uzun bir aradan sonra 6 günlük bir tatile çıktım ilk hedefim sazandı 17 haziranda sabah erkenden geçen sene 6 tane trofe sazan tuttuğum göle gittim ilk günüm hüsranla sonuçlandı sadece bir oltaya balık vurdu o oltayı sardığımda 2 tane 2 cm çapında pul vardı iğnede başka bişe olmadı ogünüm öyle geçti 18 haziranda sabah ilk işim daha önce turna ve iri sazanların olduğunu söyledikleri bir göle gittim öyle şiddetli bir rüzgar vardı oltaları suya attım arabada bekledim 20-30 cm arası 12-13 tane sazan yakalandı tabi hepsi limit altı olduğu için suya iade 2 günümde hüsranla sonuçlandı ve gelelim 3 güne 2 yıl kadar önce 6-7 tane 1 kilo üzeri sazan yakaladığım bir göle geldim artık ümidimi kesmiştim balıktan 2 olta attım ve bir tane de şamandralı olta niyetim zaman geçirmekti çayı demledim nargileyi yaktım şöyle koltuğa uzandım çayımı yudumlarken şamandra hareket etmeye başladı hiç önemsemedim sakin hareket ediyordum ya küçük bir sazan yada kapluymbağadır dedim demesine ama birden samandra sudan kayboldu kamış yatmaya başlayınca hemen sarmaya başladım ve bir güzel aynalı sazan geldi 45 cm geliyordu tarttım 5.600 kg ama nasıl olur 45 cm sazan 3 kilo civarı gelmesi lazım neyse 1 tane 40 cm aynalı daha aldım oda 2.560 gelince terazinin ölçü birimini yanlış ayarlamışım 5 litreliş şiseyi tarttığımda 10 kg geldi yani fotoda gördüğünüz tartıların yarısı sazanlar ama turnada terazi doğru gelelim 20 hazirana sıra turnaya gelmişti ama mesafe çok uzundu ben kırşehirdeyim ankaradan arkadaşım aradı ve malum barajda buluşmaya karar verdik ve avlakta buluştuk akşam üstü turnalar vurmaya başladı silikonla 1 tane 50 cm 2 tane 45 cm turna aldık ve silikondan sıkıldım uzun zamandır kullanmadığım büyük bir kaşık vardı bir de şunu deneyim dedim ilk atışımda çok kısa mesafeye düşmesine rağmen kıyıya 7-8 metre kala öyle bir vuruş olduki sanki bir insan suyun altında ipi tutmuş bırakmıyor şükürler olsun takım sağlam var gücümle sarmaya başladım arkadaş 2 defa kepçeledi ama olmadı en sonunda var gücümle kıyıya sürükledim arkadaşım üstüne atladı iyiki atladı çelik halatın ucunu açmış kurtulmuş balık zar zor da olsa ilk defa böyle bir şey yaşadım ve sizlerle paylaştım.
Kutlarım Güzel av olmuş. AYRICA AV RESİMLERİNDE KENDİNİZİ ÖNE ÇIKARMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ISPARTA'DAN SAYGILARIMLA.
Tebrikler hem sazanın hem turnanın hakkını vermişsiniz. Devamını dilerim... Bu arada o söylediğiniz büyük kaşığın linkini atmanız mümkünmü?
teşekkür ederim vedat abi ve ayrıca size bir sorum olacak fotolarda dikkat ettiyseniz 2 tane 45 cm turna var biri 640 kg geldi diğeri 350 kg aynı boyda neden bu kadar fark var anlamadım acaba yumurtalımı diye şüphelendim yumurtada çıkmadı sizin bu duruma bir açıklık getireceğinizden eminim saygılarımla.