17.10.2011 Alibeyköy Barajı Testere

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Everalone tarafından paylaşıldı.

1. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Merhaba Arkadaşlar aranıza yeni katıldım

Bir kaç haftadır Alibeyköy Barajında Balık tutuyorum
    son 3 gündür yağan sağanak yağıştan sonra dün havanın yağmamasını fırsat bilerek 12:30 gibi baraja gittim
    2,5 / 3 saat Solucan ile tüm denemelerime rağmen kaya balıklarını doyurmaktan ileriye gidemedim
    aynı bölgede avlanan daha önce tanışmış olduğum bir arkadaş geldi ve
    ondan aldığım canlı yılan balığı yemi sayesinde yarım saat içerisinde 4 Tane Testere Tabir edilen balıktan yakaladım
    3 tanesi 24 /26 Cm
    1 Tanesi 22 Cm
    en azından boş dönmemiş oldum

2. 3182

3182

Tebrikler. Amerikan levreği diğer adıyla PERCH denen balık bizim buralarda testere deniyor. Yakalaması çok keyifli ayrıca lezzeti de güzel.

Sana tavsiyem sıyırtma gibi ufak silikon kullanarak atçek veya derinlik varsa 3 lü 5 li silikondan çapari ile sert tasmalarla oynayarak gel.

Bu arada canlı yılan balığı yemi nasıl bir şey dir merak ettim?

Devamı daha bereketli olsun. Rastgelsin.

3. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Aslında canlı yılan balığı yavrusu diyeyim
    boyutları ufak kaya balıkları kadar
    ama arkadaşın bana verdiği en az 6 cm lik bir yılan balığı yavrusuydu

silikon yemlerden aldım ama henüz deneyemedim
    barajda attığım yerde derinlik çok az 1,5 veya 2 metre sanırım
    havalar biraz düzelsin onu da deneyeceğim

4. 3182

3182

derinlik az ise istavrit sıyırtması gibi çok hafif kurşun la sıyırtma yapar gibi çalış. Oltaya saldırışı vuruşu izmariti andırır çok keyifli avı var. Alibeyköy barajında diğer avcı cins olan sudak ta var. Ondan da denk gelebilir.

5. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Hoşgeldin

Sevgili dostum Öncelikle balikavi ailesine katıldıgın için tebrik eder daha nice hoş bereketli raporlar dilerim.Ben sizi bogazda avlanıyo sanıyodum demek tatlı su merakınızda varmış Ozaman en kısa zamanda birlikte balıga gitmek dilegiyle.Aramıza tekrar hoşgeldin enişte :) :) :)

6. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği

Engin Selamlar Hoşbulduk :)
    aslında boğazda da avlanıyoruz
    gündüz baraj akşam çinekop boğaz
    geçtiğimiz hafta 28 cm bir Sarıkanat aldık
    havalar göz açtırmadığı için boğazı erteliyoruz yarın (çarşamba) günü için hava güzel olacak diye biliyorum barajda tanıştığım arkadaşlarla sazan, turna, yayın için sazlıbosna tarafına gitmeyi düşünüyoruz
    sanırım ben yine Levreğe ve Testereye talim olurum diğer balıklar nasıl tutulur elimde kamış veya oltamdaki misina 0.40mm yeterli olur mu bilmiyorum

7. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;alibeyköyde oturuyor olmama rağmen 7 senedir o baraja hiç gitmedim...önceden denziden ziyade baraja giderdim ama o balıktan çıktığını ilkkez sizden görüyorum bu balıklar bayağı irileşebiliyor güzel paylaşım için teşekkürler.

8. ozkan79

ozkan79 özkan

o balık sahte yemlerle atcekle cok zefkli av verebilir reeling reeling

bu arada o bölgede sudak da var idi güncel bilginiz varmı ?

9. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği

Barajdan Çıktığını gördüğüm balıkları şöyle sıralayabilirim
    Testere
    Levrek
    İsrail Sazanı (daha büyük olanını görmedim hep ufak)
    Çapak (bayaa büyük oluyor çok kılçık olduğu söyleniyor Temizledim Buzlukta Duruyor)
    Kefal (Bu da büyük boylara erişebiliyor)
    Sardalya (Sürü halinde gezinirlermiş 2 taneden fazla alamadım)

eskiden Turna da varmış Sazanda ama tutanı görmedim duymadım bir de dediğim gibi yeniyim

10. nidya78

nidya78 Aydın

1.5 sene önce Alibeyköyden bu balıklardan almıştım. Su çok kirliydi büyüklerini (15-20 cm) salıp küçüklerinden bir kaç tanesini (10 cm) akvaryuma koymuştum. Çok güzel uyum sağlıyorlar ama kendinden ufak balık olmaması şart yoksa anında yutuyorlar. Hala su çok kirlimi orda ?

11. 3182

3182

sardalya > tatlısu uskumrusu da denir diğer adı gökçenez. Habiblerde balık malzemesi satan bir dükkan var orada un kurdu var beyaz renkli onunla şamandıralı atarsan yakalayabilirsin bolca.

12. 3182

3182

Özkan hatırlarsan baraj bir kaç yıl önce tamamen kurumuştu neredeyse sonra dolduğunda ilk bu balıklar türedi sudak ile birlikte. Başka göllerde de dikkatimi çekti kuruduktan sonra su dolduğunda ilk bu balık türüyor. Tabi akarsuyu olan göletler bahsettiklerim. Yukarıda tayakadın civarındaki göllerde testere mevcut. Sazlıbosnada çok irileri vardı ama artık varmı bilmiyorum.

13. reflex

reflex yavuz

balıklar süpermiş tebrikler.

14. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Kıyıdan suyun içi gayet net gözüküyor küçük kaya balıklarını görerek avlamak keyifli,
    onun dışında suyun rengi yeşile yakın
    sanırım temiz anlamına geliyor bilemiyorum

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebrikler, çok güzel av çıkarmışsınız. daha iyi avlar dilerim. mepps diye tabir edilen döner kaşıklarla da çok güzel avlanabilmektedir bu tür.

16. ozkan79

ozkan79 özkan

evet hatırlıyorum 2007 yılını... o kuraklığı unutmak imkansız :eek:
    tatlı su avına gitmeyeli cok uzun seneler oldu reeling her ne kadar gitmesemde o barajda hayat olması benı cok sevındırdı sahtenın hastasıyım reeling

17. yason

yason YASİN YEŞİLIRMAK

Evet Arkadaşlar Ne Ararsaniz Var

Evet arkadaşlar ne ararsanız var. Turnada yayında testere balığı da sudakta kefalde israil sazanıda yılan balığı bile var ne ararsanız var. Ama olta ile alanı görmedim ne yalan söyleyeyim. Gecen gün arkadaşın alibeyköy barajı ile ilgili yazdıklarını gördükten sonra bir ineyim dedim balıkcı barınaklarının olduğu yere. Dolu insan var ama hepsi boş işler peşinde şişeleri boşaltıyorlar. Birkaç gurup balıkcı barınaklarında ağlardan cıkan balıklarda karınlarını doyuruyorlardı. Bir kaç kişi vardı olta atan. Birin livarında 2 kaya balığı diğerini işe kovası boştu. Askeriyenin olduğu kıyıda ağlar atılmış toplanmak için bekliyorda zorda olsa koylarda ağlar kendini belli ediyordu. Birkaç saat sonra ağları toplamak için 2 kişi sandalla ağlara doğru yol aldılar. Uzun lafın kısası geldiklerinde 7 adet 40 45 cm sudakla ve bir poset irili ufaklı israil sazanı ve çapakla geri geldiler 3 çuval ağdan çıkan balık bu kadardı. Ve kovası boş olan kıyıda bekleyen kişiye 5 TL karşılığında satıldı. Sabahda diğer bir gurubun 6 adet 40 cm 50 cm sudak ve 1 poset irili ufaklı balıkla geldiğini ve kıyıdan 100 mt uzaklıkta at çek ile 72 cm turna aldığını söylediler. O kişi ilede görüştüm evet almıştı turnayı ama görmedim yalan söylemek istemem. Resimde çektim ekleyebilirsem ekleyeceğim ve haftaya pazar sabah erkenden gidip sudak ve testere balığı avlamak için deneme yapaçağım.

18. Erhan KIZILTAŞ

Erhan KIZILTAŞ Erhan

Favori Kamış:
    Bauer 210cm 8-30gr Spinning Rod
    Favori Makine:
    SHIMANO NEXAVE 2500 FC 3XSSS+1 BB
    En İyi Avı:
    The person you have called cannot be reached at the moment
    Kardeş kusura bakma da ben Ankara' da yaşıyorum ve bilmediğimden soruyorum. Sizin oralarda ağ ile avlanmak yasak değil midir??

19. The User

The User ulaş

Favori Kamış:
    Captan 1525 Cast Strong
    Favori Makine:
    Banax SX4000
    En İyi Avı:
    Tatlı Su Levreği
    Çok Güzel Maaşallah 16 Tane Balığı da Koyalım

20. yason

yason YASİN YEŞİLIRMAK

tabiyki yasak. Su hahzasına baraka yapmakta yasak. Adamlar aşmışlar arkadaşım bu olayları baraka demeye bile bin şahit lazım. Tuttukları balıkları orada bişirip satıyorlar Adamlar 300m3 400 m3 yeri işgal etmiş en az beş masa atmış lokanta gibi işletiyorlar 1 tane 2 tane değilki en az 5 altı yer var alibeyköy barajının sultangazi tarafında benim bilgiğim. Bunları poliste biliyor jandarmada onlar birşey yapamazken bize karışmak düşmüyor :(