Bugün kahvaltıdan sonra yola çıktım 11 gibi oltamı çanıllı sularına attım..Yalnız müthiş bir kalabalık vardı.Arabayı parkettikten sonra oltayı atacak boşluk bulmak için 500 metre civarı yürüdüm..Hatta yaşlı bir abimiz 20 ye yakın dip oltası döşemiş uzunca bir sahili parsellemişti kendisine nasıl durumlar dedim.Akşam yatılı geldiğini ve 3 tane Turna tuttugunu söyledi.Kadife için solucanlı olta kullanmış ama üçüne turna yakalanmış hiç kadife vurmamış.Neyse Turnaları gördüm üçüde 20-25 cm civarındaydı keşke geri salsaydın yazık dedim -Napalım yeğenim boş mu döneyim dedi oradan ayrıldım. Boş bir yerde at çek yaparken 4 kişilik genç bir ekip yanımdan geçiyorlar ve tuttukları 5-6 turnayı ipe geçirmiş ellerinde taşıyorlardı.Tahmin edin bu Turnalar ne kadar? En büyüğü 30 cm gelmez..Küçücük Turnaları yakalayıp sepetlerine koyan onlarcasına tanık oldum bir kaçına bunun yasal boyutun altında henüz yavru olduğunu söylediysemde pek umursayan olmadı. İyice moralim bozuldu. Akşam 6'ya kadar tek Turna yakaladım onuda küçük olduğu için suya iade ettim. Hem gördüğüm görüntüler hemde balık tutamamanın üzüntüsüyle eve döndüm. !!!!!!! BÖYLE GİDERSE ÇANILLI KISA ZAMANDA ÖLECEK !!!!!!!!!