16 Ekim 2012 Bizler amatör balıkçıyız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bizler Amatör balıkçıyız,
    Sevgili arkadaşlar, mercan avlarını Sivrice'de Kuzey ege de 15 seneden beri yapmaktayım, ilk zamanlarda bu kadar küçük mercanlarla hiç karşılaşmıyorduk sebebi ise bizlerin av yaptığımız kerterizlerde devamlı büyük mercanlar olurdu.

Buralara 5- 6 sene evvel gelen kardeşlerimiz bunları bilemezler, zaten buraya sonradan gelenler ise ben de dahil buradaki balıkçılardan mercan taşlarını ve çapari avlarının nerelerde olacağını öğrendik,:) :) :) hatta buraya hayatında hiç mercan avı yapmamış İstanbuldan gelen balıkçıları da gördük, buraya 16 sene evvel gelen bunlardan bir tanesi de zaten benim.:) :) :)
    Sevgili arkadaşlar balıkçılık anadan doğma öğrenilmez insanlar zamanla balıkçılığı öğrenirler, sakın gocunmayalım bizler zaten balıkçı değiliz,:) :) :)
    bizler amatör balıkçıyız,:) :) :)

Hayatımızı idame ettirmek ailemizi geçindirmek, çocuklarımızı birer meslek sahibi yapmak için anamız ağlamış gece gündüz çalışıp alnımızın teriyle çoluğumuza çocuğumuza helal kazandığımız paralarla istikballari sağlamak için uğraşmışız, Ana ve baba olarak görevlerimizi tamamladıktan sonra, Sivrice gibi bir balıkçı koyuna yerleşmişiz ve burada çok sevdiğimiz denizimizde balıkçılığı ve balık avlarımızı ilerletmişiz, ben de biraz daha üzerine düşerek sadece...bakın yavaş yazıyorum ..s a d e c e Tekne ile sırtı avlarını, çapari avlarını ve mercan avlarını öğrenmişim.

Sevgili arkadaşlar ben üstad falan değilim, bu zaman kadar da sadece sizler gibi gayet normal bir balıkçı olduğumu her zaman yazdım..Fakat çok kısa bir zamanda teknem ile yapmış olduğum ve daha evvel yukarıda belirttiğim avlarımı kendime göre çok ilerlettim, :) :)

Aradan seneler geçti artık eskiden olduğu gibi kovalarca mercanlar yok, şimdi bazı taşlarda arada sırada çok küçük mercanlar da geliyor, bunları inciltmeden ağızlarına takılan iğnelerden kurtarırsak, balıkların hava keseleri şişmediyse, tekrar yavaşça suya iade edilebilirler, eğer hava keselerşnde şişkinlik varsa iğnenin ucu ile patlatır ve yavaşçacık gene suya salarız.

Bazı balıklar ters dönüp yüzemediklerini de görürürz ve bunları martılar kapar bu da onların kaderleri...bizler gibi zalim insanlar tarafından yakalanmaları ve bir yem uğruna girdikleri riziko.:) :) :)
    Bizler her zaman nerede ve ne şekilde olursak olalım avladığımı küçük balıkları salalım onların tekrar büyüyüp ve çoğalıp bizlerin oltalarımıza gelmelerini sağlayalım.
    Bu gün denizimizi ve balıklarımızı koruma ve kollama günüdür, bizler amatör balıkçıyız.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

eline sağlık abi hepimiz amatör balıkçıyız yada adayıyız :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sabri kardeşim,
    İnşallah bizlereden daha fazla sağ duyulu olursunuz ve denizimizi ve balıklarımızı daha iyi bir şekilde korumaya devam edersiniz. Sevgiler.:) :) :)

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

inşallah hep beraber daha çok sağ duyulu oluruz abi çevremizi temiz tutmayı denizdeki, karadaki ve havada doğal hayatı en iyi şekilde korumak için

saygılar selamlar ellerinden öperim abicim

5. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Orhan ustam mercanlar hangi derinlikden gelirse gelsin genelde hava keseleri şişik olarak geliyor. tekne ile avlarımızda 5 metre derinlikden bile gelen mercanın hava kesesinin şişmiş olduguna defalarca tanık oldum. Belirtmiş oldugunuz gibi iğne ile ufak bir delik açıp hava keseciğini indirince balık direk suya dalmaya devam ediyor. Limit altında kalan bu ufaklıkların hava keselerini delmeden suya iade etmemeye dikkat etmek gerçekten önemli.

6. dartagnan

dartagnan Serhan Kocaman

Favori Kamış:
    Daiwa-Promarine 270-Lineaffe Sea Master
    Favori Makine:
    shakespeare firebird 70,Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    2.5 kg Kırlangıç
    Çok keyifli bir yazı olmuş zevkle okudum yüreğinize sağlık...

7. Security

Security refik

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000 vi
    En İyi Avı:
    turna 65 cm.
    abi eline sağlık. çok güzel bir yazı olmuş.

8. enginköp

enginköp engin köprülü

Orhan amca ;

Güzel bir yazı ama kime hitaben ?

9. matti

matti murat

ellerine sağlık orhan amca.güzel bir konu açmışsın saygılar...

10. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    bu yazıya da muhalefet eden cıkarsa ıyı nıyetten suphe edeceğim artık kimse kusura bakmasın.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Sabri kardeşim artık sizlerin genç kardeşlerimizin bu konuda ön saflarda yerinizi almanız lazım, bizler emekli olduk ve geri çekiliyoruz.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili nevzat kardeşim ne olursa olsun oltamıza bizim isteğimiz dışında takılan küçük balıkları tekrar suya iade etmemiz lazım, bunu zaten yemiyeceğimize göre tekrar yaşaması için suya iade edlim, yaşarsa ne ala yaşamazsa, dediğim gibi buda onun hatası olsun.
    Sevgili Nevzat kardeşim bizim Sivrice'mizde Büyük Mercan ve fangri avları başladı, bu günlerde burada yaşayan ve teknesi ile tek başına mercan balığı avlarına çıkan usta mercan avcısı,:) :) :) :) :) mercan Kenan çok güzel fangriler tuttu, ((((((((((Sivricenin has kırmızıları Fangriler, litrinler))))))))) adı altında sitemizde onun için bir konu açılmış ben de çok beğendim.:) :) :) :) :) buradan mercan Kenan'ı tebrik ederim, :) :) :) :) :) yalnış anlaşılma olmadan, tebriklerin hepsinin Mercan Kenan'a olmasını dilerim.:) :) :) :) :)
    İnşallah oda çok yakında kendisi de buraya üye olur,:):):) kendisinden çok güzel mercan avlarının raporlarını paylaşırız.:) :) :) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:):):)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50485

13. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    çok güzel bir yazı orhan amca eminim bu forumdaki veya başka forumda ki insanlar böyle düşünüyorlardır .. amatör balıkçıların küçük balıkları avlaması aslında extra asıl bu balıkları troller gırgırlar yok ediyor .. foçada kıyıdan mırmır yakalarsan bilki çok şanslısın o derce durumlardayız ..ben eskiden öğle vakti ısparoz avlardım ve balık avlamaya hastalığım yoktu taki kuzenimle akşamüstü balıkl avlarken saati fark etmemişiz ve benim oltama mırmır gelmiş . ben balık avlamayı bilmezken bile balık türlerini adım gibi bilirdim .. :D allah vergisi :D
    o mırmır o mırmır dan beri mırmır ile başladık kalamara geçtik sonra mırmırlar çipuraya dönüştü o haz kesmedi haydı tekne ile sırtı yapalım aa oltama sinagrit gelmiş .. sonra bir bakmışsın misina kopmuş sonra o üzüntüyle levrek avına heves bir heves hemen kadir abi ve japonları izle :D :D sonra yakala levreği falan filan ... iyiki o gün mırmırı yakalmışımda bu yazdıklarımı yapabilmişim çünkü bu troller ve bilinçsiz insanlar böyle devam ederse benim yaşıtlarımın çocuklar ve sizin torunlarınız bugün bizim levrek akya palamut aradığı gibi ısparoz gopez arıyacaklar .. tabii o zamana deniz kalırsa .. Üzülüyorum .. :(

14. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Benden Felsefeci olur ya :) Yukarıda nutuk çekmişim ..

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

:) :) :) Çok teşekkürler Denizlerimizi ve balıklarımızı koruma zamanı geldi.....hala vaktimiz var. Hepimiz birlik olalım.:) :) :)

Bu arada Mercan avları ile güzel bir haberimiz var,

Sivrice'mizde Büyük Mercan ve fangri avları başladı, bu günlerde burada yaşayan ve teknesi ile tek başına mercan balığı avlarına çıkan usta mercan avcısı, mercan Kenan çok güzel fangriler tuttu, ((((((((((Sivricenin has kırmızıları Fangriler, litrinler))))))))) adı altında sitemizde onun için bir konu açılmış ben de çok beğendim.:):):) buradan mercan Kenan'ı tebrik ederim, :):):) yalnış anlaşılma olmadan, tebriklerin hepsinin Mercan Kenan'a olmasını dilerim. :):):)
    İnşallah oda çok yakında kendisi de buraya üye olur, kendisinden çok güzel mercan avlarının raporlarını paylaşırız. :):):)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Refik kardeşim.:) :) :)

Bu arada Mercan avları ile güzel bir haberimiz var,:) :) :)

Sivrice'mizde Büyük Mercan ve fangri avları başladı, bu günlerde burada yaşayan ve teknesi ile tek başına mercan balığı avlarına çıkan usta mercan avcısı, mercan Kenan çok güzel fangriler tuttu, ((((((((((Sivricenin has kırmızıları Fangriler, litrinler))))))))) adı altında sitemizde onun için bir konu açılmış ben de çok beğendim. buradan mercan Kenan'ı tebrik ederim, yalnış anlaşılma olmadan, tebriklerin hepsinin Mercan Kenan'a olmasını dilerim. :) :) :)
    İnşallah oda çok yakında kendisi de buraya üye olur, kendisinden çok güzel mercan avlarının raporlarını paylaşırız. :) :) :)

17. batu38

batu38 BATUHAN

Orhan abi bu altın değerindeki bilgilerin tüm amatör balıkçılar tarafından bir bilezik gibi bileklere takılması ve kulaklara küpe olmasını temenni ediyorum.

2 yazdır çanakkalede balıkçı arkadaşlarla katıldığım avlarda limit altı avların nasıl livarlara atıldığını gözlerimle gördüm. (Tabi o arkadaşların bu işin ticaretini yaptıklarını unutmayalım) Bu faydalı bilgi için tekrar teşekkürler . Tüm amatör balıkçıların bu ve bunun gibi faydalı bilgilere sahip olmasınınönemini çok iyi anlıyoruz.

unutmayalım bilgi durduğu yerde değil paylaşıldıkça artar.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Balıkçı balığa gitmez, ait olduğu yere döner"

Hüseyin'i özledim, hem de çok.:eek:

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Amatör balıkçı olan herkese, sizlerin de düşüncelerinizi yazmanızı isterim.:) :) :)
    Sevgiler Engin kardeşim.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ben de sevgili Hüseyin'i özledim, büyüklerine çok saygılı bir kardeşimiz.
    Nedense güzel insanlar özleniyor.:) :) :)

Bu arada Mercan avları ile güzel bir haberimiz var,

Sivrice'mizde Büyük Mercan ve fangri avları başladı, bu günlerde burada yaşayan ve teknesi ile tek başına mercan balığı avlarına çıkan usta mercan avcısı, mercan Kenan çok güzel fangriler tuttu, ((((((((((Sivricenin has kırmızıları Fangriler, litrinler))))))))) adı altında sitemizde onun için bir konu açılmış ben de çok beğendim. buradan mercan Kenan'ı tebrik ederim, yalnış anlaşılma olmadan, tebriklerin hepsinin Mercan Kenan'a olmasını dilerim.
    İnşallah oda çok yakında kendisi de buraya üye olur, kendisinden çok güzel mercan avlarının raporlarını paylaşırız.