_gunay

sari_gunay Günay

Favori Kamış:
    Pelican 2.1cm iki parçalı
    Favori Makine:
    Dam
    Foruma hoşgeldiniz.

Tebrikler çok verimli bir av olmuş.

Balığın boyunun ölçümü kuyruğu ve kafası dahil uzunluğudur. Yani kuyruğunun en uç kısmından başlar ve kafasının en uç kısmında biter. Erdem arakadaşımızın da dediği gibi bende limit altı turna göremedim (belki bir tane olabilirki ondada emin değilim).

Ayrıca böyle bir dernek kurduğunuz için de sizi ayrıca tebrik ederim.

Unutmayın benim yazdığım bu yazıya da olacağı gibi bazı kıskananlar, çok bilmişler de olacaktır mutlaka, herkese açık bir forum burası.

Kaç kişi olduğunuz belli kaç turna yakaladığınız belli. Ne rekorunun peşinde olduğunuzda belli. Hatta sayısal rekor peşinde de koşabilirsiniz ki bu da kişi başı 10 balıktan toplamda 40 balık yapar. Kimin buna laf söylemeye hakkı olabilir. Sirkülerde sayı açıkça belirtilmemiş mi?

Hem dernek olarak faaliyetlerinizi hem de avınızı kutlarım, bir dahaki avınızda da 40 adete yaklaşan av raporunuzu beklerim.

16. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Gunay bey,

Katkiniz icin kendi adima tesekkur ederim.

Hepimizin amaci tabi ki karsilikli bilgi alip vermek, bilmediklerimizi ogrenmek, baskasinin bilmedigi birsey biliyorsak da paylasmak. Ibrahim beyin veya bir baskasinin bilmedigi hususlarda yardimci olmak bizleri memnun eder, kendisinden de bizlerin ogrenecegi seyler mutlaka vardir.

Bugune kadar sizin belirttiginiz sekilde "kiskanarak" degil de "gipta ederek" okudugumuz katkilar cok olmustur. Bu raporlardan ogrendiklerimiz de olmustur kuskusuz. Fakat uzulerek soylemeliyim ki sizin yazdiginiz yazinin gipta edilecek bir tarafini goremedim. Ogrenmeye ve ogretmeye yonelik samimi girisimleri "cok bilmislik" olarak algiliyorsaniz zaten soyleyecek sozum yok. Elbete acik bir forum, elbette insanlar fikirlerini soyleyecekler.

Ibrahim bey "trofe" gibi tabirleri farkli algilamis olabilecegini zaten soylemis, rekor ile ne kastettiginin acik olmadigi zaten belirtilmisken, sizin ne rekoru pesinde olduklarini boyle net anlayabilmeniz de ilginc. Sanirim biz cok kalin kafaliyiz ki anlayamadik.

Bizler gorusumuzu belirttikten sonra Moderator Ozgur beyin konuyu baglamasina karsilik Ibrahim beyin ozelestiri iceren anlayisli tutumu ile karsilikli anlasilmis gorunuyor. Daha bunun uzerine bu yazdiklarinizin baska bir amaci olsa gerek...

Ibrahim bey ve ekibini avlari icin tekrardan tebrik ediyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2010
  17. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Tekrar merhaba.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Şu ana kadar forumda yyapılan eleştirilerden çok etkilendim. Açıkçası ben daha farklı, daha kırıcı yazılar bekliyordum. Ama buradaki insanlar farklı olduklarını bana gösterdiler. Hepinizi tebrik ederim. Netice itibariyle hepimiz aklı başında insanlarız. Eleştiri olacaktır tabiki ama bunu karşıdakini kırmadan yapmak kaydıyla. Lütfen birbirimizi kırmayalım.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum

18. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    anlayışınız için biz teşekkür ederiz.

19. sari_gunay

sari_gunay Günay

Favori Kamış:
    Pelican 2.1cm iki parçalı
    Favori Makine:
    Dam
    Zıpkıncı İbo kardeşim,

Amacım foruma yeni gelmiş arkadaşın neredeyse foruma girmekten raporlama yapmaktan imtina eder hale gelmesini engelleyecek eleştiri boyutlarına ulaşmasını engellemekti. Yani daha ilk mesajlarına bir merhabayla cevap verelim kötü eleştirilerle değil. Zamanla samimiyet kurduktan sonra da en ağır eleştirileri yaparız ama ilk önce foruma hoşgeldin diyelim.

Arkadaşımız gayet samimi şekilde ve iyi niyetle raporunu vermiş. Resimlerini de eklemiş. Hatta amatör ruhla dernek dahi kurmuş. Ölçümünü yapmamış ama tecrübelerim balıkların limit dahilinde olduğunu gösteriyor.

"Daha bunun uzerine bu yazdiklarinizin baska bir amaci olsa gerek..." evet var ama anlayana...

20. beleş

beleş Kemal Büyük

Favori Kamış:
    yok
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    turna 78 cm
    Tebrikler güzel av olmuş darısı daha iyi trofelere olur inşallah.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.