Selam dostlar.. Her zamanki gibi küçük gazlarla çığa dönüştürdüğüm av organizasyonunda, hedeflediğim tüm adamlar (biri hariç) balığa Cumartesi gecesi saat 4 te iki araba olarak sessizce yola çıktık. Ekip şöyle; Ağabeyim Barbaros, henüz bu sevdaya yeni tutulmuş sevgili dostum Selçuk, tanıdığım en iyi balıkçılardan Tuncay, en güzel av hikayelerini dinleyebileceğiniz, tam bir alabalık avcısı laz Cengiz abi.. Bir dakika bile yerinde duramayan, avlakta printerin kağıt üzerinde sağa sola gidişi gibi gezen, daima trofeleri çıkartan 06TK06 Kadir baba malesef bu avda mesaisi nedeniyle aramıza katılamadı, 15 gün sonraki avımızda trofelerini göreceğiz inşallah.. Gelelim avımıza.. Sabah gün ışımadan avlağımıza vardık, biz daha makineleri takıp sahteleri bağlayana kadar uyanık abim önceden sahteyi takıma bağlamış, tekrar kutusuna koymuş, avlakta çantasını açtığı gibi atışa başladı dumur etti saolsun Yazın sıcağı kendini göstermeye başladığında saat 09:00 suları, ilk balığımızı Tuncay aldı. Skor konusunda ekibin en iddialısı olarak bıyık altından gülsem de, sonun hezimeti bu dakikalarda henüz belli değildi.. saat 10:00 gibi ilk balığımı aldığımda sırtımda ağrı başlamış, 5 saattir ayakta her 30 saniyede bir olta savurmanın yorgunluğu başgösterirken nihayet balığımı yakalayabildim. Bilen bilir benim bir kepçe problemim var. Aldım, geldi gelmedi, başka yerden alayım, şikayet mikayet.. neyse bu avda da yine kepçe yok, yine balığı kıyıya almak dert, kamışa ağırlığı bindirip kıyıya aldım balığı, tam ağzının yan tarafında sahte. ağzından kurtulduğu gibi iki çırpınışta suya düşebilir. Hızlıca iğneyi ağzından kurtarayım derken tatlı bir kaşıntı, avucumda bir gerilme hissettim, baktım ki sahtenin arkasındaki iğne sol elimin serçe parmağı tarafından altına sağlamca oturmuş. Altta balık çırpındıkça(43 cm lik bir turna bu arada) elim ateş topuna dönmeye başladı. Ben şoka girdim. Önce iğneyi elimden mi balığın ağzından mı çıkartayım diye birkaç dakika öylece elime baktım, balık kendiliğinden kurtuldu, sonra kendime geldim, balığı da kaçırmak istemiyorum, üstüne bastım. En yakınımda Cengiz abi var, onu çağırdım abi koş diye, şansıma Cengiz abiyi de kan tutuyormuş, o benden kötü oldu Sağolsun takımdan misinayı saldı, sahteyi misinadan kestim, elimde sallanıyor, bari Abimi çağır dedim, o da ikinci hata, saolsun beni çok seven, her fırsatta kol kanat geren abim elimde sahteyi görünce benden kötü oldu, dizlerinin üstüne çöktü yav Selçuk gelsin baridedim, adam sakin adam. sallana sallana geldi, bi sağından baktı bir solundan baktı, elimi hareket ettirtti, sinire vs denk geliş mi diye baktı, iğnenin ucu içerde, gayet sakin Bismillah deyip bir bastırdı, diğer taraftan iğnenin ucunu çıkarttı, damağını kargaburnuyla kapattı, ama tam damak kısmı yinede kalın olduğundan bir türlü çıkmıyor. Sonra iğnenin ucunu keselim dedik ama kargaburnu kalitesiz sıktıkça keski yerinden sıyırıyor, iğne sağlam duruyor. Her mühalemiz elimde daha çok acıya neden olmaya başladı. Selçuk koşarak diğer balıkçılardan pense - yankeski vs bulmaya gitti. Tuncay geldi sonra, baktı şöyle, kargaburnunu aldı, sen diğer tarafa bak dedi, nasıl etti nasıl oldu anlamadan çat diye iğnenin ucunu kırdı, o can havliyle de sahteyi yaradan çıkarttım. Soğuk soğuk akan terlerimi sildim, hadi devam beyler biraz balık çekelim falan desem de dizlerim hala titriyor Balığı da kaçırmamış oldum, birkaç kez rüyasını gördüğüm iğne batması da sonunda başıma geldi, hiç değilse rüyasını görmem belki 12 ye kadar devam eden avımızda, 5 kişi toplamda 13 adet turna aldık, ben 3, Tuncay 6 balık çıkarttı, 1 Selçuk, 3 Cengiz abi. bunlardan limit üstü 6 tanesini de alıkoyduk... Tuncay bu tur ilkkez öne geçti Uploaded with ImageShack.us Bu da eve döndüğümde çektiğim yara izleri. Evde güzelce dezenfekte edip, terramiycin sürdüm, Allahtan enfekte olmadı. Uploaded with ImageShack.us
selam kardeş çok güzel bir av olmuş gözümüz gönlümüz açıldı valla daha irileri rasgele bu arada geçmiş olsun bir nevi iş kazası geçirmişsin inşallah çok bişeyin yoktur
baybora çok güzel gün geçirmişsiniz. Elinize emeğinize sağlık. Turnaları aldığınız wobbler marka modeller neler? Geçen aldığın Strike Pro iş yaptı mı?
Strike pro jl 120f ve strike pro eg024 ikisinin de hastasıyım. gerçekten güzel seri. bu da bendeki yeni eklenen rapalalar.. Uploaded with ImageShack.us
Bayboram keyifli anlatımın ıcın tesekkurler, geçirdiğin ufak kaza ve benım sıfır çekmem dışında(alışıla gelmiş bir durum değil) gerçekten harika bir avdı en kısa zamanda tekrarlayalım tabi kepçe ve saglam bir yan keski ile ...
Tebrik ederim güzel bir balık yakalamışsınız. Geçmiş olsun,inşallah sonraki avlarınızı kazasız belasız yaparsınız.
Dostum geçmiş olsun, şifalar dilerim. Paylaşım insanı içine alıyor. Nefis anlatım, içten, keyifli. Balıklar için de tebrikler. Ekibe selamlar, nice gönül okşayan günlere inşallah.
Saolasın be abi seninle de burdan yazışması ayrı bir keyif İnsanın kardeşiyle aynı hobiye sahip olması kadar güzel birşey yok gerçekten
Seninle aynı duyguları paylaşıyorum abıcım ınsallah dıger avlarımızı ufak tefek kazalar harıcınde keyıfle burada saygı değer arkadaşlarımızla paylaşırız reeling