Akşamdan cemal abi ile görüşüp yıllık izinde ve sabah havanın iyi ve olduğunu öğrenince sabah Turna avı kaçınılmazdı.... 04.45 te yola koyulduk her zamanki gibi sabah çayı kahvaltı ava başlamadan önce olmassa olmazlardan..saat 06.00 da göle varmıştık sis gölü öyle bir kaplamışki görülmeye değerdi... Çok geçmeden oltada vuruşları almaya başladık... Turna saat 8.00-9.30 kıtlıktan çıkmışcasına kaşığa saldırıyordu.. Turna botumuzun içine düştüğü anda kustuğu turna çivisi.... Sonuç olarak oltamıza vuran 11 balık çantaya giren 6 Turna kaşığı kovalayan oltadan düşenler vs vs keyif dolu bir av güncesi daha geride kaldı... Av bitimi botumuzu kaplumbağa misali sırtlanıp dönüş yoluna düştük..
Feridun bu tür turna kaşıklarından ben hiç verim alamadım, hele bi anlat bakalım sen nasıl kullanıyorsun, sırtımı çekiyorsun, aksiyon mu veriyorsun..ve tebrikler tabiki..
Feridun abi Senin kadar şanslı adam pek yoktur dünyada herhalde maşallah diyelim nazar değmesin. Balıkların maşallah ı var. Bu turnaları görüyorum. vay be diyorum. Birde merak ettiğim konu Sen ne tarafta oturuyorsun. Tayakadın tarafında mı
Selam istanbul un turna ustaları süpersiniz maşşallah yalnız size bu sefer kızdım abicim niye mi balığı daha hazmetmeden almışsınız abicim biraz daha yeseydi de öyle alsaydınız olmazmıydı hayvanın hevesi kursağında kalmış
abi biz bi tane iki tane ancak buluyoruz sen ne ediyonda tutuyon bu balıkları helal olsunn güzel av... (buarada trabzonlumuydunuz?)
VALLAHA HELAL OLSUN ABİİİ.....ayıp olamazsa sana bişey sorucam !!!! şimdiye kadar tatlı su avcılığım olmadı....ama ramazanda inşallah izine çıkınca gidicem ama nereye gidiceğimi bilmiyorum abi.......istanbulda anadolu yakasında oturuyorum.... yardımcı olursan çok sevinirim be abiiii.... e-mail adresim : ay_k_utali@hotmail.com mail atarsan çok sevinirim....şimdiden teşekkür ettim sana....bol şanssssss
Ferudun tebrikler kardeş gene güzel bir av çıkartmışsınız o turnada amma aç gözlüymüş be kardeşim birini sindirde ikinciye öyle sadır yav
Valla ben artık iyice işkilleniyorum desem yeridir, Feridun bu turnaları bi kere yakaladı dondurucuya koyup koyup muhafaza ediyor, çıkarıp avlakta resimlerini çekip taze ayağından bize raporluyor diyeceğim ama adam her seferinde yiyor bunlarıkardeşim , sataşamıyorum..