16.600-17.720 pullu sazan Volgym&hidrojen 2011

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında volgym tarafından paylaşıldı.

1. volgym

volgym Volkan CANSEVER

arkadaşlar bu sene bir hayli av yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz unutulmamak dileği ile ;)

avın hikayesi videoda mevcuttur herkese sevgiler saygılar 3 balıkta geri iade edilmiştir iade videosu yüklenince buraya atarım..

herkese rastgele ancak geri bırakmak şartı ile

Şenol un kaleminden ;

Tarih :6-7 EYLUL 2010
    Yer : Marmara
    Kullanılan yem: yuksek protein tozu iceren ozel yapım Boili
    Avlakta kalınan sure :42 saat

Degerli arkadaslar,

5 Eylul de tek basıma avlanacagım yere tek giderek bolgeyi yemledim ve oltalarımı atarak beklemeye basladım gun icinde volkan kardesim yanıma gelerek sohbet ettik daha sonra volkan işleri geregi gitti gun icerisinde hic balık atlamaması beni endiselendiriyordu ki aksam saat 21:00 gibi sevgili volkan kardesim arayarak guzel bir avlak buldugunu soyledi ben malzemeleri toplarken volkan arabayla yanıma geldi saat 23:00 gibi yola ciktik ve gece saat 02:00 gibi kısa bir yuruyusten sonra yeni avlak noktamıza vardık ve bolgeyi yemleyerek oltalarımızı bismillah attım agzına takılsın bogazına diyerek attık suya kenardan yaklasık 25-30 metre mesafe önümüz otluk olduğundan Volkan ın şamandıra kullanmamız gerektiğini söylemesi üzerine hairrig sistemlerimize şamandıra ilave ettik sabah 07 de ilk balıgımız volkan kardesimin tam arabaya binip ihtiyac almak icin gidecegi zamanda alarmın aci aci otturmesi avansı acıp golun ortasına dogru yol alması ve bizimde duydugumuz alarm sesi ile hızlı deparlı bir kosturmaca ile basladı.Yaklasık olarak 200 mt arkamda olan 115 kg lık volkan kardesim alarmın sesi ile ne zaman onume gecip oltayı kavradıgını halen anlamıs degilim.Balıgı tasmalaması ile kendini mucadele içinde bulan volkan balıgı kenara getirmekten vazgecirip temiz alana almayı basarmıs ve kendine dogru yavas yavas getirdi onumuzun cok ot olmasından dolayı balık kenarda otların icine girdi ama mucadeleyi bırakmadıgımız için balıgı otlarda tutmayı basardık suya girip balıgı kepceleyen hasan kardesim dısarıya cıkan balıkla birlikte hepimizi sevindirmisti.Balıgımızı kucuk oldugu icin hic tartmadan suya iade ettik yaklasık olarak 7-8 kg diye tahmin ediyoruz.Oltamızı tekrar suya atarak ve yemlememizi tekrarlayarak basladık beklemeye...saat 13:00 gibi volkan önemli bir sebep gereği oltalarini bana bırakarak avlagi bir süreliğine terketmek zorunda kaldı o gittikten kısa bir süre sonra saat 14:00 gibi ikinci yakışıklı balığımız gene Volkan ın [​IMG] oltasını ziyaret ederek alarmımızi çok feci bir şekilde ottürmeye başladı.hemen oltanin başına geçip balığımıza tasmayi vurdum ve balığın gerçekten iri bir balık olduğu belli oluyordu böyle iri bir balığı kenardan almamız mümkün değildi ve karşıda oltalarinin başında bulunan hasana seslendim birlikte botumuza binerek başladık suda yol almaya bazen ben balığı çekiyorum,bazende balık bizi çekiyor balığı bir iki kez su üzerine çıkarmayı başarıp büyüklüğünü görebilmiş hem ben hemde hasan balığa hayran kalmıştık sezon boyu beklediğimiz balık şimdi oltamizin ucunda ve sadece birkaç metre uzaktaydı ve okadar emekten sonra bu balığı kaçırma gibi bir lüksumuzun olmadığının farkındaydım onun için herşey kusursuz olmalıydı yapacağım bir hata bu balığın misineminde yarısını alarak kaçmasına neden olurdu onun için çok dikkatli ve sabırlı davranıp hem makinamizi hem kamışımızı hemde kalamayi buyük bir dikkatle kullanıyordum hiçbirşey umrumda değildi tüm konsantrasyonum olta ve balıktaydi artık balığı baya yormuş ve balığın mücadeleci kuvvetini kırmıştım arasıra su üzerine çıkıp yan dönse bile sonunda tekrar oltaya abanip sanki mücadeleyi kaybedeceğini anlaşmış gibi son şanslarını deneyen güzel balığımızi son bir hamleyle kepçeye sokmayı başarmıştık ve sonra bu mutluluk ve sevinçle volkani aradık tahminen 17 kg üzeri diye düşündüğümüz balığın müjdesini verdik kendisinin kısa bir süre sonra geleceğini ve tartarak daha sonra suya bırakabileceğimizi söylemesiyle balığımizi dışarıya çıkarttık kısa bir süre sonra kendisi de geldi balığı çok beğenerek bizi tebrik etti.bende ona oltalarına kuvvet dedim,balığımizi hemen tarttık ve 17.72 kg gelen balığımiza baktıkca kendimizle ovunduk.

Ve bu gunu baska vurus olmadan bitirdik aksam iftarımızı yapıp biraz sohbet ettik gece balık vurmadıgı için sabah erken kalkmak icin yatmak istedik fakat cevredeki fareler sebebi ile ben yarım yapalak uyudum (tırstım).Sabah 06:00 gibi uyandık yemleme yapıp oltalarımızın boili lerini taktık ve tekrar oltalarımızı suya attık beklerken balık atladıgını gorduk ama oltalarımıza uzak bir bolgedeydi.ikinci atlama volkanın oltalarına cok yakın bir mesafede oldu biz umutlanmıstık 5 dak gecmedi saat 07:30 gibi hava hafif hafif yagıyor ve yine volkan ın [​IMG] [​IMG] alarmlardan biri otmeye basladı biz oturdugumuz yerden heyecanla firladik hemen volkan oltayı kaptıgı gibi balıgı tasmaladı ve balıgın iyi oldugunu belirtti gozluk kameramızı(her nekadar benim cekimlerimi begenmesede) da alarak tekrar bota binip balıgı cekmeye basladık biz balıgı degil balık bizi cekiyordu balık bizim diger oltaların içine girerek 3 tane oltamızı karıstırdı.Volkan buyuk bir guc sarfediyor balıgı oltalardan cıkarmaya calısıyordu sonunda oltalarda cıkararak temiz alana getirmisti (tabi bu arada video çekimini iyi yapamıyorum diye bana bagırıp cagırıyor her zamanki hali) ve buyuk bir mucadele sonunda balıgı kepcelemeyi basarmıstı.kenara alıp bu balığımizida tarttık 16.5 kg gelen bu balığı buyük bir ustalık ve hüner ile çeken kardeşim volkani tebrik ettim ve her iki balığında fotoğrafini çekip suya iade ettik.

ayrıca buradan HASAN ARKADASIMA DA COK TESEKKUR ediyorum sevgiler HASAN

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 16 Eylül 2010
  2. volgym

volgym Volkan CANSEVER

3. volgym

volgym Volkan CANSEVER

4. Pandeon

Pandeon Burak

Tebrikler çok güzel bir av olmuş. Çekerken yaşanan keyiften sonra iadenin verdiği hazda bir başka olmuştur eminim. Haftasonları Maşukiye'de oluyorum genelde. Denk gelebilirsek tanışmak ve birlikte bir av yapmaktan keyif duyarım.

5. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    İşte modern bir avcı, işte örnek görüntüler. Tebrik ederim ama az biraz da hikayesini isteriz :)

Valla benim bu kadar rahat yatağım olmadı, sazanların keyfi yerinde :) Kutlarım beceriniz ve "amatör" bilinciniz için...

6. volgym

volgym Volkan CANSEVER

Burak bey neden olmasın olabilir tabikii bu arada teşekkürler

Kaan bey benim için onların rahatı önemli ;) hikayesini son eklediğim video linkinden izleyebilirsiniz embed yapamadım siz bir el atarsanız iyi olur teşekkürler

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Siz varya çok övgüye layıksınız, bunu sonuna kadar hakediyorsunuz.

Hikayesini isteyenlerden biri olarakta tekrar bu kadar güzel balıkları yakalama ve salabilme başarısını gösterdiğiniz için de teşekkürler.

Çooooook güzel süper keyifli bir av olmuş, manzara ekipman teknik her şey var her şey mükemmel..

Aman daha sık görüşelim sevgili Volkan.

8. fish founder

fish founder Özgür

harikasınız arkadaşlar,
    sizi canı gönülden kutluyorum,
    muhteşem kareler harika bir video, amator ve sportif balık avcılığınının en güzel örneklerinden birini içeren bir rapor,

9. volgym

volgym Volkan CANSEVER

pekala arkadaşlar madem hikayesini de istediniz sizi kırmayalım saygılar sevgiler :)

10. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Volkan bey balıklar çok güzel. protein tozu dediğiniz bildiğimiz protein tozu mu ?
    tebrik ederim umarım daha da güzel avlarınız olur bizimle paylaşma imkanınız olur ..

11. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tebrikler Volkan eski hobimdi bircok saatimi bu harika balik icin harcamisdirim.
    Ama artik pek vaktim olmadigi icin kendimi avci baliklara adadim. :)
    Tut boyunu kilosu not edip fotorafini cekip geri salmak dusuncesini cok guzel benimsemissin.
    Bu konuda duyarliligindan dolayi tekrar tesekkur etmek istiyorum.

Diger avlarinda basarilar dilerim.

12. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler harika bir av olmuş

13. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Her yönüyle süpper!

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrikler.Siz sansli balikcisiniz , size gelen sazanlarda sansli sazanlarmis ki bohcaci birine denk gelmemisler :)
    Rastgele...

15. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    sizi tebrik ediyorum balığı yakalamaktan daha ziyade bırakmanız tüm arkadaşlara örnek olmalıdır.

16. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Tebrik ederim güzel bir anlatım güzel ortam merade çok doğal Sazanlarda Çok Doğal vahşileşmiş sazanlar okadar alışmışki gölete

17. Blacksky

Blacksky Ömer Can

En İyi Avı:
    Sazan 1300 Gr
    bu nedir ya hayran kaldım balıklara tebrik ederim.

18. nevzat42

nevzat42

Tebrikler çok güzel sazanlar.Bir de yemlemeyi neyle yaptınız.

19. volgym

volgym Volkan CANSEVER

teşekkürler arkadaşlar yemleme boili ve mısırla yapılmıştır

20. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Tebrikler Volkan kardeş. Çok güzel kareler...